Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter S. Beagle

Meer over Peter S. Beagle

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1939

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

De laatste eenhoorn
Veertig jaar geleden ontsloot Peter Beagle het kwetsbare hart en de geest van een eenhoorn die op een dag ontdekt dat ze de laatste ter wereld is. Jong en oud werd betoverd door De laatste eenhoorn en met elke generatie groeide het boek in populariteit en statuur.

Dit is het verhaal van een queeste naar liefde en leven. Het verhaal van de onhandige tovenaar en de ontembare vrouw die de droom van de laatste eenhoorn delen, en van de bijzondere magie die diep in ieders hart brandt. Een tijdloos verhaal vol avonturen en verrassingen gesitueerd in een poëtische, humoristische sprookjeswereld. Nu uitgebreid met het vervolgdeel Two Hearts (2011).

De eenhoorn leefde in een seringenbos en wel helemaal alleen. Ze was erg oud, hoewel ze dat niet wist, en ze had niet meer de onbezorgde kleur van zeeschuim, maar eerder die van sneeuw die in een maanverlichte nacht naar beneden valt. Haar ogen waren evenwel nog helder en onvermoeid, en ze bewoog zich nog steeds als een schaduw die over water glijdt.

Op een dag hoort de eenhoorn bij toeval een opmerking van jagers in haar woud, die zeggen dat ze de laatste van haar soort is. In eerste instantie schudt ze de opmerking van zich af, maar dan komt ze een verre reiziger tegen, een excentrieke vlinder, die haar het nieuws brengt van het lot van de andere eenhoorns.

De eenhoorn verlaat het woud, haar thuis, en gaat op zoek naar haar soortgenoten. Onderweg ontmoet ze Schmendrick, een tovenaar die onvoldoende magie bezit om echt te toveren, en de ontembare Molly Grue, die in legenden gelooft, ondanks haar ervaringen met een Robin Hood-imitator en zijn niet bepaald vrolijke vrijbuiters. Gedrieën ondernemen ze de lange en barre tocht, op zoek naar de eenhoorns.
Schrijver: Peter S. Beagle
Oorspronkelijke titel: The last unicorn
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 9789049500511
Uitgever: De Vliegende Hollander