Boekenplank:
Kies

Boeken van Tawni O'Dell

Meer over Tawni O'Dell

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tawni O'Dell


Overzicht

  • Aan het einde van de wereld - Back roads
  • Terug naar Coal Run - Coal Run

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan het einde van de wereld
De negentienjarige Harley Altmyer wil zijn familie en het benauwde, gedoemde mijnstadje in West-Pennsylvania ontvluchten. Maar zijn vader is dood, zijn moeder zit gevangen voor moord en hij moet zorgen voor zijn drie zusjes. Met slecht betaalde baantjes probeert Harley wanhopig te voldoen aan volwassen verantwoordelijkheden zonder te weten wat dat inhoudt.

Het enige lichtpuntje in Harley´s bestaan is de sexy, melancholieke moeder van twee kinderen die verderop woont. Harley wil Callie Mercer zo graag dat hij soms vreest dat hij zal ontploffen.

Dan maken de geheimen, de leugens en de verzwegen waarheden van de Altmyers een einde aan Harley´s wereld. Kunnen zijn ontwapenende humor, zijn liefde voor zijn zussen en zijn stuntelige heldendom Harley en de zijne redden?
Schrijver: Tawni O'Dell
Oorspronkelijke titel: Back roads
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024540990
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Terug naar Coal Run
Na een verblijf van meer dan vijftien jaar in Florida, keert Ivan Zoschenko terug naar zijn geboorteplaats, een voormalig mijnstadje in het westen van Pennsylvania. Zijn komst valt samen met de aanstaande vrijlating van zijn oud-klasgenoot Reese Raynor, die achttien jaar gevangen heeft gezeten.

Ivan ziet ertegen op om naar huis terug te keren; hij heeft de herinneringen aan de mijnexplosie waarbij zijn vader omkwam maar al te graag achter zich gelaten. Bovendien zit hij niet te wachten op de reacties van de lokale bevolking op het bizarre ongeluk dat zijn carrière als proffootballer abrupt beëindigde.

De week rond Reese's vrijlating is in alle opzichten de belangrijkste week in Ivans leven. Hij moet eindelijk de geheimen uit zijn verleden onder ogen zien.
Schrijver: Tawni O'Dell
Oorspronkelijke titel: Coal Run
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024554638
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers