Boekenplank:
Kies

Boeken van Diana Abu-Jaber

Diana Abu-Jaber is naast schrijfster ook professor aan de Portland State University. Als kind woonde ze twee jaar in Jordanië. Het land waar haar vader vandaan komt. Ze woont afwisselend in Miami en Portland.


Meer over Diana Abu-Jaber

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Diana Abu-Jaber


Overzicht

  • Halvemaan - Crescent
  • Intuïtie - Origin

gedetailleerd overzicht

OverzichtHalvemaan
Sirine, in de dertig en ongetrouwd, woont in Los Angeles samen met haar liefhebbende oom en met Babar, haar toegewijde hond. Ze werkt als chef in een Libanees restaurant, waar ze kookt, proeft en recepten ontwikkelt. Koken is haar enige passie, totdat een aantrekkelijke literatuurprofessor er een gewoonte van maakt haar restaurant te bezoeken, aangetrokken door de heerlijke geuren van haar gerechten.
Zonder dat ze het wil of kan verhinderen wordt Sirine hopeloos verliefd. Haar verwarring over deze plotselinge heftige gevoelens roept ook iets anders in haar op: onwelkome herinneringen aan haar ouders en vragen over haar achtergrond en identiteit. Wie of wat is ze? En wat wil ze met haar leven?
Verschillende mensen beginnen zich met haar leven te bemoeien: haar geduldige oom, die magische verhalen vertelt; haar bewonderaar Nathan, een kunstfotograaf met een onduidelijk verleden; en Um-Nadia, haar brutale baas, die Sirines toekomst voorspelt uit koffiedik.
Schrijver: Diana Abu-Jaber
Oorspronkelijke titel: Crescent
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-351-2539-8
Uitgever: Bakker
Intuïtie
Lena is vingerafdrukkenexpert in een laboratorium in het stadje Syracuse, New York, waar de winters koud en lang zijn. Zij voelt zich prettig bij het routinematige wetenschappelijk onderzoek dat zij al jaren uitvoert.
Als er in het stadje kort na elkaar verschillende baby's overlijden - in eerste instantie denkt men aan wiegendood - trekt dat de aandacht van de politie en de media. Lena, die een buitengewone intuïtie heeft en vaak details opmerkt die anderen over het hoofd zien, speelt binnen de kortste keren een centrale rol in deze zaak. Ze probeert opdringerige journalisten en jaloerse collega's uit de buurt te houden om in alle rust haar onderzoek te kunnen uitvoeren.
Maar wanneer Lena dichter bij de ontknoping komt, realiseert ze zich dat zijzelf een mogelijk doelwit is. Zou haar eigen verleden als adoptiekind iets te maken kunnen hebben met de onwaarschijnlijke dood van de baby's?
Intuïtie is een adembenemende roman waarin de spannende plot wordt verweven met het persoonlijke familiedrama van een bijzondere vrouw. Lena's rake observaties en overpeinzingen over afkomst en identiteit zullen de lezer zeker bijblijven.
Schrijver: Diana Abu-Jaber
Oorspronkelijke titel: Origin
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-472-0027-7
Uitgever: Artemis