Boekenplank:
Kies

Boeken van Brian Staveley

Meer over Brian Staveley

Genre: Fantasy / SF

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Brian Staveley


Annoer Trilogie / Chronicle of the Unhewn Throne

  1. Het bloed van de keizer - The emperor's blades
  2. Het vuur van de keizer - The providence of fire
  3. De erfenis van de keizer - The last mortal bond

gedetailleerd overzicht

Annoer Trilogie / Chronicle of the Unhewn ThroneHet bloed van de keizer
Als de keizer van Annoer wordt vermoord, gaan zijn drie kinderen de strijd aan met de schimmige samenzweerders - en de eeuwenoude vijand - die zijn dood veroorzaakten.

Kaden, de troonopvolger, leeft al jarenlang in een afgelegen bergklooster waar hij de ondoorgrondelijke discipline van de monniken van de God Zonder Gezicht probeert te begrijpen. Als er vervolgens een delegatie arriveert om hem naar huis te begeleiden voor zijn kroning, heeft Kaden net genoeg geleerd om zich te realiseren dat er iets niet pluis is.

Ondertussen worstelt zijn zus Adare, politica en minister van Financiën, met de religieuze orde die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de moord op haar vader. Het politieke water is echter troebel en in haar ijver om het recht te doen zegevieren, zit Adare misschien wel achter de verkeerde man aan.

Hun broer Valyn heeft al moeite om in leven te blijven. Hij wist dat de training van de Speerwers - een groep dodelijke elitekrijgers - moeilijk zou zijn. Maar na een aantal vreemde ongelukken is hij ervan overtuigd dat de moordenaars van zijn vader het op hem en zijn familie hebben voorzien. Hij moet zo snel mogelijk weg om zijn broer te waarschuwen - maar dan moet hij eerst de laatste dodelijke proeve van de Speerwers overleven.
Schrijver: Brian Staveley
Oorspronkelijke titel: The emperor's blades
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024565825
Ebook: 9789024565832
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het vuur van de keizer
Nu Adara erachter is wie haar vader heeft vermoord, vlucht ze uit het Dageraadpaleis, op zoek naar bondgenoten. Maar er zijn er maar weinig die haar vertrouwen. Totdat ze gebrandmerkt wordt door de godin van haar volk.

Terwijl Adara alles op alles zet om Annoer weer te verenigen, zorgt de onrust in het land echter voor beweging bij vijandelijke legers. Barbaarse horden dreigen het koninkrijk binnen te trekken en zonder dat Adara het weet, heeft haar broer Valyn zich aangesloten bij de troepen die zich aan de grens verzamelen.

Ondertussen worstelt hun broer Kaden, de rechtmatig erfgenaam van de Ongehouwen Troon, met zijn eigen demonen als hij in de hoofdstad van Annoer is geïnfiltreerd. Terwijl de keizerlijke troepen zich voorbereiden op de verdediging van een verafgelegen front, kunnen Kadens acties het rijk redden, maar ook vernietigen...
Schrijver: Brian Staveley
Oorspronkelijke titel: The providence of fire
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024567836
Ebook: 9789024567843
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De erfenis van de keizer
De eeuwenoude Csestriims zijn terug om hun zuivering van de mensheid af te maken; legers marcheren richting de hoofdstad, zuygers - eenzame wezens die hun krachten uit de natuurlijke wereld halen om hun buitengewone talenten te voeden - manifesteren zich aan alle kanten om de uitkomst van de oorlog te beïnvloeden; en onvoorspelbare goden die er een eigen agenda op na houden betreden de aarde in mensengedaantes.

Maar de keizerlijke familie die in het midden van dit alles staat - Valyn, Adare en Kaden - komt erachter dat zelfs als ze deze holocaust in hun wereld overleven, hun conflicterende toekomstvisies niet meer zijn te verzoenen.
Schrijver: Brian Staveley
Oorspronkelijke titel: The last mortal bond
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024574803
Ebook: 9789024574810
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers