Boekenplank:
Kies

Boeken van Brent Weeks

Meer over Brent Weeks

Genre: Fantasy / SF

Website: Brent Weeks


Engelen van de nacht

  1. De weg van de schaduw - The way of shadows
  2. De rand van de schaduw - Shadow's edge
  3. Voorbij de schaduw - Beyond the shadows

gedetailleerd overzicht

Engelen van de nachtDe weg van de schaduw
Voor Durzo Blint is moord een kunst - en hij is de meest getalenteerde kunstenaar van de stad. Azoth is opgegroeid in de sloppenwijken en heeft geleerd te overleven. Als hij in de leer gaat bij Durzo Blint blijkt dat hij beschikt over een talent dat al generaties lang niet is voorgekomen en dat Durzo zo zijn eigen redenen heeft gehad om hem als leerling te accepteren. Hij wordt een speelbal van machten die strijden om de heerschappij van de stad - tot hij uiteindelijk zijn lot in eigen handen neemt en de macht die voorspeld is eindelijk een weg naar buiten vindt...
Schrijver: Brent Weeks
Oorspronkelijke titel: The way of shadows
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-8968-007-5
Uitgever: Mynx
De rand van de schaduw
Kylar Stern heeft zijn bestaan als huurmoordenaar inmiddels vaarwel gezegd. De machtsovername van de godkoning is geslaagd en daarbij zijn meester Durzo en diens beste vriend Logan gedood. Het ziet er naar uit dat hij helemaal overnieuw moet beginnen. Hij zoekt een nieuwe stad, een nieuw beroep, en nieuwe vrienden. Als hij er achter komt dat Logan nog leeft en zich verborgen houdt, staat Kylar voor een helse keuze: zal hij de weg van de schaduwen definitief verlaten en gelukkig zijn met zijn nieuwe leven, of zet hij alles op het spel voor de ultieme moordaanslag?
Schrijver: Brent Weeks
Oorspronkelijke titel: Shadow's edge
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5338-1
Uitgever: Mynx
Voorbij de schaduw
Moordenaar Kylar Stern staat deze keer voor de grootste uitdaging tot nu toe: hij is vastberaden een godin te doden. Alleen op die manier kan hij het tij nog keren in een wereld die steeds chaotischer wordt. Weeks smeedt de overige verhaallijnen sierlijk aan elkaar, tegen een achtergrond van oplopende spanningen. Zo heeft Logan Gyre de rol van koning, die hem voorspeld was, op zich genomen, maar nu valt zijn land uit elkaar, heeft de bevolking honger en is zijn leger wanhopig verzwakt. De nieuwe Godkoning in het noorden ziet zijn kans schoon en dreigt iedereen onder de voet te lopen. Logan Gyre doet zijn best de orde te herstellen, maar daarmee stelt hij alles nog eens extra in de waagschaal.
Schrijver: Brent Weeks
Oorspronkelijke titel: Beyond the shadows
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5515-6
Uitgever: Boekerij