Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Elliott

Meer over Kate Elliott

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Alis A. Rasmussen

Geboren: 1958

Website: Kate Elliott


Spiritwalker

  1. Koude magie - Cold magic
  2. Koud vuur - Cold fire

gedetailleerd overzicht

SpiritwalkerKoude magie
Het is het jaar 1837. Europa staat op de drempel van een industriële revolutie, de eerste luchtschepen gaan net de lucht in en het volk lijkt eindelijk in opstand te komen tegen de wrede, koude magiërs die het continent onder controle houden. Magiërs die de lucht om hen heen letterlijk bevriezen en de technologische vooruitgang van het gewone volk verafschuwen.

Cat Barahal en haar nichtje Bee volgen op school lessen in nieuwe technologieën, maar er wordt hun ook geleerd de koude magiërs te vrezen. Cat woont bij haar oom en tante die haar hebben opgenomen na de dood van haar ouders.

Als op een dag een koude magiër bij hun huis aanklopt, wordt het leven van Cat razendsnel op z'n kop gezet. Haar oom en tante worden gehouden aan een contract dat jaren geleden is afgesloten en Cat wordt zonder pardon aan de magiër uitgehuwelijkt. Wie kan zij nog vertrouwen nu zelfs haar familie haar in de steek laat...
Schrijver: Kate Elliott
Oorspronkelijke titel: Cold magic
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-3300-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Koud vuur

Cat Barahal en haar nichtje Bee denken eindelijk een veilige plek te hebben gevonden om aan hun belagers te ontkomen, maar het tegenovergestelde is waar: zowel de koude magiërs als generaal Camjiata zijn ervan overtuigd dat de twee meisjes een grote rol zullen spelen tijdens de dreigende oorlog in Europa, en ze doen er alles aan om Cat en Bee te pakken te krijgen.

Als de nacht van Allerzielen zich aandient en duistere krachten in de geestenwereld worden gewekt, gaat Cat op zoek naar bondgenoten om deze nieuwe dreigingen af te wenden. Wie kan ze nog vertrouwen? Zelfs Andevai, die zo verliefd is op Cat dat hij bereid is alles voor haar te doen, moet gehoorzamen aan het magiërshuis dat op Cat jaagt.

De toekomst is onzeker, slechts één ding staat vast: in de nacht van Allerzielen wordt traditioneel de Wilde Jacht geopend, en die eist altijd bloed... mensenbloed!

Schrijver: Kate Elliott
Oorspronkelijke titel: Cold fire
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024554041
Uitgever: Luitingh-Sijthoff