Boekenplank:
Kies

Boeken van Daniel Abraham

Daniel Abraham is romanschrijver, stripauteur, scenarioschrijver en televisieproducent. Hij schrijft diverse genres onder diverse pseudoniemen. Abraham woont met zijn gezin in Albuquerque, New Mexico.


Meer over Daniel Abraham

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1969

Verenigde Staten

Pseudoniem: M.L.N. Hanover, James S.A. Corey

Website: http://www.danielabraham.com

Het Andat-kwartet / Long Price Quartet

  1. Meesters van schaduw - A shadow in summer
  2. Winter van verraad - A betrayal in winter
Het Andat-kwartet / Long Price Quartet

Gedetaileerd overzicht

Het Andat-kwartet / Long Price Quartet

Meesters van schaduw
De Andat zijn natuurkrachten die door de Poëten gebonden kunnen worden en belichaamd in menselijke vorm. De handel in de Zomersteden is afhankelijk geworden van hen. De langverwachte crisis komt als de Andat Zaadloos erin lijkt te slagen zijn meester, de Poëet Heshai-kvo, tot waanzin te drijven en zo zijn vrijheid te herwinnen. Tot overmaat van ramp raakt Heshai-kvo's leerling Maati betrokken bij een complot om de stad ten val te brengen. Met hem is Otah, zijn voormalige leermeester, die door de dood van zijn broers plots de opvolger van de heerser van de stad lijkt te zijn geworden.
Schrijver: Daniel Abraham
Oorspronkelijke titel: A shadow in summer
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-225-4681-9
Uitgever: Mynx
Winter van verraad
Als jongetje werd Otah Machi verbannen uit zijn ouderlijk huis, de heersende Machi-dynastie. Decennia later heeft hij deelgenomen aan wereldveranderende gebeurtenissen. Toch is hij nooit teruggekeerd naar Machi. Nu ligt zijn vader - de Khai, of heerser, van Machi - op sterven en zijn oudste broer Biitrah is vermoord. Otah beseft dat hij terug moet keren naar Machi, vanwege redenen die zelfs hij niet kan bevatten.
Schrijver: Daniel Abraham
Oorspronkelijke titel: A betrayal in winter
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-896-8014-3
Uitgever: Mynx