Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Jean Hanff Korelitz

Boeken van Jean Hanff Korelitz

Jean Hanff Korelitz is schrijver, toneelschrijver, toneelproducent en essayist. Haar boek Je had het kunnen weten werd door HBO uitgebracht als de televisieserie The Undoing.

Meer over Jean Hanff Korelitz

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jean Hanff Korelitz


Overzicht

  • De laatkomer - The latecomer
  • De plot - The plot
  • Je had het kunnen weten - You should have known
  • Schuldig! - A jury of her peers

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatkomer

De laatkomer vertelt het verhaal van de rijke familie Oppenheimer uit New York City. Salo en Johanna, de ouders van het gezin ontmoetten elkaar onder tragische omstandigheden. Later in hun leven zetten ze een drieling ter wereld.

Als kinderen voelen de drie broers en zussen geen sterke familieband en kunnen ze niet wachten om hun eigen weg te gaan, ook al maakt dat hun vader steeds afstandelijker en hun moeder wanhopiger. Wanneer de drieling naar de universiteit vertrekt, besluit Johanna, geconfronteerd met het feit dat ze echt alleen is, om zwanger te worden van een vierde kind. Die laatkomer zal een cruciale rol spelen in het gebroken gezin.

De laatkomer is een complexe roman die langzaam en weloverwogen wordt opgebouwd en raakt aan onderwerpen als verdriet en schuld, generatietrauma's, privileges en ras, tradities en religie, en familiedynamiek. Het is een diepgaand en geestig familieverhaal van een ervaren auteur, bekend om de diepte van haar karakterstudies, deskundig geweven verhaallijnen en plotwendingen.

Schrijver: Jean Hanff Korelitz
Oorspronkelijke titel: The latecomer
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789463939935
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
De plot

Ooit schreef Jacob Finch Bonner een redelijk succesvolle roman, maar het lukte hem niet om een vervolg te breien aan dat succes. Vandaag is hij een nietsbetekenende schrijver die lesgeeft in een weinig hoogstaande opleiding in Vermont.

Tot hij op een dag de verhaallijn steelt die door een van zijn studenten is bedacht. De inmiddels overleden student noemde de plot in kwestie een gegarandeerde bestseller. Met zijn nieuwe boek, Crib, oogst Bonner inderdaad wereldwijd succes en lofbetuigingen. Op het hoogtepunt van alle roem ontvangt de schrijver een anonieme mail met de boodschap: ‘Dief.’

Schrijver: Jean Hanff Korelitz
Oorspronkelijke titel: The plot
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463936767
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Je had het kunnen weten
Grace Reinhart heeft het leven waar ze altijd al van droomde: een fantastische man, een lieve zoon en een succesvolle praktijk voor psychotherapie. Sinds kort is ze ook de auteur van een populair boek 'Je had het kunnen weten' waarin ze vrouwen aanspoort beter te luisteren naar hun instinct als dat ze vertelt dat er iets niet klopt aan de man die ze liefhebben.

Grace' 'Praktijk voor therapie'-droom verandert in een nachtmerrie als haar man spoorloos verdwijnt en de politie steeds meer afschuwelijke ontdekkingen over hem doet. Grace doorstaat de mediastorm en moet tot haar schande toegeven dat ze haar eigen advies voor andere vrouwen beter aan zichzelf had kunnen geven. Haar oude leven lijkt voorbij. Kan ze een nieuw leven opbouwen voor haar en haar zoon?
The Undoing - 2020 - TV miniserie
Regisseur: David E. Kelley
Cast: Nicole Kidman, Hugh Grant, Noah Jupe, e.a.
Schrijver: Jean Hanff Korelitz
Oorspronkelijke titel: You should have known
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022574171
Ebook: 9789402304077
Uitgever: Boekerij
Schuldig!
Sybylla Muldoon is een pro-deo advocate in New York, die haar werk met wisselend succes, maar zeer bevlogen uitoefent. Een vroegere cliënt van haar, de dakloze Trent, wordt opgepakt nadat hij een klein meisje ernstig heeft toegetakeld met een mes. Sybylla is verbijsterd. Trent is de laatste persoon van wie ze dit verwachtte. Hoe komt een vreedzame en rationele man tot zo'n verschrikkelijk misdrijf?

Sybylla besluit de verdediging op zich te nemen, ondanks onweerlegbare bewijzen tegen Trent. Dan komt ze erachter dat Trent op een unieke wijze werd aangezet tot zijn daad. Met behulp van deze ontdekking is ze in staat het hele proces op zijn kop te zetten. Maar juist op dat moment nemen de gebeurtenissen een verrassende wending.

De advocate komt terecht in een web van corruptie en manipulatie dat een welvarend advocatenkantoor, een reeks onopgemerkte ontvoeringen van daklozen en een duister medisch onderzoek van jaren geleden met elkaar verbindt. De zaak die begon met een klein meisje, strekt zich langzaam uit tot de hoogste politieke en rechterlijke kringen...
Schrijver: Jean Hanff Korelitz
Oorspronkelijke titel: A jury of her peers
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789055013784
Uitgever: BZZTôH