Boekenplank:
Kies

Boeken van Andre Dubus III

Meer over Andre Dubus III

Genre: Roman

Website: Andre Dubus III


Overzicht

  • Het huis in de mist - House of sand and fog
  • Tuin van laatste dagen - The garden of last days

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet huis in de mist
Het huis in de mist vertelt het adembenemende verhaal van een vrouw en een man die een onverbiddelijke strijd leveren om een huis. Een voormalige kolonel, die in de Iraanse luchtmacht onder de Sjah heeft gediend, brandt van verlangen de waardigheid van zijn familie te herstellen. Een mooie bungalow in Californië, die door een veiling tegen een fractie van de waarde beschikbaar komt, biedt hem nieuwe perspectieven.
Maar de voormalige eigenaar, een alcoholiste die haar verwoeste leven weer richting probeert te geven, heeft heel andere plannen met het huis.
Andre Dubus slaagt er als geen ander in om de lezer in de huid van zijn personages te laten kruipen. Het huis in de mist haalt het stereotiepe Amerikaanse succesverhaal van de immigrant én het doorsnee liefdesverhaal onderuit. Het is een boek over vooroordelen en trots, en over het onmiskenbare belang van een eigen plek en een huis.
House of Sand and Fog - 2003
Regisseur: Vadim Perelman
Cast: Ben Kingsley, Jennifer Connelly, Shohreh Aghdashloo, e.a.
Schrijver: Andre Dubus III
Oorspronkelijke titel: House of sand and fog
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-234-0226-X
Uitgever: Cargo
Tuin van laatste dagen
April had zich voorgenomen om haar dochtertje nooit mee te nemen naar haar werk in de stripclub. Maar op deze avond in september heeft ze geen andere keus. Dus zet ze de driejarige Franny voor de tv in het kantoortje achter de Puma Club en gaat aan het werk.
Juist deze avond treft ze een ongewone klant, Bassam, die zegt haar te verachten terwijl hij zijn ogen niet van haar af kan houden. Hij gedraagt zich zowel afstandelijk als veel te opdringerig en hij is uitermate vrijgevig met zijn geld, veel geld.
Tegelijkertijd wordt een andere man, ene AJ, de club uitgegooid omdat hij zijn favoriete stripdanseres lastig viel. En dan staat hij daar op de parkeerplaats, dronken, agressief en eenzaam...
Tuin van laatste dagen geeft een indringend beeld van de zelfkant van de Amerikaanse samenleving in de laatste dagen voordat de wereld veranderde.
Schrijver: Andre Dubus III
Oorspronkelijke titel: The garden of last days
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-499-5089-7
Uitgever: Mistral