Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Jacquelyn Mitchard

Boeken van Jacquelyn Mitchard

Meer over Jacquelyn Mitchard

Genre: Roman

Geboren: 1956

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jacquelyn Mitchard


Overzicht

  • De verleiding - Twelve times blessed
  • Diep als de zee - The deep end of the ocean
  • Mijn eigen kind - A theory of relativity
  • Mijn zusjes - Cage of stars
  • Verbogen tralies - The most wanted
  • Wankel evenwicht - The breakdown lane

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verleiding
True Dickinson en haar beste vrienden hebben zich verzameld in een trendy restaurant om haar drieënveertigste verjaardag te vieren. Terwijl de drank rijkelijk vloeit, mijmert True over haar leven. Ze heeft haar echtgenoot op jonge leeftijd verloren, maar zowel haar zoon als haar bedrijfje groeien voorspoedig.

Aan de andere kant voelt ze dat haar jeugd en schoonheid haar ontglippen en de mogelijkheid van een nieuwe romance lijkt verder weg dan ooit. Maar alles verandert vanaf het moment dat True en haar beste vriendin, Isabel, op weg naar huis in een besneeuwde greppel belanden.
Schrijver: Jacquelyn Mitchard
Oorspronkelijke titel: Twelve times blessed
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044308976
Uitgever: The House of Books
Diep als de zee
'Pas jij op je broertje!' zegt Beth Cappadora tegen haar zevenjarige zoon Vincent. Ze staat aan de balie van een hotel in Chicago, waar een schoolreünie wordt gehouden. Een paar minuten later draait Beth zich om, maar dan is Ben, drie jaar oud, al verdwenen. En niemand kan hem vinden. Een grootscheepse opsporingsactie levert, behalve een kleine, rode gymschoen, niets op.

Uren worden dagen, weken, dan maanden. Beth wandelt als een zombie door het huis. Ze lijkt vergeten te zijn dat ze nog meer kinderen heeft. Langzaam drijft Bens verdwijning een wig in haar huwelijk. Ondertussen groeit Vincent, in de schaduw van zijn verloren broer, op tot een jeugdige crimineel. Hij tart het gevaar, in een poging de glazen stolp van stilte te doorbreken die het gezin Cappadora omgeeft.

Negen jaar later, op een gewone doordeweekse dag, gebeurt er iets totaal onverwachts. En misschien, heel misschien, krijgt Beth terug wat zij voor altijd verloren waande: een reden om te leven.
The Deep End of the Ocean - 1999
Regisseur: Ulu Grosbard
Cast: Michelle Pfeiffer, Treat Williams, Whoopi Goldberg, e.a.
Schrijver: Jacquelyn Mitchard
Oorspronkelijke titel: The deep end of the ocean
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041402271
Uitgever: Ambo | Anthos
Mijn eigen kind
Op zijn vierentwintigste krijgt Gordon McKenna het slechtste nieuws van zijn leven wanneer hij hoort dat zijn enige zuster, Georgia, en haar echtgenoot bij een auto-ongeluk zijn omgekomen. Hun eenjarig dochtertje, Keefer, blijft alleen achter.

De beslissing over wie Keefer zal opvoeden - en hoe - staat echter nog niet vast. Er ontstaat een strijd over de adoptie tussen de diverse grootouders van het kind. Gordon lijkt ook een geschikte voogd voor zijn nichtje, omdat hij zijn ouders heeft geholpen voor Keefer te zorgen toen zijn zus vocht tegen een levensbedreigende ziekte.

Als er feiten uit het verleden van Georgia en Gordon naar boven komen, wordt de hechte familieband hevig op de proef gesteld.
Schrijver: Jacquelyn Mitchard
Oorspronkelijke titel: A theory of relativity
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789051085334
Uitgever: The House of Books
Mijn zusjes
Het leven van de twaalfjarige Veronica Swan in een hechte mormoonse gemeenschap wordt ondersteboven gekeerd als haar twee jongere zusjes op een gruwelijke manier worden vermoord. Hoewel haar ouders de kracht vinden de gestoorde moordenaar, Scott Early, te vergeven, voelt Veronica zich daar niet toe in staat.

Jaren later vat ze het plan op de dood van haar zusjes te wreken. Ze neemt een andere identiteit aan en verbreekt alle banden met vroeger. Maar naarmate ze Early steeds dichter op de hielen zit, ontdekt Veronica de ware betekenis van zonde en mededogen. Dan neemt ze een beslissing die haar en haar familie voor altijd zal veranderen...
Schrijver: Jacquelyn Mitchard
Oorspronkelijke titel: Cage of stars
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044319644
Uitgever: The House of Books
Verbogen tralies
Als gevolg van een weddenschap met haar beste vriendin schrijft de veertienjarige Arley Mowbray uit Zuid-Texas een brief aan een gevangene. Hij, Dillon LeGrande, veroordeeld wegens een gewapende roofoverval en bijna twee keer zo oud als Arley schrijft terug. Zijn hartstochtelijke, poëtische brieven brengen haar hoofd op hol. En tegen alle logica in wordt de intelligente maar naïeve Arley roekeloos verliefd of Dillon - een liefde die breekt met alle regels.

Dillon overreedt Arley in het geheim met hem te trouwen. Van een onschuldige tiener wordt zij tot de echtgenote van een misdadiger - en na hun enige nacht samen de moeder van zijn kind.

Wanneer Arley door haar eigen moeder het huis wordt uitgezet is advocate Annie Singer de enige die het meisje wil helpen en haar tenslotte bij haar in huis neemt. Maar wanneer Dillon uit de gevangenis ontsnapt en zijn vrouw en kind komt opeisen, wil Arley nog maar één ding: haar dochtertje Desiree beschermen...
Schrijver: Jacquelyn Mitchard
Oorspronkelijke titel: The most wanted
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041404022
Uitgever: Ambo | Anthos


Wankel evenwicht
Julie verdient de kost met het geven van adviezen in een plaatselijke krant in Wisconsin. Ze kan zelf echter ook wel wat tips gebruiken. Al twintig jaar doet ze haar best om haar huwelijk met Leo fris en opwindend te houden.

Julie is dan ook volkomen verrast als Leo haar vertelt dat hij behoefte heeft aan een 'sabbatical'. Vervolgens laat hij zijn vrouw en hun drie kinderen - Gabe, Caroline en Aury - in de steek.

Tot overmaat van ramp wordt er bij Julie een ernstige ziekte geconstateerd. Dan ondernemen de kinderen een gevaarlijke reis om Leo te vinden - vóór het te laat is...
Schrijver: Jacquelyn Mitchard
Oorspronkelijke titel: The breakdown lane
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044315752
Uitgever: The House of Books