Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Cristina García

Boeken van Cristina García

Meer over Cristina García

Genre: Roman

Website: http://www.cristinagarcianovelist.com

Overzicht
  • Cubaanse dromen - Dreaming in Cuban
  • De suikeroogst van La Amada - Monkey hunting
  • De zusters Agüero - The Agüero sisters
  • Het geluk van Enrique Florit - A handbook to luck

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Cubaanse dromen
Celia del Pino waakt vanaf haar veranda aan de Cubaanse kust over haar land, haar dochters en haar geliefden. Het portret van haar overleden man Jorge is vervangen door dat van Fidel Castro, El Lidér. Celia's ene dochter Felicia is na de revolutie op Cuba gebleven en vecht tegen mannen, haar andere dochter Lourdes is naar de Verenigde Staten vertrokken, omdat ze Cuba en het communisme haat. De dochter van Lourdes, Pilar, wordt in haar dromen bezocht door haar grootmoeder Celia en zij verlangt hevig naar een terugkeer naar Cuba.
Schrijver: Cristina García
Oorspronkelijke titel: Dreaming in Cuban
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-6974-491-0
Uitgever: Arena
De suikeroogst van La Amada
De suikeroogst van La Amada vertelt over de belevenissen van vele generaties van een Chinees-Cubaanse migrantenfamilie. Het verhaal begint met de twintigjarige Chen Pan, een Chinees die in 1857 naar Cuba emigreert waar hij onder erbarmelijke toestanden moet werken op de suikerrietplantage La Amada.
Schrijver: Cristina García
Oorspronkelijke titel: Monkey hunting
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6974-287-X
Uitgever: Arena
De zusters Agüero
In een vlaag van verstandsverbijstering schiet de bioloog Ignacio Agüero zijn beeldschone vrouw dood. Twee jaar later pleegt hij zelfmoord. Zijn twee dochters Reina en Constancia komen in verschillende pleeggezinnen terecht en zien elkaar drieëndertig jaar niet. Als zij elkaar op volwassen leeftijd weer tegenkomen, willen ze weten wat er indertijd is gebeurd. Aan de hand van het prachtige dagboek van hun vader reconstrueren ze hun familiegeschiedenis.
Schrijver: Cristina García
Oorspronkelijke titel: The Agüero sisters
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-6974-492-9
Uitgever: Arena
Het geluk van Enrique Florit
Het is eind jaren zestig. De Cubaanse Enrique Florit woont samen met zijn flamboyante vader in Zuid-Californië. Marta Claros houdt haar hoofd boven water in de sloppenwijken van San Salvador; ze moest van school om haar familie te onderhouden. En Leila Rezvani is afkomstig uit de betere kringen van Teheran, waar haar moeder zich druk maakt om de schone schijn terwijl haar vader een uitgesproken tegenstander van de sjah is. Gedurende de volgende twintig jaar zien we hoe Enrique zijn droom van een technische studie opoffert voor zijn plichten als zoon, en hoe zijn droom van een grote liefde verloren gaat in de dagelijkse realiteit. Marta ontvlucht de oorlog in El Salvador en komt illegaal naar de Verenigde Staten waar ze onverwachte kansen krijgt. En Leila tot slot komt tegemoet aan de verwachtingen van haar moeder en belandt in een gearrangeerd huwelijk in het Iran van na de revolutie. Door een speling van het lot kruisen de paden van Leila, Marta en Enrique elkaar. Leila en Enrique vinden en verliezen elkaar, maar Marta geeft Enrique uiteindelijk weer hoop op een beter leven.
Schrijver: Cristina García
Oorspronkelijke titel: A handbook to luck
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-472-0040-6
Uitgever: Artemis & Co