Boekenplank:
Kies

Boeken van Jean Kwok

Meer over Jean Kwok

Genre: Roman

Geboorteland: China

Website: Jean Kwok


Overzicht

  • Bijna thuis - Girl in translation
  • De perfecte zus - Searching for Sylvie Lee
  • Dans met mij - Mambo in Chinatown
  • Zij die achterbleef - The leftover woman

gedetailleerd overzicht

OverzichtBijna thuis
De elfjarige Kimberly Chang en haar moeder verhuizen van Hongkong naar New York. Daar wonen ze noodgedwongen in een morsig, onverwarmd appartement in Brooklyn. Hoewel Kimberly goed kan leren, is ze een buitenstaander doordat ze nauwelijks Engels spreekt. Na schooltijd moet Kimberly haar moeder helpen bij haar werk in een sweatshop, waar ze de knappe Matt ontmoet.

Na enkele jaren wordt Kimberlys talent op school opgemerkt, en ze slaagt erin een beurs te krijgen voor een exclusieve privéschool. Kimberly overwint vele obstakels en vecht voor een beter leven, maar net als alles waarvoor ze heeft gewerkt binnen bereik is, raakt ze zwanger van haar jeugdliefde Matt. Hij vertegenwoordigt alles wat ze niet wil. Waarom is het dan toch zo moeilijk om hem los te laten?
Schrijver: Jean Kwok
Oorspronkelijke titel: Girl in translation
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022553640
Ebook: 9789460928550
Uitgever: Boekerij
De perfecte zus

Sylvie, de mooie, briljante, succesvolle oudste dochter van de Chinees-Amerikaanse familie Lee, vliegt naar Nederland voor een laatste bezoek aan haar stervende grootmoeder - en verdwijnt dan spoorloos. Sylvie is geen vreemde in Nederland: ze groeide er op in het gezin van haar oom - omdat haar eigen ouders als ongeletterde immigranten te arm waren om hun beide dochters te kunnen onderhouden. Ze verhuisde pas weer terug naar haar familie in New York toen ze negen was.

Amy, de beschermd opgegroeide tweede dochter van de familie Lee, was nog te jong om zich dit alles te kunnen herinneren. Zij heeft altijd tegen haar grote zus opgekeken als de sterke en onverschrokken alleskunner die haar overlaadde met onvoorwaardelijke liefde.

Nu Sylvie is verdwenen, is het Amy’s beurt om doortastend te zijn. Angstig maar vastberaden reist ze naar de laatste plek waar haar zus is gezien. Maar in plaats van eenvoudige antwoorden te krijgen, ontdekt ze de gecompliceerde en pijnlijke waarheid. Sylvie, de perfecte zus, had grote geheimen. Geheimen die meer onthullen over Amy’s familie dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Schrijver: Jean Kwok
Oorspronkelijke titel: Searching for Sylvie Lee
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589151
Ebook: 9789402314533
Uitgever: Boekerij
Dans met mij
Charlie Wong is de dochter van een straatarme noedelmaker en een mooie prima ballerina. Als haar moeder op jonge leeftijd overlijdt, vervalt het gezin in armoede. Charlie kan niet langer naar school en moet meehelpen de kost te verdienen, maar kan geen ander werk vinden dan een miserabel afwasbaantje in een Chinees restaurant. Daar werkt ze dag en nacht, zeven dagen per week, want ze is vastbesloten haar jongere zusje een betere toekomst te geven.

Dan komt er een uitgelezen kans op haar pad: ze kan aan de slag als receptioniste bij een van de beste dansstudio's in uptown New York. Ze is geïntimideerd door de mooie, getalenteerde dansers en de rijke studenten, maar thuis kan ze er niets over vertellen. Haar traditionele vader wantrouwt alles wat westers is en zou haar zeker dwingen ontslag te nemen.

Als Charlie het danstalent van haar moeder blijkt te hebben geërfd, groeit haar zelfvertrouwen en voor het eerst in tijden geniet ze weer van het leven. Tot haar zusje ernstig ziek wordt. Charlie zal moeten beslissen waar haar hart ligt: bij haar familie of bij haar eigen toekomst...
Schrijver: Jean Kwok
Oorspronkelijke titel: Mambo in Chinatown
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022570753
Ebook: 9789402302042
Uitgever: Boekerij
Zij die achterbleef

De zoektocht naar haar verloren dochter brengt Jasmine naar New York. Maar is een hereniging wel het beste?

Jasmine Yang arriveert in New York zonder geld of familie. Ze heeft haar kleine Chinese dorpje achtergelaten toen ze haar gewelddadige echtgenoot ontvluchtte. Nu is ze hier, wanhopig op zoek naar de dochter die haar werd afgenomen bij de geboorte - een gevolg van China’s controversiële één-kind-politiek.

Redacteur Rebecca Whitney lijkt alles voor elkaar te hebben: een prestigieuze familie, het geld dat daarbij hoort, een succesvolle carrière, een prachtig huis, een knappe man en een geadopteerde Chinese dochter van wie ze veel houdt. Ze heeft zelfs een Chinese nanny ingehuurd om haar dochter de taal te leren en de balans tussen werk en familie beter te kunnen bewaren. Maar wanneer een schandaal niet alleen haar baan maar ook haar huwelijk bedreigt, begint Rebecca’s perfecte leven in te storten.

De wegen van de twee vrouwen zullen elkaar kruisen tijdens een reeks schokkende gebeurtenissen in een stad vol verdeeldheid.

Schrijver: Jean Kwok
Oorspronkelijke titel: The leftover woman
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789049202415
Ebook: 9789402322804
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers