Boekenplank:
Kies

Boeken van Fiona Valpy

Meer over Fiona Valpy

Genre: Roman

Verenigd Koninkrijk

Website: https://www.fionavalpy.com/

Overzicht

Een zomer lang geleden

In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog verandert Ella's leven volledig als ze een zomer lang verblijft op een Frans eiland...

Ella voelt haar einde naderen en kijkt terug op een leven dat veel vreugde, verdriet en ingrijpende keuzes heeft gekend. Ze vraagt haar kleindochter Kendra of die haar levensverhaal wil opschrijven.

In 1938 verandert het leven van de zeventienjarige Ella volledig als ze een zomer lang verblijft op het prachtige Franse eiland Île de Ré. Daar ontmoet ze de charismatische, creatieve Christophe en ze worden onafscheidelijk. Voor het eerst in haar leven voelt Ella zich echt vrij, maar die vrijheid is van korte duur: de Tweede Wereldoorlog staat op het punt uit te breken. Ella wordt teruggeroepen naar Schotland en ze meldt zich aan bij het verzet. De oorlog wordt steeds grimmiger en Ella voelt zich onherroepelijk verder verwijderd raken van de zorgeloze dagen op Île de Ré. Ze wordt gedwongen een beslissing te nemen die haar leven drastisch zal veranderen.

De gesprekken met haar grootmoeder geven Kendra, die worstelt met een moeilijke periode in haar leven, een rust en inzicht die ze anders misschien nooit zou hebben gevonden. En beide vrouwen realiseren zich dat het niet erg is als je fouten maakt, dat maakt het leven uniek, bijzonder en de moeite waard.

Schrijver: Fiona Valpy
Oorspronkelijke titel: Sea of memories
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022590348
Ebook: 9789022312485
Uitgever: Boekerij