Boekenplank:
Kies
  • Home
  • E
  • Jeffrey Eugenides

Boeken van Jeffrey Eugenides


Overzicht

  • De zelfmoord van de meisjes - The virgin suicides
  • Huwelijk - The marriage plot
  • Middlesex - Middlesex

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zelfmoord van de meisjes
In 'het jaar van de zelfmoorden' maken de vijf tienerzusjes Lisbon één voor één een eind aan hun nog prille leven. Twintig jaar later probeert de groep mannen die ooit verliefd rond het huis in de rustige buitenwijk zwierf in de hoop een glimp van de zusjes op te vangen, de betekenis van hun onbeantwoorde liefde te doorgronden. Aan de hand van verhalen, telefoongesprekken, krantenknipsels en verhitte, gefluisterde bekentenissen brengen ze het verhaal van hun jeugd samen.
The Virgin Suicides - 1999
Regisseur: Sofia Coppola
Cast: James Woods, Kathleen Turner, Josh Hartnett, e.a.
Schrijver: Jeffrey Eugenides
Oorspronkelijke titel: The virgin suicides
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-254-0122-8
Uitgever: Atlas Contact
Huwelijk
Terwijl haar Amerikaanse medestudenten zich verdiepen in de onleesbare modieuze filosofen van het moment, leest de 22-jarige Madeleine Hanna negentiende-eeuwse Engelse liefdesromans, die haar alles over het huwelijksleven kunnen vertellen. Madeleine is keurig, iets te degelijk voor haar bohemienvrienden, en haar studententijd is tot nu toe niet heel opwindend geweest. De kennismaking met twee jongens zal haar leven evenwel volledig veranderen. Leonard Morton is een charismatische eenling die over een onuitputtelijke hoeveelheid energie lijkt te beschikken. Tegelijk is haar vroegere goede vriend Mitchell Grammaticus geobsedeerd door de gedachte dat Madeleine en hij zijn voorbestemd voor eeuwig samen te zijn. Huwelijk is een prachtige roman over een driehoeksrelatie tussen jonge, opgroeiende mensen, een eeuwenoud thema dat Jeffrey Eugenides een geheel eigentijdse dimensie weet te geven. Zelden werd de werking van het menselijk hart nauwkeuriger en mooier beschreven dan in deze briljante roman over de schittering en de wisselvalligheid van de liefde.
Schrijver: Jeffrey Eugenides
Oorspronkelijke titel: The marriage plot
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044619638
Uitgever: Prometheus
Middlesex
Middlesex vertelt het verhaal van Calliope Helen Stephanides, die er op haar veertiende achter komt dat zij biologisch zowel man als vrouw is. Wanneer zij verstrikt raakt in het medische circus dat ontstaat door de uniciteit van haar afwijking, slaat ze op de vlucht om zelf haar gender te ontdekken. Door de rijke en dramatische geschiedenis van de familie Stephanides te vertellen, legt Cal de oorsprong van haar/zijn 'biologische excentriciteit' bloot. Als een zijden draad van de rupsen van haar grootmoeder Desdemona begint het verhaal in een Grieks dorpje nabij Smyrna in 1922 en ontspint het zich naar het Detroit van de jaren dertig, naar de desintegratie van de stad en de rassenrellen in de jaren zestig en de gevolgen van het Vietnam tijdperk.
Schrijver: Jeffrey Eugenides
Oorspronkelijke titel: Middlesex
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-254-1995-X
Uitgever: Atlas Contact