Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Paulus Hochgatterer

Boeken van Paulus Hochgatterer

Meer over Paulus Hochgatterer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Oostenrijk


Overzicht

  • De dag dat mijn grootvader een held was - Der Tag, an dem mein Großvater ein Held war

Horn & Kovacs

  1. De zoete waanzin - Die Süße des Lebens
  2. De zwarte klok - Das Matratzenhaus
  3. Vlieg weg, vlieg weg - Fliege fort, fliege fort

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dag dat mijn grootvader een held was

Op een dag in oktober 1944 staat een verward en verwaarloosd meisje van ongeveer dertien jaar op het erf van een boerenfamilie op het Oostenrijkse platteland. Ze kent alleen haar naam, de rest van haar herinneringen is weggebombardeerd. Vanzelfsprekend wordt ze opgenomen in de familie, net als de jonge Russische dwangarbeider die maanden later op een nacht in maart 1945 opduikt, met alleen een opgerold schilderijdoek bij zich.

Het meisje en hij krijgen een bijzondere band, die wreed verbroken wordt door een groepje Wehrmachtsoldaten op de vlucht. Het dwingt het hoofd van de boerenfamilie tot een even moedige als vanzelfsprekende daad.

Schrijver: Paulus Hochgatterer
Oorspronkelijke titel: Der Tag, an dem mein Großvater ein Held war
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789028427624
Ebook: 9789028443129
Uitgever: Wereldbibliotheek

Horn & KovacsDe zoete waanzin
Op een winteravond in een Oostenrijks alpendorp wordt een oude man het hoofd ingeslagen. Zijn kleindochter vindt hem en is zo getraumatiseerd door de gruwelijke ontdekking dat ze geen woord meer spreekt.

Raffael Horn, de psycholoog die het meisje onder zijn hoede krijgt, wordt tegen zijn zin betrokken bij de zaak. In opdracht van de politie maakt hij psychologische profielen van de dorpsbewoners - een jonge moeder die gelooft dat haar baby bezeten is door de duivel, een gepensioneerde bijenhouder met suïcidale neigingen en een benedictijner monnik die zijn iPod gebruikt om de stemmen uit zijn hoofd te verdrijven.

Horns onderzoek schetst een verontrustend en sinister beeld van het dorp en haar bewoners...
Schrijver: Paulus Hochgatterer
Oorspronkelijke titel: Die Süße des Lebens
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026127366
Uitgever: De Fontein
De zwarte klok

De bewoners van een vredig Oostenrijks dorp maken zich op voor de lente. Maar de idylle wordt verstoord wanneer een man een dodelijke val van een bouwsteiger maakt, iemand een zelfmoordpoging doet en er meldingen komen van kindermishandeling. Een speeltuin wordt verwoest en de etalage van een speelgoedwinkel wordt vernield. Vier personen proberen los van elkaar te achterhalen wat er aan de hand is: een kinderpsychiater, een politiecommissaris, een onderwijzeres en een geadopteerd meisje van dertien.

Door deze vier paar ogen tekent Hochgatterer het beeld van een gemeenschap waar iedereen te druk met zichzelf bezig is om te zien dat er wat mis is. En hoe meer de aanwijzingen toenemen, des te waziger wordt het beeld van de misstand. Wat wel duidelijk wordt, is hoe breekbaar de beteugeling van onze redeloosheid en agressie in feite is.

Schrijver: Paulus Hochgatterer
Oorspronkelijke titel: Das Matratzenhaus
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789028427570
Ebook: 9789028443105
Uitgever: Wereldbibliotheek
Vlieg weg, vlieg weg

Het wordt zomer in Furth am See, een fictief stadje in Oostenrijk. Hotelterrassen stromen vol, studenten wachten op hun rapport en een man valt uit een appelboom. Dat zegt hij tenminste tegen de arts, maar het lijkt er eerder op dat hij in elkaar geslagen is. Een kloosterzuster komt op de intensive care terecht met kattenvoer in haar longen en ze heeft geen idee hoe dat kan. Er wordt een kind ontvoerd, maar losgeld wordt niet geëist. En het bedrijfspand van een wethouder, die mede-eigenaar van een bouwbedrijf is, wordt door onbekenden beklad met graffiti.

Psychiater Raffael Horn en inspecteur Ludwig Kovacs raken bij de gebeurtenissen betrokken. Aan de hand van de schaarse aanwijzingen proberen ze onafhankelijk van elkaar te begrijpen wat er is gebeurd. Van de bezoekers van jeugdcentrum de Come in, de vluchtelingen uit De Burcht, een doortrapte ondernemer, tot priester Joseph Bauer, die tijdens de mis stiekem via zijn oortjes naar Leonard Cohen luistert - Hochgatterer beschrijft ze met feilloos psychologisch inzicht en brengt ze samen in een verhaal waarin alles met alles te maken heeft, en waarin langzaam duidelijk wordt wat er aan de hand is.

Schrijver: Paulus Hochgatterer
Oorspronkelijke titel: Fliege fort, fliege fort
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789028451179
Ebook: 9789028451186
Uitgever: Wereldbibliotheek