Boekenplank:
Kies

Boeken van Lori Lansens

Meer over Lori Lansens

Genre: Roman

Website: Lori Lansens


Overzicht

  • De berg - The mountain story
  • De weg naar huis - Rush Home Road
  • De zusjes - The girls
  • Het verhaal van een vrouw - The wife's tale

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe berg
Op een herfstdag gaat de achttienjarige Wolf met de kabelbaan naar Angel's Peak, de top van de berg die uitkijkt over Palm Springs, Californië. Daar ontmoet hij drie vrouwen. Door een reeks van tegenslagen raken de vier wandelaars verdwaald en komen vast te zitten op de berg. Vijf dagen en nachten lang, zonder eten, water of een schuilplaats tegen de kou en de wilde dieren. Te midden van de ruwe pracht en complete verschrikking van de ongerepte natuur komen er schokkende geheimen boven. De jongen en de drie vrouwen krijgen een onverbrekelijke band wanneer ze zichzelf en elkaar tot het uiterste drijven.
Schrijver: Lori Lansens
Oorspronkelijke titel: The mountain story
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044347548
Uitgever: The House of Books
De weg naar huis
De vijfjarige Sharla wordt door haar moeder achtergelaten bij de bejaarde Addy, een sterke zwarte vrouw die zich over het verwaarloosde kind ontfermt. De aanwezigheid van Sharla, een meisje van gemengd bloed, brengt bij Addy herinneringen boven aan haar eigen veelbewogen jeugd in Rusholme, een door gevluchte slaven gesticht stadje in Canada.
Schrijver: Lori Lansens
Oorspronkelijke titel: Rush Home Road
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-234-0339-8
Uitgever: De Bezige Bij
De zusjes
Dertig jaar na hun geboorte besluiten Rose en Ruby, een Siamese tweeling, hun levensverhaal aan het papier toe te vertrouwen. Door een speling van de natuur zitten de zusjes met de zijkant van hun hoofden aan elkaar vast. Afwisselend vertellen Rose en Ruby over hun doen en laten, hun kleine ergernissen en hun diepste zielenroerselen, dromen en geheimen. Wat de ene zus met veel lef onthult, houdt de andere zo lang mogelijk verborgen. Zo ontvouwt zich de bijzondere geschiedenis van de tweeling, die niet alleen samen geboren zijn, maar ook samen zullen sterven.
Schrijver: Lori Lansens
Oorspronkelijke titel: The girls
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-234-1960-X
Uitgever: De Bezige Bij
Het verhaal van een vrouw
Mary is te dik en dat weet ze. Ze leidt een geïsoleerd bestaan in Leaford, en haar man is de enige persoon die haar leven nog kleur geeft. Maar aan de vooravond van hun vijfentwintigjarig huwelijksfeest komt hij niet meer thuis van zijn werk, hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Er rest Mary niets anders dan haar huis te verlaten en naar hem op zoek te gaan. Kleurrijke personages kruisen daarbij haar pad en ze vindt medemenselijkheid op plaatsen waar ze die het minst verwacht. Ze ontmoet weggelopen kinderen, alleenstaande moeders, verzuurde familieleden, taxichauffeurs en illegale loonarbeiders. Met scherpe humor en verfijnde pen beschrijft Lori Lansens de zoektocht van Mary Gooch naar haar man; een zoektocht waarbij ze vooral zichzelf vindt.
Schrijver: Lori Lansens
Oorspronkelijke titel: The wife's tale
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-234-5602-5
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers