Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Hoffman

Meer over Paul Hoffman

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Paul Hoffman


Thomas Cale

  1. De linkerhand van God - The left hand of God
  2. Het lied van de Verlossers - The last four things

gedetailleerd overzicht

Thomas CaleDe linkerhand van God
Zijn naam is Cale. Het stond geschreven in de Geschriften dat hij zou komen. Hij is de Linkerhand van God... de laatste Verlosser... de engel des doods. Ze zeggen dat hij de wereld kan vernietigen.

De linkerhand van God is het eerste deel van een trilogie die draait om het leven van een veertienjarige held, de indrukwekkende Cale. Hij is de held der helden. Een held die niet opgaat in zijn omgeving en klaarstaat voor hét moment in de tijd en voor één enkel doel. Cale is geboren met een gave in een wereld vol geheimen, mysterie, vriendschap en verraad.
Schrijver: Paul Hoffman
Oorspronkelijke titel: The left hand of God
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044614015
Uitgever: Prometheus
Het lied van de Verlossers
In Het lied van de Verlossers lezen we verder over Thomas Cale, de held der helden, die door de Verlossers wordt gebruikt om hun ultieme doel te bereiken: de uitroeiing van de mensheid en het einde van de wereld.

Voor de Verlossers staan de 'laatste vier dingen', Dood, Oordeel, Hemel en Hel, zowel voor eeuwige zielenheil als voor permanente chaos zonder verlossing. Deze tegenstelling is bij niemand duidelijker aanwezig dan bij Cale zelf, die in staat is tot verschrikkelijke geweldsdaden, maar ook liefdevol en teder kan zijn.

In Het lied van de Verlossers rijst de onvermijdelijke vraag: welke van Cales eigenschappen zal de overhand krijgen als hij moet beslissen over het lot van de wereld en de mensheid?
Schrijver: Paul Hoffman
Oorspronkelijke titel: The last four things
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044614022
Uitgever: Prometheus