Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Amanda Hodgkinson

Boeken van Amanda Hodgkinson

Amanda Hodgkinson is een Britse schrijfster en journaliste, die met haar echtgenoot en twee dochters in Frankrijk woont. Haar debuutroman Britannia Road 22 verscheen in meer dan 15 landen in vertaling en werd een internationale bestseller.

Meer over Amanda Hodgkinson

Genre: Roman

Geboren: 1964

Website: Amanda Hodgkinson


Overzicht

  • Britannia Road 22 - 22 Brittannia Road
  • Gedane zaken - Spilt milk

gedetailleerd overzicht

OverzichtBritannia Road 22
De Poolse Silvana en haar man Janusz worden door de oorlog van elkaar gescheiden: hij moet in dienst en zij probeert vergeefs naar haar familie terug te keren. Zes jaar lang overleeft zij met haar zoontje onder erbarmelijke omstandigheden in de bossen.

Uiteindelijk wordt het gezin in 1946 in Engeland herenigd. In hun nieuwe huis aan Britannia Road 22 proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar zowel Silvana als Janusz worden achtervolgd door geheimen uit hun verleden die ze voor elkaar verborgen proberen te houden.
Schrijver: Amanda Hodgkinson
Oorspronkelijke titel: 22 Brittannia Road
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022959879
Uitgever: Orlando
Gedane zaken
1919: Rose, Nellie en Vivian Marsh wonen in een klein armoedig huisje aan de rand van de rivier in het landelijke East Anglia. Door de overstroming van de rivier en de komst van ene Joe Ferrier verandert hun leven voorgoed.

1939: De twintigjarige Birdie Farr werkt in een pub in Londen. Als ze erachter komt dat ze zwanger is, vraagt ze wanhopig haar moeder Nellie om hulp. Die stuurt haar naar haar tante Vivian, en samen regelen zij een adoptie voor Birdie’s dochter. Wanneer Birdie later trouwt met Charles en een zoontje krijgt, gaat ze op zoek naar het meisje dat ze heeft afgestaan. Haar zoektocht heeft grote consequenties voor haar familie en de mensen van wie ze houdt.

Schrijver: Amanda Hodgkinson
Oorspronkelijke titel: Spilt milk
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022959930
Uitgever: Bruna