Boekenplank:
Kies

Boeken van Guy Gavriel Kay

Meer over Guy Gavriel Kay

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1954

Geboorteland: Canada

Website: Guy Gavriel Kay


Overzicht

  • Een lofzang voor Arbonne - A song for Arbonne
  • Tigana - Tigana
  • Ysabel - Ysabel

Het Fionavar Tapijt / The Fionavar Tapestry

  1. De Zomer boom - The summer tree
  2. Het zwervend vuur - The wandering fire
  3. De donkerste weg - The darkest road

Dubbel uitgegeven titels

  • Een lied voor Arbonne - zie Een lofzang voor Arbonne
Het Fionavar Tapijt / The Fionavar Tapestry
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen lofzang voor Arbonne
Op het slagveld op de grens van Gorhaut en Valenda wordt beslist over het lot van het zonnige, muziekminnende Arbonne. Gorhaut, een land bewoond door strijdlustige lieden, is zijn koning kwijt en zijn corrupte opvolger sluit een misdadig pact met de vijand. het is een kwestie van tijd voordat de machthebbers van Gorhaut hun begerige blik zullen richten op het naburige Arbonne.

Maar de bewoners van Arbonne hebben nog meer te vrezen. In hun cultuur speelt de hoofse liefde een grote rol - de liefde die wordt bezongen en begeleid door troubadours en minstrelen. Deze cultuur lijkt in gevaar te komen wanneer de felle strijd die een tweetal hertogen voert om de liefde van een vrouw, opnieuw oplaait.

Dan, tot overmaat van ramp, zoeken twee belangrijke inwoners van Gorhaut hun toevlucht tot Arbonne. Een invasie lijkt onvermijdelijk...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Guy Gavriel Kay
Oorspronkelijke titel: A song for Arbonne
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789029071086
Uitgever: Meulenhoff
Tigana
Nadat zijn zoon sneuvelt op het slagveld in de provincie Valentin kent de woede van Brandin de Tiran, machtig magiër en succesvol krijgsheer, geen grenzen. Zijn wraak is meedogenloos. Valentin houdt op te bestaan - haar liederen worden doodgezwegen, haar boeken en kunst vernietigd, haar steden met de grond gelijk gemaakt. En als bekroning van zijn wraak weeft Brandin een spreuk die de provincie voorgoed uit het geheugen van de mensen wist.

In de tijd van onderdrukking die volgt zucht het eens zo trotse schiereiland van de Palm onder het juk van de veroveraars uit Oost en West met hun machtige magie. Maar gelukkig is er een sprankje hoop.

De minstreel Devin hoort het verloren lied van Avalle van de Torens en betreedt vanaf dat moment het pad dat zijn lotsbestemming zal blijken te zijn. Hetzelfde geldt voor Alessan bar Valentin, Prins van Tigana, die al zijn leven lang strijdt voor de bevrijding van Valentin, beter bekend als Tigana. Maar de tijd dringt en de machinaties van het tirannieke bewind draaien onverbiddelijk door...
Schrijver: Guy Gavriel Kay
Oorspronkelijke titel: Tigana
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789029070775
Uitgever: Meulenhoff
Ysabel
De vijftienjarige Ned Marriner is met zijn beroemde vader op werkvakantie in Zuid-Frankrijk. Terwijl zijn vader de kathedraal Saint-Saveur fotografeert, gaat Ned het gebouw in. Daar ontmoet hij de aantrekkelijke Kate Wenger. In de kathedraal zien ze een man met een mes uit een onderaardse ruimte glippen. Wat ze daar aantreffen verontrust en intrigeert hen mateloos.

Op het spoor van een oeroud geheim bezoeken ze op Allerzielen een Keltisch fort. Daar worden ze pionnen in een mystiek conflict dat steeds weer oplaait en de geschiedenis van de streek al 2500 jaar bepaalt. Hun wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.
Schrijver: Guy Gavriel Kay
Oorspronkelijke titel: Ysabel
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789049500429
Uitgever: De Vliegende Hollander

Het Fionavar Tapijt / The Fionavar TapestryDe Zomer boom
Paul is een van vijf jonge mensen uit het hedendaagse Toronto die door de tovenaar Loren Silvermantel naar een andere wereld, genaamd Fionavar, worden gehaald. In deze wereld bevindt zich het Hoge Koninkrijk van Brennin dat lijdt onder een enorme droogte.

In dit land bevind zich een boom, de Zomer boom, die gewijd is aan de god Mornir. Het is sinds eeuwen de gewoonte dat de koning of een andere vrijwilliger in zijn plaats zich drie dagen aan de boom laat hangen en zich opoffert aan de god Mornir. Paul, die erg lijdt onder het verlies van zijn vriendin biedt zich aan als vrijwilliger.
Schrijver: Guy Gavriel Kay
Oorspronkelijke titel: The summer tree
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789064410802
Uitgever: Sirius en Siderius
Het zwervend vuur
Het kwaad van Rakoth Maugrim bedreigt de existentie van de wereld van Fionavar, de vijf van onze wereld moeten nog eens naar de andere wereld overstappen om de hun toebepaalde rollen te vervullen.

Paul, de heer van de Zomer boom; Kimberly de meesteres van de doden; Dave om deel te nemen aan de slag om Dalrei; Jennifer wordt de agente van een oneindige bestemming en tenslotte Kevin die ontdekt dat hij een belangrijke rol zal spelen in de ultieme slag om Fionavar.
Schrijver: Guy Gavriel Kay
Oorspronkelijke titel: The wandering fire
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789064410956
Uitgever: Sirius en Siderius
De donkerste weg
De vijf jonge helden van onze wereld zijn wijzer en sterker geworden tijdens hun avonturen in Fionavar. Nu is het tijdstip aangebroken om al hun sterkte en wijsheid toe te passen om de kwade heer van het donker en zijn legioenen van het duister te bevechten.

Op een geestschip zeilen de legendarische krijger Arthur Pendragon en de heer van de Zomer boom Pwyll Twiceborn eindelijk naar hun lotsbestemming. In de tussentijd moet Darien, het kind van het licht de duisterste weg van alle kinderen onder de sterren afleggen om het kwaad te overwinnen.
Schrijver: Guy Gavriel Kay
Oorspronkelijke titel: The darkest road
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789064410949
Uitgever: Sirius en Siderius

Dubbel uitgegeven titelsEen lied voor Arbonne

Zie voor de beschrijving van dit boek: Een lofzang voor Arbonne.

Schrijver: Guy Gavriel Kay
Oorspronkelijke titel: zie Een lofzang voor Arbonne
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022515402
Uitgever: Boekerij