Boekenplank:
Kies

Boeken van Fiona Valpy

Meer over Fiona Valpy

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Fiona Valpy


Overzicht

  • De vrouwen van Rue Cardinale - The dressmaker's gift
  • Een zomer lang geleden - Sea of memories
  • Elianes belofte - The beekeeper's promise

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouwen van Rue Cardinale

Samengebracht door vertrouwen, bedreigd door verraad. Drie vriendinnen staan tijdens de Tweede Wereldoorlog voor onmogelijke keuzes...

Parijs, 1940. Terwijl de stad bezet wordt door de nazi’s, proberen drie jonge naaisters zo normaal mogelijk door te gaan met hun leven. Mireille maakt deel uit van het verzet, Claire is verleid door een Duitse officier en Vivienne heeft geheimen die ze aan geen van beiden kan onthullen. De drie vrouwen worden allen geconfronteerd met onmogelijke keuzes wanneer hun geheime activiteiten hen in groot gevaar brengen. Samengebracht door loyaliteit, bedreigd door verraad: zullen ze de meest donkere periode uit de geschiedenis kunnen overleven zonder uit elkaar gedreven te worden?

Twee generaties later komt Claires Engelse kleindochter Harriet aan in Parijs, ontworteld en stuurloos, wanhopig op zoek naar een connectie met haar verleden. Ze woont en werkt in Rue Cardinale, in een huis dat in verband blijkt te staan met haar grootmoeder en waar ze een familiegeschiedenis ontdekt die duisterder en pijnlijker is dan ze had kunnen vermoeden.

Schrijver: Fiona Valpy
Oorspronkelijke titel: The dressmaker's gift
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022587102
Ebook: 9789402319378
Uitgever: Boekerij
Een zomer lang geleden

In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog verandert Ella's leven volledig als ze een zomer lang verblijft op een Frans eiland...

Ella voelt haar einde naderen en kijkt terug op een leven dat veel vreugde, verdriet en ingrijpende keuzes heeft gekend. Ze vraagt haar kleindochter Kendra of die haar levensverhaal wil opschrijven.

In 1938 verandert het leven van de zeventienjarige Ella volledig als ze een zomer lang verblijft op het prachtige Franse eiland Île de Ré. Daar ontmoet ze de charismatische, creatieve Christophe en ze worden onafscheidelijk. Voor het eerst in haar leven voelt Ella zich echt vrij, maar die vrijheid is van korte duur: de Tweede Wereldoorlog staat op het punt uit te breken. Ella wordt teruggeroepen naar Schotland en ze meldt zich aan bij het verzet. De oorlog wordt steeds grimmiger en Ella voelt zich onherroepelijk verder verwijderd raken van de zorgeloze dagen op Île de Ré. Ze wordt gedwongen een beslissing te nemen die haar leven drastisch zal veranderen.

De gesprekken met haar grootmoeder geven Kendra, die worstelt met een moeilijke periode in haar leven, een rust en inzicht die ze anders misschien nooit zou hebben gevonden. En beide vrouwen realiseren zich dat het niet erg is als je fouten maakt, dat maakt het leven uniek, bijzonder en de moeite waard.

Schrijver: Fiona Valpy
Oorspronkelijke titel: Sea of memories
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022590348
Ebook: 9789022312485
Uitgever: Boekerij
Elianes belofte

Een eeuwenoud Frans kasteel is het decor van een grote liefde. Tot de Tweede Wereldoorlog alle dromen wegvaagt...

De Tweede Wereldoorlog gooit het leven van twee vrouwen volkomen overhoop, ook decennia later.

Frankrijk, 1938. Eliane Martin is verantwoordelijk voor de bijenkorven op het landgoed van Château Bellevue. Als ze op een dag Mathieu Dubosq ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar de Tweede Wereldoorlog staat op het punt van uitbreken en Frankrijks toekomst staat samen met die van heel Europa op een keerpunt. Gedurende de jaren die zullen komen, zal blijken wat de toekomst voor Eliane in petto heeft.

2017. Met een gebroken hart maar hopend op een nieuw begin reist Abi Howes naar Château Bellevue, waar ze een zomer lang op het landgoed zal werken. Het eeuwenoude kasteel spreekt Abi bij aankomst al meteen aan, en als ze het verhaal van Eliane hoort, weet ze direct dat er een diepe connectie is. Wat ze niet weet is dat haar leven voorgoed zal veranderen.

Schrijver: Fiona Valpy
Oorspronkelijke titel: The beekeeper's promise
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587119
Ebook: 9789402313154
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers