Boekenplank:
Kies

Boeken van Melinda Haynes

Meer over Melinda Haynes

Genre: Roman

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Krijtstad - Chalktown
  • Moeder van Pearl - Mother of Pearl
  • Terug naar Mississippi - Willem's field

gedetailleerd overzicht

OverzichtKrijtstad
Op een voorjaarsdag in 1961 besluit de zestienjarige Hez zijn vijfjarige zwaar gehandicapte broertje Yellababy op zijn rug te nemen en naar Krijtstad te lopen. Krijtstad wordt zo genoemd omdat de inwoners van deze kleine zuidelijke Amerikaanse gemeenschap alleen met elkaar 'spreken' via de schoolborden op hun veranda's.

Hez wil zijn broer meer laten zien dan de 'onderste helft van de wereld' waartoe hij door zijn verlamming veroordeeld is. Bovendien wil Hez te weten komen waarom de inwoners van Krijtstad zwijgend door het leven gaan.
Schrijver: Melinda Haynes
Oorspronkelijke titel: Chalktown
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044500851
Uitgever: De Geus
Moeder van Pearl
1956 wordt een jaar dat beslissend zal zijn voor diverse inwoners van het stadje Petal in het diepe Zuiden van de VS.

Valuable Korner, de vijftienjarige dochter van een prostituee, wordt verliefd op Jackson McLain. Als Valuable in verwachting blijkt te zijn en Jackson met zijn ouders uit het stadje wegtrekt, zoekt ze steun bij Joody Two Sun, een wat excentrieke helderziende vrouw. Ze maakt tevens kennis met Joody's geliefde, Even Grade, een 28-jarige zwarte man die als wees is opgegroeid.

Valuable, in zekere zin ook een wees, vindt in Even Grade een metgezel. Beiden zijn in hun hart op zoek naar het gezinsleven dat zijzelf moesten missen.
Schrijver: Melinda Haynes
Oorspronkelijke titel: Mother of Pearl
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044502473
Uitgever: De Geus
Terug naar Mississippi
Willem Fremont is al zijn leven lang in de greep van paniekaanvallen. Om zijn angstpatroon te doorbreken keert hij terug naar zijn geboortegrond in Purvis, Mississippi. Daar treft hij de eigenaardige familie Till aan.

Eilene Till, moeder van Sonny en Bruno, doet alsof ze doof is. Alleen zo kan ze met haar dadeloze zoons omgaan. Sonny, werkloos en op zoek naar liefde, bouwt een garnalenboot op een stuk land dat nergens door water wordt omgeven. Vietnamveteraan Bruno vlucht in oude National Geographics, terwijl zijn vrouw Leah troost put uit het dagelijkse boerenleven.
Schrijver: Melinda Haynes
Oorspronkelijke titel: Willem's field
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044504170
Uitgever: De Geus