Boekenplank:
Kies

Boeken van Steven Brust

Meer over Steven Brust

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Steven Brust


Vlad Taltos

  1. Huis Jhereg - Jhereg
  2. Huis Yendi - Yendi

gedetailleerd overzicht

Vlad TaltosHuis Jhereg
Vlad Taltos is een pragmatische huurmoordenaar, afkomstig van de wereld Dragaera, en lid van een van de befaamde Dragaeriaanse huizen, Huis Jhereg.

Op zijn talrijke avonturen wordt Vlad bijgestaan door een kleine draak die hij persoonlijk opvoedde en waarmee hij in telepathisch contact staat. Samenwerkend zijn Vlad en zijn reisgenoot onverslaanbaar. Dat wil zeggen, bijna...
Schrijver: Steven Brust
Oorspronkelijke titel: Jhereg
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789024551316
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Huis Yendi
Vlad Taltos is een mens die leeft in het keizerrijk Drakaera, waar mensen tweederangsburgers zijn en waar de sterke Drakaeranen, die duizenden jaren kunnen blijven leven, hun bewind handhaven via de macht van hun adellijke huizen.

De trouwste bondgenoot van Vlad, de nietige Oosterling, zoals mensen geringschattend worden genoemd, is zijn beschermdier Loiosh, een draakachtig en vooral drakerig monstertje met vleugels dat zorgvuldig over zijn meester waakt.

Deze keer wordt de huurmoordenaar Vlad zelf vermoord, in opdracht van een concurrent, maar hij wordt door hoge adellijke vrienden weer tot leven gewekt, waarna - hoe kan het ook anders - de jacht op de schuldigen begint.

Verrassend is dat de vrouw die Vlad vermoordde, Cawti, zijn grote liefde wordt en hem helpt in de strijd tegen haar oorspronkelijke opdrachtgever.
Schrijver: Steven Brust
Oorspronkelijke titel: Yendi
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789024553181
Uitgever: Luitingh-Sijthoff