Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenna Blum

Jenna Blum studeerde Creative Writing aan de Universiteit van Boston en schreef talloze korte verhalen. Haar debuutroman Het familieportret was het best verkochte boek van Nederland in 2011.

Meer over Jenna Blum

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jenna Blum


Overzicht

  • De verloren familie - The lost family
  • Het afscheid - The lucky one
  • Het familieportret - Those who save us
  • In tweestrijd - The stormchasers

Non-Fictie

  • Niet zomaar een hond - Woodrow on the bench

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verloren familie
De Duits-joodse Peter Rashkin heeft de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd, maar verloor er zijn hele familie. Na de oorlog ontvlucht hij Europa en probeert hij in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Hij trouwt en krijgt met zijn vrouw June een dochter, maar onder de oppervlakte van zijn geslaagde nieuwe leven sluimeren de herinneringen aan alles wat hij moest achterlaten.

Terwijl Peter en zijn gezin te maken krijgen met de snelle veranderingen en spanningen van de naoorlogse jaren in Amerika, dringt het verleden, dat Peter liever zou vergeten, zich steeds meer op. Als hij zijn dierbaren niet nog eens wil verliezen, kan hij de zwaarst wegende herinnering van allemaal niet langer wegstoppen: die aan zijn verloren familie...
Schrijver: Jenna Blum
Oorspronkelijke titel: The lost family
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022580196
Ebook: 9789402309218
Uitgever: Boekerij
Het afscheid
Op zomaar een willekeurige dag passeren duizenden mensen het Grand Central Station van New York. De fluistergalerij, het plafond vol sterren, het informatiehuisje en de enorme, vierzijdige klok: het is een plek waar mensen komen voor afscheid en weerzien. En elk van hen heeft een verhaal te vertellen.

Bestsellerauteurs Jenna Blum en Sarah McCoy hebben zich voor de verhalen in Het afscheid laten inspireren door dit iconische New Yorkse station. Hun op elkaar aansluitende verhalen spelen zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog, een tijd van hoop, onzekerheid, verandering en vernieuwing.

* De twee in Het afscheid opgenomen verhalen zijn afkomstig uit het boek Grand Central waarin de naoorlogse verhalen van 10 schrijfsters zijn verzameld. Het verhaal van Jenna Blum heeft de titel: The lucky one.
Schrijver: Jenna Blum
Oorspronkelijke titel: The lucky one
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022571453
Ebook: 9789402302066
Uitgever: Boekerij
Het familieportret
Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna's dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota.

Maar ze bezit één bewijsstuk uit het het verleden: een familieportret waarop zijzelf staat, samen met haar moeder en een nazi-officier. Gedreven door schuldgevoel over wie haar voorouders zouden kunnen zijn, gaat Trudy op onderzoek uit. Ze slaagt er in om eindelijk de dramatische, hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden boven tafel te krijgen.
Schrijver: Jenna Blum
Oorspronkelijke titel: Those who save us
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022553572
Ebook: 9789460231513
Uitgever: Boekerij
In tweestrijd
Als tiener is Karena Jorge de enige die haar tweelingbroer Charles in toom kan houden. Charles heeft een bipolaire stoornis die verergert naarmate hij ouder wordt, tot op het punt dat hij een gevaar wordt voor zichzelf - en anderen. Op hun achttiende verjaardag rijden Charles en Karena met hun auto zo dicht mogelijk achter een tornado aan. Wat er dan gebeurt is zo verschrikkelijk dat de tweeling vanaf die dag het contact met elkaar volledig verbreekt.

Twintig jaar later krijgt Karena een telefoontje van een psychiatrische inrichting waar Charles onder dwang is opgenomen. Ze besluit dat het tijd is om af te rekenen met het verleden en gaat haar broer ophalen, maar bij aankomst blijkt hij ontsnapt te zijn. Ze heeft maar één aanwijzing om hem op het spoor te komen: Charles is nog steeds gefascineerd door extreem weer in het tornadoseizoen is net begonnen. Gedreven door liefde en bezorgdheid sluit Karena zich aan bij een team van professionele stormjagers en begint daarmee aan een riskant avontuur.
Schrijver: Jenna Blum
Oorspronkelijke titel: The stormchasers
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022558782
Ebook: 9789460928376
Uitgever: Boekerij

Non-FictieNiet zomaar een hond

Over de liefde, het leven en de bijzondere band tussen een oude wijze hond en zijn baasje...

Sinds ze hem vijftien jaar geleden als puppy in huis nam, zijn Jenna Blum en haar labrador Woodrow onafscheidelijk. Vanwege zijn charmante looks en karakter werd Woodrow door vrienden en bekenden ook wel ‘de George Clooney onder de honden’ genoemd. Als hij en Jenna samen op het bankje voor hun huis zitten, zijn er altijd wel mensen die een gesprekje aanknopen en Woodrow een aai over zijn bol komen geven. Maar Woodrow wordt ouder.

Als zijn gezondheid begint te haperen, wordt steeds duidelijker hoe bijzonder de band tussen hem en Jenna is. De laatste jaren zijn zwaar geweest voor Jenna, haar verloving werd verbroken en ze moest afscheid nemen van haar moeder, maar al die tijd was Woodrow haar steun en toeverlaat. Nu hij ziek is en zij voor hem zorgt, ontdekt ze wat het betekent om in het nu te leven en echt lief te hebben. Ze wordt bijgestaan door een geweldige groep vrienden en geniet met Woodrow van deze kostbare laatste dagen samen.

Niet zomaar een hond is een ontroerend en humoristisch boek over loslaten, vriendschap en de angst om alleen achter te blijven. Een troostrijk verhaal vol leuke momenten en herkenbare situaties van menselijk (en dierlijk) contact voor iedereen die weet hoe bijzonder de band met een huisdier kan zijn.

Schrijver: Jenna Blum
Oorspronkelijke titel: Woodrow on the bench
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022595473
Ebook: 9789402318616
Uitgever: Boekerij