Boekenplank:
Kies

Boeken van Lian Hearn

Meer over Lian Hearn

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Website: Lian Hearn


Het verhaal van de Otori

  1. De stilte van de nachtegalen - Across the nightingale floor
  2. Het gefluister van de raven - Grass for his pillow
  3. Het schijnsel van de maan - Brilliance of the moon

gedetailleerd overzicht

Het verhaal van de OtoriDe stilte van de nachtegalen
In zijn zwarte burcht in Inuyama neemt de bloeddorstige krijgsheer Iida Sadamu tevreden zijn nachtegalenvloer in ogenschouw. De vloer zingt als hij betreden wordt. Geen sluipmoordenaar kan ooit nog onhoorbaar naderen. Maar in een afgelegen bergdorp in het hart van de Drie Landen groeit een buitengewone jongen op. Hij heeft nog geen weet van zijn ware afkomst of van de geheimen die hem in staat stellen de dodelijke ambities van Iida te dwarsbomen. Door zijn opvoeding kent Takeo slechts de weg van de vrede. Maar hij heeft onvermoede gaven die afkomstig zijn van de Stam. Nadat de mysterieuze krijgsheer Otori Shigeru zijn leven heeft gered, begint Takeo's reis naar Inuyama. Het zal hem wraak en verraad, eer en loyaliteit, schoonheid en magie brengen en hem de overweldigende kracht van de liefde leren.
Schrijver: Lian Hearn
Oorspronkelijke titel: Across the nightingale floor
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-5097-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het gefluister van de raven
In het oude Japan, in een periode van honger en bloedige clanoorlogen, wacht de schone Kaede soms hoopvol, soms vertwijfeld op de terugkeer van haar geliefde Takeo. Takeo wordt volwassen en kiest een pad van exteem gevaar, ontberingen en opofferingen in de bittere winter van het hooggebergte. Kaede, nu een waardevolle pion van meedogenloze krijgsheren, heeft al haar intelligentie, schoonheid en sluwheid nodig om zich staande te houden temidden van machtige mannen.
Schrijver: Lian Hearn
Oorspronkelijke titel: Grass for his pillow
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-4599-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het schijnsel van de maan
In het oude Japan, in een donkere tijd van oorlog en offers, moet de jonge Takeo een leger verzamelen om het verloren Otori-rijk te herwinnen en de voorspelling van een blinde ziener te vervullen: 'Vrede kent een prijs van bloedvergieten. Vier slagen te winnen en een te verliezen.' Takeo is ondertussen gelukkig getrouwd met zijn Kaede. Maar voor het lot dat hun levens bepaalt, speelt geluk geen rol. Met hun haastige huwelijk hebben ze machtige nieuwe vijanden gemaakt en Takeo, nog maar zeventien jaar oud, kan nooit vrij zijn van de onzichtbare moordenaars van de geheime Stam, die gezworen hebben hem te doden.
Schrijver: Lian Hearn
Oorspronkelijke titel: Brilliance of the moon
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-4589-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers