Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah McCoy

Meer over Sarah McCoy

Genre: Roman

Geboren: 1980

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sarah McCoy


Overzicht

  • De bakkersdochter - The baker's daughter
  • Het afscheid - The branch of hazel
  • Het gefluister van de bladeren - The breath of leaves and promises
  • Het oude huis - The mapmaker's children
  • Marilla - Marilla of Green Gables

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bakkersdochter
Duitsland, 1945. De ergste terreur en wanhoop van de oorlog zijn tot nu toe voorbij gegaan aan de jonge Elsie Schmidt en haar familie. Ze worden beschermt door een hooggeplaatste Nazi die met Elsie wil trouwen. Maar als er in de nacht van Kerstavond een ontsnapt joods jongetje op de stoep van de bakkerij staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur voor hem opent.

Zestig jaar later, in El Paso, Texas, wordt journaliste Reba Adams er op uitgestuurd om een feel-good kerststuk te schrijven voor het plaatselijke blad. Reba is al jaren op de vlucht voor de herinneringen aan haar turbulente jeugd, maar ze is al lang genoeg in El Paso om er een full-time baan en een verloofde te vinden.

Reba's opdracht brengt haar naar een oude bakkerij aan de andere kant van de stad. Het interview zou hooguit een paar uur in beslag moeten nemen, maar de eigenaresse van Elsie's Bakkerij laat zich niet makkelijk interviewen en Reba voelt zich genoodzaakt om keer op keer naar de bakkerij terug te keren. Voor Elsie zijn Reba's vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens die laatste sombere jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Maar als de levens van Elsie en Reba steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheden uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.
Schrijver: Sarah McCoy
Oorspronkelijke titel: The baker's daughter
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022563632
Ebook: 9789460233425
Uitgever: Boekerij
Het afscheid
Op zomaar een willekeurige dag passeren duizenden mensen het Grand Central Station van New York. De fluistergalerij, het plafond vol sterren, het informatiehuisje en de enorme, vierzijdige klok: het is een plek waar mensen komen voor afscheid en weerzien. En elk van hen heeft een verhaal te vertellen.

Bestsellerauteurs Jenna Blum en Sarah McCoy hebben zich voor de verhalen in Het afscheid laten inspireren door dit iconische New Yorkse station. Hun op elkaar aansluitende verhalen spelen zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog, een tijd van hoop, onzekerheid, verandering en vernieuwing.

* De twee in Het afscheid opgenomen verhalen zijn afkomstig uit het boek Grand Central waarin de naoorlogse verhalen van 10 schrijfsters zijn verzameld. Het verhaal van Sarah McCoy heeft de titel: The branch of hazel.
Schrijver: Sarah McCoy
Oorspronkelijke titel: The branch of hazel
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022571453
Ebook: 9789402302066
Uitgever: Boekerij
Het gefluister van de bladeren
Hallie Erminie, die eind negentiende eeuw opgroeit in een plantersfamilie in Kentucky, is een wilskrachtige jonge vrouw die één grote passie heeft in haar leven: schrijven. Ze is vastbesloten een groot schrijfster te worden en laat zich niet tegenhouden door de conventies van haar tijd, die bepalen dat een vrouw hoort te trouwen en kinderen te krijgen.

Met het manuscript van haar debuutroman in haar koffer reist ze af naar New York om een uitgever te zoeken. Daar leert ze de journalist Post Wheeler kennen, een overtuigd vrijgezel. Vrij van amoureuze verwachtingen ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap, gebaseerd op wederzijds respect.

Zo begint een spel van aantrekken en afstoten dat tien jaar zal duren en hen naar Europa, alle uithoeken van Amerika en zelfs Japan zal brengen. Steeds weer merken ze dat de aantrekkingskracht tussen hen groeit, maar het lot lijkt hen telkens uit elkaar te drijven. Durven ze elkaar uiteindelijk de liefde te verklaren?
Schrijver: Sarah McCoy
Oorspronkelijke titel: The breath of leaves and promises
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582756
Ebook: 9789402310320
Uitgever: Boekerij
Het oude huis
West Virginia, 1859. Sarah Brown heeft de bijzondere gave kaarten te tekenen en zo slaven te laten ontsnappen. Het is een veelbewogen zomer: Sarah is na een ziekte onvruchtbaar geworden en de oktoberopstand doet het kruitvat van de Burgeroorlog ontploffen. Maar het grootste conflict speelt zich af in haar hart. Ze is hartstochtelijk verliefd op Freddy maar hoe kan ze zijn aanzoek accepteren nu ze weet dat hun huwelijk kinderloos zal blijven?

Honderdvijftig jaar later verhuizen Jack en Eden Anderson naar West Virginia om een gezin te stichten. Hoewel Eden alles heeft geprobeerd om zwanger te worden, wil het niet lukken. Op een dag vindt ze een vreemde pop in de kelder. Wanneer ze de herkomst probeert te achterhalen, gaan heden en verleden steeds meer door elkaar lopen...
Schrijver: Sarah McCoy
Oorspronkelijke titel: The mapmaker's children
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022581995
Ebook: 9789402303056
Uitgever: Boekerij
Marilla

Marilla Cuthbert is dertien jaar oud als haar leven voorgoed verandert. Haar moeder sterft in het kraambed, en van het ene op het andere moment krijgt Marilla de verantwoordelijke taak om het huishouden draaiende te houden op de boerderij waar ze woont met haar vader en haar broer.

In Avonlea - een kleine, hechte boerengemeenschap - biedt het leven een meisje weinig keuzes, hoe slim en ambitieus ze ook is. Marilla's enige connectie met de buitenwereld is tante Elizabeth, haar moeders zus. Deze sterke, ongetrouwde dame heeft het eiland verlaten en woont in de grootste stad van de provincie, waar ze haar eigen geld verdient als naaister.

Geïnspireerd door haar tante durft Marilla naarmate ze ouder wordt steeds meer te ondernemen. Door liefdadigheidswerk voor een weeshuis dat in het geheim dienstdoet als schuilplaats voor weggelopen slaven, raakt ze politiek betrokken. Daarmee brengt ze haar ontluikende romance met een jongen uit het dorp in gevaar - maar wil ze eigenlijk wel het ene boerenhuishouden voor het andere verruilen? Of durft ze haar dromen te volgen om een verschil te maken in de wereld?

Schrijver: Sarah McCoy
Oorspronkelijke titel: Marilla of Green Gables
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584590
Ebook: 9789402311334
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers