Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Cristina García

Boeken van Cristina García

Meer over Cristina García

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Cuba

Website: Cristina García


Overzicht

  • Cubaanse dromen - Dreaming in Cuban
  • De suikeroogst van La Amada - Monkey hunting
  • De zusters Agüero - The Agüero sisters
  • Het geluk van Enrique Florit - A handbook to luck

gedetailleerd overzicht

OverzichtCubaanse dromen
Celia del Pino waakt vanaf haar veranda aan de Cubaanse kust over haar land, haar dochters en haar geliefden. Het portret van haar overleden man Jorge is vervangen door dat van Fidel Castro, El Lidér.

Celia's ene dochter Felicia is na de revolutie op Cuba gebleven en vecht tegen mannen, haar andere dochter Lourdes is naar de Verenigde Staten vertrokken, omdat ze Cuba en het communisme haat. De dochter van Lourdes, Pilar, wordt in haar dromen bezocht door haar grootmoeder Celia en zij verlangt hevig naar een terugkeer naar Cuba.
Schrijver: Cristina García
Oorspronkelijke titel: Dreaming in Cuban
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789069744919
Uitgever: Arena
De suikeroogst van La Amada
1857. De twintigjarige Chen Pan emigreert uit China naar Cuba, waar hij onder erbarmelijke omstandigheden op de suikerrietplantage La Amada te werk wordt gesteld. Wanneer hij weet te ontsnappen vlucht hij naar Havana. Hier ontmoet hij zijn grote liefde Lucrecia, een voormalige slavin van Afrikaanse afkomst, met wie hij al snel trouwt.

De kinderen van Chen en Lucrecia groeien op in de Cubaanse hoofdstad, maar verlaten op latere leeftijd alle drie het eiland. Of ze nu naar New York, China of Vietnam gaan, het Cubaanse bloed stroomt door hun aderen, en zal hen altijd met elkaar blijven verbinden.

De suikeroogst van La Amada is een indrukwekkende vertelling over verschillende generaties immigranten, over bloed banden, identiteit en afkomst. Cristina García brengt met haar beschrijvingen van het levendige Havana met zijn kleurrijke inwoners een unieke familie tot leven.
Schrijver: Cristina García
Oorspronkelijke titel: Monkey hunting
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789069742878
Uitgever: Arena
De zusters Agüero
In een vlaag van verstandsverbijstering schiet de bioloog Ignacio Agüero zijn beeldschone vrouw dood. Twee jaar later pleegt hij zelfmoord. Zijn twee dochters Reina en Constancia komen in verschillende pleeggezinnen terecht en zien elkaar drieëndertig jaar niet.

Als zij elkaar op volwassen leeftijd weer tegenkomen, willen ze weten wat er indertijd is gebeurd. Aan de hand van het prachtige dagboek van hun vader reconstrueren ze hun familiegeschiedenis.
Schrijver: Cristina García
Oorspronkelijke titel: The Agüero sisters
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789069744926
Uitgever: Arena
Het geluk van Enrique Florit
Het is eind jaren zestig. De Cubaanse Enrique Florit woont samen met zijn flamboyante vader in Zuid-Californië. Marta Claros houdt haar hoofd boven water in de sloppenwijken van San Salvador; ze moest van school om haar familie te onderhouden. En Leila Rezvani is afkomstig uit de betere kringen van Teheran, waar haar moeder zich druk maakt om de schone schijn terwijl haar vader een uitgesproken tegenstander van de sjah is.

Gedurende de volgende twintig jaar zien we hoe Enrique zijn droom van een technische studie opoffert voor zijn plichten als zoon, en hoe zijn droom van een grote liefde verloren gaat in de dagelijkse realiteit. Marta ontvlucht de oorlog in El Salvador en komt illegaal naar de Verenigde Staten waar ze onverwachte kansen krijgt. En Leila tot slot komt tegemoet aan de verwachtingen van haar moeder en belandt in een gearrangeerd huwelijk in het Iran van na de revolutie.

Door een speling van het lot kruisen de paden van Leila, Marta en Enrique elkaar. Leila en Enrique vinden en verliezen elkaar, maar Marta geeft Enrique uiteindelijk weer hoop op een beter leven.
Schrijver: Cristina García
Oorspronkelijke titel: A handbook to luck
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047200406
Uitgever: Artemis & Co