Boekenplank:
Kies

Boeken van Jane Hamilton

Meer over Jane Hamilton

Genre: Roman

Website: Jane Hamilton


Overzicht

  • De kleine geschiedenis van een prins - The short history of a prince
  • Het boek Ruth - The book of Ruth
  • Nachtzijde - A map of the world

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleine geschiedenis van een prins
In De kleine geschiedenis van een prins beschrijft Jane Hamilton de passie van een jonge man, Walter McCloud, voor ballet. Via de geschiedenis van een zomerhuis in Winsconsin verteld zij hoe een gezin en de plaats die de zoon daarin inneemt plotseling kunnen veranderen. Het zomerhuis is al generaties lang in de familie maar dreigt nu verkocht te worden. Dit is de achtergrond waartegen zich Walters verhaal afspeelt. Walter is tijdens zijn middelbare-schooltijd bevriend met Susan en Mitch, die net als hij aan ballet doen. De vriendschap is niet helemaal zonder complicaties, want Walter is verliefd op Mitch, Mitch is verliefd op Susan en Susan is weer verliefd op Walters ongeneeslijk zieke broer Daniel. De kleine geschiedenis van een prins is een roman over kunst en talent, vriendschap, familie en ontluikende seksualiteit.
Schrijver: Jane Hamilton
Oorspronkelijke titel: The short history of a prince
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-254-1581-4
Uitgever: Atlas Contact
Het boek Ruth
Als jong meisje staat Ruth volkomen in de schaduw van haar broertje. Hij is degene die alle aandacht op zich vestigt, de grote belofte voor de toekomst. Ruth zelf bouwt ijverig aan deze mythe mee. In haar brieven aan tante Sid, haar enige vertrouwelinge, hemelt zij de huiselijke situatie op. Ook beschrijft ze hoe zij de man van haar dromen heeft weten te strikken. Al tijdens de bruiloft vallen tante Sid de schellen van de ogen. Ruby, Ruths echtgenoot, is een nietsnut en een alcoholist. Zijn enige talent is het bouwen van vogelhuisjes! Tante Sid zwijgt, maar ze voorvoelt een catastrofe - de kersverse schoonzoon en zijn schoonmoeder haten elkaar. En natuurlijk is er ook een kind van de rekening. De huiselijke spanningen komen tot ontlading. Een dramatische gebeurtenis brengt een grote omslag in Ruth teweeg. Het schuwe onhandige meisje blijkt opeens in staat te zijn een onafhankelijk bestaan op te bouwen, waarin leugens en mythes niet meer nodig zijn.
Schrijver: Jane Hamilton
Oorspronkelijke titel: The book of Ruth
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-254-2335-3
Uitgever: Atlas Contact
Nachtzijde
Hoe houdt een chaotische en zeer kwetsbare vrouw zich staande in een klein Amerikaans dorp, wanneer door haar schuld een dochtertje van een vriendin verdrinkt? Alice Goodwin valt ten prooi aan wurgende schuldgevoelens, die gevoed worden door haar omgeving die zich radicaal tegen haar keert. Het dorp ontvlamt in een collectieve hysterie. Gebroken door wroeging en verdriet weet zij zich niet te verweren tegen valse beschuldigingen van incest; Alice wordt veroordeeld en belandt in de gevangenis. Gevangen in een web van leugens en tegenwerking, moet zij proberen haar eigen identiteit in kaart te brengen. Daarmee begint tevens haar loutering en groei naar volwassenheid...
A Map of the World - 1999
Regisseur: Scott Elliott
Cast: Sigourney Weaver, Julianne Moore, David Strathairn, e.a.
Schrijver: Jane Hamilton
Oorspronkelijke titel: A map of the world
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-254-0534-7
Uitgever: Atlas Contact