Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa See

Lisa See is een Amerikaans-Chinese schrijfster. Hoewel See is geboren in Frankrijk, groeide ze op bij haar moeder in Los Angeles. Ze bracht in haar jeugd veel tijd door bij haar familie in China Town. Haar eerste boek, On gold mountain, schreef ze over haar overgrootvader, Fong See, en zijn reis naar Amerika en zijn opmars als de godfather van China Town.

Meer over Lisa See

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1955

Geboorteland: Frankrijk

Website: Lisa See


Overzicht

  • De vrouwencirkel van mevrouw Tan - Lady Tan's circle of women
  • Droomvrouw - Peony in love
  • Het theemeisje van Yunnan - The tea girl of Hummingbird Lane
  • Snow Flower en de geheime waaier - Snow Flower and the secret fan

Liu Hulan

  1. De bloem van Beijing - The flower net
  2. Diep in het hart - The interior

May & Pearl

  1. De meisjes van Shanghai - Shanghai girls
  2. Dromen van Joy - Dreams of Joy

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouwencirkel van mevrouw Tan

China, 15e eeuw. Van jongs af aan leert Yunxian over vrouwenkwalen, samen met Meiling, een vroedvrouw-in-opleiding. De twee meisjes raken bevriend en vinden elkaar in hun gezamenlijke doel om vrouwen uit alle lagen van de bevolking te genezen.

Maar wanneer Yunxian wordt uitgehuwelijkt, moet ze alles wat ze geleerd heeft vergeten om zich te gedragen als een voorbeeldige echtgenote. Haar verlangen om te genezen is echter sterker dan de traditie. Met de hulp van Meiling zal Yunxian een onuitwisbare indruk achterlaten op de levens van vele vrouwen tijdens de Ming-dynastie.

Schrijver: Lisa See
Oorspronkelijke titel: Lady Tan's circle of women
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044368628
Ebook: 9789044368635
Uitgever: The House of Books
Droomvrouw
China, midden zeventiende eeuw: vele jonge vrouwen zijn helemaal geobsedeerd door een opera waarin een jonge vrouw sterft aan het verdriet om een onbeantwoorde liefde. Voor Peony, die uitgehuwelijkt is aan een man die ze nooit ontmoet heeft, vertolkt iedere regel van het libretto een van haar eigen verlangens en dromen.

In de tuin van het landhuis van haar familie, omringd door de geuren van gember, groene thee en jasmijn, voert een klein theatergezelschap enkele operascènes op. Het wordt een waar spektakel waarbij de ongetrouwde meisjes door een scherm van het overige publiek worden gescheiden, zodat de mannen hen niet kunnen zien. Door de kieren vangt Peony een glimp op van een elegante, knappe man, en ze wordt halsoverkop verliefd.

Zo begint Droomvrouw, het onvergetelijke, op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van Peony, een jonge vrouw die haar eigen leven probeerde te leiden toen álles, zelfs de liefde, voor vrouwen door anderen werd bepaald. Lisa See brengt het zeventiende-eeuwse China op meeslepende wijze tot leven, een tijd waarin traditie en rituelen uiterst belangrijk waren en waarin het hiernamaals een centrale rol in het dagelijks leven speelde.
Schrijver: Lisa See
Oorspronkelijke titel: Peony in love
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789063052942
Uitgever: Archipel
Het theemeisje van Yunnan
Li-yan woont met haar familie in de afgelegen Chinese bergen van Yunnan. Hun levens zijn al generaties lang afgestemd op tradities en het verbouwen van thee.

Op een dag verschijnt er een vreemdeling in het dorp. Zijn komst is de eerste onverbiddelijke stap op weg naar het moderne leven. Li-yan gaat voor hem werken. Wanneer ze zwanger raakt, vertrekt ze naar de grote stad en besluit haar baby te laten adopteren.
Schrijver: Lisa See
Oorspronkelijke titel: The tea girl of Hummingbird Lane
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044351835
Ebook: 9789044351842
Uitgever: The House of Books
Snow Flower en de geheime waaier
Lily groeit op in het China van de negentiende eeuw, een tijd waarin de vrouwen nog een zeer geïsoleerd leven leidden en hun voeten ingebonden werden. In de verafgelegen provincie Hunan, waar Lily woont, hebben de vrouwen echter een geheel eigen cultuur ontwikkeld, met een geheime taal, het Nushu, en zogenaamde Laotongs: bijzondere verbintenissen tussen twee meisjes die een leven lang duren.

Op een dag ontvangt Lily een zijden waaier, waarop in het Nushu een gedicht is geschreven. Hij is afkomstig van Snow Flower, met wie Lily vanaf haar zevende een laotong krijgt. Via de waaier schrijven zij jarenlang naar elkaar in hun geheime taal en delen zij alles: verhalen over hun gearrangeerde huwelijken, het moederschap, eenzaamheid en geluk. Totdat er een misverstand ontstaat en hun levenslange vriendschap ten einde dreigt te komen.
Schrijver: Lisa See
Oorspronkelijke titel: Snow Flower and the secret fan
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085641285
Uitgever: Areopagus

Liu HulanDe bloem van Beijing
Gaogan Zidi, China's rijkeluiskinderen. Decadent en corrupt. Een revolutionaire moordenaar. Nietsontziend op zoek naar verloren macht. Een fatale confrontatie tussen twee werelden...

Op een ijskoude januaridag wordt in Beijing een lijk gevonden. Het is het lichaam van een westerse jongeman, vastgevroren in het ijs, de ogen in doodsnood opengesperd. Hij wordt geïdentificeerd als de zoon van de Amerikaanse ambassadeur.

Een paar dagen later wordt op een vrachtschip het lijk aangetroffen van een oosterse man. Op het schip, dat zich in Amerikaanse wateren bevindt, zitten honderden illegale immigranten uit de laagste sociale klassen van China opeengepakt, maar de dode is niet een van hen. Het is een zogenaamde Rode Prins, zoon van een hoge Chinese ambtenaar. In de luchtwegen van beide lijken worden vezels van een exotische plantensoort aangetroffen.

Voor het eerst in de wereldgeschiedenis besluiten China en de Verenigde Staten hun krachten te bundelen, onder leiding van een Amerikaans-Chinees duo: openbaar aanklager David Stark zal samenwerken met Liu Hulan, agente van de Chinese veiligheidsdienst.

Het onderzoek voert hen naar de maffiawereld van de triades, die de Chinese geld-, drugs- en prostitutiemarkt in hun greep hebben. En naar de karaoke-bars waar de Gaogan Zidi, China's rode prinsen en prinsessen, avond aan avond verveeld rondhangen. De mooie Liu Hulan kent het maar al te goed, dit broeierige milieu van verwende maar corrupte rijkeluiskinderen: zij is zelf een van hen...
Schrijver: Lisa See
Oorspronkelijke titel: The flower net
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044927351
Uitgever: Bruna
Diep in het hart
Een raadselachtig sterfgeval. Een dubieuze multinational. Welk geheim ligt er verborgen in de afgelegen binnenlanden van China?

Op een snikhete dag doet Ling Suchee een gruwelijke ontdekking: in de schuur hangt het lichaam van haar enige dochter. Heeft Miaoshan zelfmoord gepleegd? Of is ze vermoord? Zonder aarzelen neemt Ling Suchee contact op met de enige persoon in de wereld die zij vertrouwt: Liu Hulan.

Hoewel Hulan inmiddels een hoge functie heeft bij het ministerie van Openbare Veiligheid in Beijing, reist zij onmiddellijk af naar Suchee, hoe ver weg en geïsoleerd die ook woont.

Het onderzoek naar Miaoshans raadselachtige dood wijst al snel in de richting van haar werkgever, de Amerikaanse speelgoedproducent Knight International.

Hulans geliefde David Stark woont in de Verenigde Staten, maar wil niets liever dan dicht bij haar en hun ongeboren kind zijn. Dus wanneer een groot advocatenkantoor hem een positie in Beijing aanbiedt, is de verleiding groot. En wanneer een goede vriend van hem, nota bene een werknemer van Knight International, bij een gewelddadige aanslag om het leven komt, is de keus snel gemaakt...
Schrijver: Lisa See
Oorspronkelijke titel: The interior
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022984932
Uitgever: Bruna

May & PearlDe meisjes van Shanghai
Het Sjanghai van 1937 is als het Parijs van Azië, een stad van welvaart en glamour. De zusjes Pearl en May leiden een onbezorgd leven tot de eerste Japanse bommen vallen en hun vader zijn kapitaal vergokt. Door deze geldproblemen worden de zusjes verkocht aan twee welvarende zoons in Los Angeles.

Ondanks de enorme verschillen in karakter zijn de zussen onafscheidelijk. Ze houden van elkaar, maar weten ook precies waar ze de ander het hardst kunnen raken. De reis voert van kleine dorpen in het zuiden van China via de vernedering van een detentiecentrum, naar het nieuwe, getrouwde leven in Amerika.

De zussen komen voor onmogelijke keuzes te staan, brengen levensgrote offers en koesteren een allesoverheersend geheim, maar ondertussen houden zij vast aan wat ze zijn - de meisjes van Shanghai.
Schrijver: Lisa See
Oorspronkelijke titel: Shanghai girls
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044615227
Uitgever: Prometheus
Dromen van Joy
Na het ontdekken van de verbijsterende waarheid over haar moeder Pearl ontvlucht Joy haar verleden en begint ze aan de moeizame zoektocht naar haar vader in China.

Intussen verlaat ook Pearl Amerika en keert terug naar de plek die ze nu zo vreest, om het meisje te vinden dat ze heeft grootgebracht alsof het haar eigen dochter was. Pearl en Joy gaan beiden de strijd aan met hun door schuld geteisterde verleden.
Schrijver: Lisa See
Oorspronkelijke titel: Dreams of Joy
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044619812
Uitgever: Prometheus