Boekenplank:
Kies

Boeken van Tiffany Baker

Meer over Tiffany Baker

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tiffany Baker


Overzicht

  • De kleur van het zout - The Gilly salt sisters
  • Het wonderbaarlijke leven van een kleine reuzin - The little giant of Aberdeen County

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleur van het zout
Jo en Claire groeien op net buiten het dorpje Prospect, op het land waar de vrouwen van de familie al generaties lang zout winnen. De zussen verschillen van elkaar als dag en nacht: de teruggetrokken Jo heeft haar hart verpand aan het land en het zout, maar de luchthartige Claire kan niet wachten tot ze weg kan, de wereld in. Na een verschrikkelijk ongeluk komt het tot een breuk tussen de twee en Claire ziet eindelijk kans te ontsnappen aan het zout - maar tegen welke prijs?

Jaren later komt zij noodgedwongen terug naar de boerderij, met een gebroken hart en vergezeld door de zwangere minnares van haar man. Tegen alle verwachtingen in smeden de drie vrouwen onderling een band. Maar de rust is van korte duur, want een oud familiegeheim dreigt de broze vrede weer te verstoren.
Schrijver: Tiffany Baker
Oorspronkelijke titel: The Gilly salt sisters
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032512897
Ebook: 9789032513382
Uitgever: De Kern
Het wonderbaarlijke leven van een kleine reuzin
Toen Truly Plaice's moeder zwanger was, sloot iedereen weddenschappen af over hoe enorm groot die zoon niet zou worden. Het meisje dat vervolgens als Truly het licht ziet, moet de prijs betalen voor haar omvang, want haar vader geeft haar de schuld van de kraamdood van zijn vrouw. Hij is totaal niet in staat om dit reuzenkind en haar lieve engelachtige zus Serena Jane alleen te verzorgen. De meisjes worden dan ook al snel van elkaar gescheiden, en Truly groeit op op een boerderij, eigenlijk nog de beste plek voor zo'n lomp kind als zij.

Serena Jane's schoonheid maakt haar tot de obsessie van klasgenoot Bob Bob Morgan, de jongste van een lange lijn van plaatselijke huisartsen. Hoewel ze nu als hoeksteen van de gemeenschap worden gezien, is ooit de eerste Robert Morgan met Tabitha, de dorpsheks, getrouwd. Over haar fameuze schaduwboek, met helende en duistere krachten, wordt al generaties lang gespeculeerd.

Bob Bob, die op school een van Truly's grootste pestkoppen was, trouwt met Serena Jane, en bepaalt daarmee ook Truly's lot. Want wanneer Serena Jane jaren later vlucht uit haar liefdeloze huwelijk, moet Truly haar taken in huis overnemen evenals de zorg voor haar achtjarige neefje Bobbie. Bob Bob doet echter niets anders dan afgeven op haar uiterlijk en gebreken. Hij ziet haar als een medisch dossier en vernedert haar meer dan een mens kan verdragen...

Pas als Truly ontdekt dat zij mensen kan genezen met kruiden, eigenlijk zoals Tabitha dat deed, krijgt ze de regie over haar eigen leven weer in handen.
Schrijver: Tiffany Baker
Oorspronkelijke titel: The little giant of Aberdeen County
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032511692
Uitgever: De Kern