Boekenplank:
Kies

Boeken van Junot Díaz

Meer over Junot Díaz

Genre: Roman

Website: Junot Díaz


Overzicht

  • Het korte maar wonderbare leven van Oscar Wao - The brief wondrous life of Oscar Wao
  • Los boys - Drown
  • Zo raak je haar kwijt - This is how you lose her

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet korte maar wonderbare leven van Oscar Wao
Oscar Wao is een vriendelijke jongen uit het Dominicaanse getto van New Jersey. Zijn leven wordt beheerst door zijn overgewicht en zijn voorliefde voor fantasy. Daarnaast heeft hij voortdurend een gebroken hart; hij is altijd verliefd, maar zijn liefde wordt nooit beantwoord. In zijn familie wordt gefluisterd dat het allemaal de schuld is van de fukú, de vervloeking die zijn familieleden al generaties achtervolgt en hen verdoemt tot gevangenschap en ongeluk, maar bovenal tot een leven zonder liefde. Kan Oscar ontsnappen aan de vloek, of staat hem hetzelfde lot te wachten als zijn voorvaderen? Op betoverende wijze beschrijft Junot Diaz de geschiedenis van de familie Wao en het korte maar wonderbare leven van Oscar. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het schrikbewind van de Dominicaanse dictator Trujillo Molina.
Schrijver: Junot Díaz
Oorspronkelijke titel: The brief wondrous life of Oscar Wao
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-458-0008-0
Uitgever: Mouria
Los boys
Dit is een van de meest oorspronkelijke werken die de Amerikaanse literatuur in de afgelopen jaren heeft voortgebracht. In tien even lyrische als hardvochtige verhalen vol wrede humor, woede en schrijnende tederheid portretteert Diaz een generatie tussen verschillende culturen; jonge mensen die, ogenschijnlijk cool, angstvallig proberen erbij te horen.
Schrijver: Junot Díaz
Oorspronkelijke titel: Drown
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-5333-487-4
Uitgever: Prometheus
Zo raak je haar kwijt
De hoofdpersonen in Zo raak je haar kwijt hebben één ding gemeen: een talent het te verpesten bij de vrouwen met wie ze leven of op wie ze verliefd zijn. Soms hilarisch, soms vol mededogen beschrijft Díaz uiteenspattende liefdes. Het is een bundel vol verhalen over mannen met spijt (omdat ze bijvoorbeeld te veel zijn vreemdgegaan) en vrouwen die boos zijn. En het gaat vooral over mensen die 'smekend, huilend' proberen te repareren wat onherstelbaar gebroken is.
Schrijver: Junot Díaz
Oorspronkelijke titel: This is how you lose her
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789025449742
Uitgever: Atlas Contact