Boekenplank:
Kies

Boeken van Jamie Ford

Meer over Jamie Ford

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jamie Ford


Overzicht

Hotel op de hoek van bitter en zoet
De jonge Henry Lee wordt door zijn vader naar een witte school in een witte wijk van Seattle gestuurd, omdat hij 'Amerikaan moet worden'. Maar het is 1942, en sinds de Japanse aanval op Pearl Harbor is iedereen van Aziatische komaf even verdacht. Henry wordt op school gepest en buitengesloten. De enige vriend die hij heeft is Sheldon, een zwarte jazzsaxofonist die hem met raad en daad bijstaat.

Dan vindt hij een onverwachte bondgenoot in Keiko, een nieuwe leerlinge die ook gepest wordt om haar afkomst. Keiko en Henry worden vrienden, en langzaam bloeit er meer tussen hen op. Maar Keiko is van Japanse komaf, en als de Amerikaanse overheid besluit dat alle burgers van Japanse komaf naar interneringskampen moeten, worden de twee van elkaar gescheiden.

Ruim veertig jaar later ziet Henry op het nieuws dat in het Panama Hotel, waar vroeger de Japanse wijk begon, een ontdekking is gedaan. In de kelder zijn spullen gevonden van Japanse families die ze daar hadden opgeslagen voor zij weggevoerd werden. Onder de voorwerpen bevindt zich een bamboeparasol, beschilderd met oranje vissen. Met een schok realiseert Henry zich dat die van Keiko was. Herinneringen aan hun tijd samen komen boven, en Henry begint te hopen dat het verleden misschien nog een tweede kans biedt...
Schrijver: Jamie Ford
Oorspronkelijke titel: Hotel on the corner of bitter and sweet
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789049951122
Ebook: 9789049952068
Uitgever: Mistral