Boekenplank:
Kies
 • Home
 • R
 • Tatiana de Rosnay

Boeken van Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay is geboren in een buitenwijk van Parijs. Zij is van Engelse, Franse en Russische komaf en komt uit een succesvolle, creatieve familie. Begin jaren tachtig verhuisde Tatiana de Rosnay naar Engeland, waar zij haar bachelor in Engelse literatuur behaalde. In 1984 keerde ze terug naar Frankrijk waar ze haar eerste boeken publiceerde. Haar naam was Sarah was het eerste boek dat ze in het Engels schreef. Deze oorlogsroman werd een enorm succes en is verfilmd en in Nederland eveneens bewerkt tot een toneelstuk.

Meer over Tatiana de Rosnay

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Frankrijk

Website: Tatiana de Rosnay


Overzicht

 • Bloemen van de duisternis - Les Fleurs de l'ombre
 • De familiereünie - Sentinelle de la pluie
 • Die laatste zomer - Boomerang
 • Dit leven is van jou - Célestine du Bac
 • Een Parijse affaire - Son carnet rouge
 • Haar naam was Sarah - Elle s'appelait Sarah
 • Het appartement - Le voisin
 • Het huis waar jij van hield - Rose
 • Kwetsbaar - Moka
 • Morgen zal het beter gaan - Nous irons mieux demain
 • Obsessie - La Mémoire des murs
 • Onvoltooid verhaal - Russian ink
 • Overspel - Spirales

Non-Fictie

 • Manderley voor altijd - Manderley for ever
 • Tatiana over Tamara - Tamara par Tatiana

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloemen van de duisternis

Clarissa, een schrijver met een getroebleerd verleden, verlaat na een afschuwelijke ontdekking haar echtgenoot. Ze vindt een nieuw appartement via CASA, eigenaar van een gewild complex dat exclusief bestemd is voor kunstenaars. Maar al snel krijgt ze het gevoel dat iemand haar continu bespiedt; dromen en werkelijkheid beginnen in elkaar over te lopen. Clarissa wordt steeds labieler. Wie zit er achter CASA?

Aangemoedigd door haar kleindochter gaat Clarissa zelf op onderzoek uit, maar haar dochter vreest dat haar moeder de grip op de werkelijkheid verliest. Is Clarissa inderdaad een fragiele schrijver met te veel fantasie, of is ze een beangstigende waarheid op het spoor?

Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Les Fleurs de l'ombre
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026352560
Ebook: 9789026352577
Uitgever: Ambo | Anthos
De familiereünie

Paul Malegarde, een beroemd bomenkenner, is getrouwd met de Amerikaanse Lauren en samen hebben ze twee volwassen kinderen, Tilia en Linden. Ze zijn op familieweekend in Parijs en alle vier dragen ze een geheim met zich mee.

Doordat de Seine buiten zijn oevers dreigt te treden door aanhoudende regen is het gezin tot elkaar veroordeeld en kunnen hun geheimen niet langer verborgen blijven. Ieder zullen ze moeten vechten voor hun identiteit en ze zijn tegelijkertijd genoodzaakt een gesloten front te vormen om het stijgende water het hoofd te bieden.

Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Sentinelle de la pluie
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026342684
Ebook: 9789026342691
Uitgever: Ambo | Anthos
Die laatste zomer
Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek.

Antoine bevindt zich in een moeilijke periode van zijn leven: zijn werk als architect biedt weinig uitdaging meer en hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt. Noirmoutier brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven en Mélanie komt tot een schokkende ontdekking.

Het familiegeheim dat zij hiermee ontrafelt maakt Antoine kwetsbaar en onzeker. Zijn zus vindt dat hij het verleden moet laten rusten, zijn vader zwijgt en zijn puberende kinderen vragen zijn aandacht voor heel andere zaken. Dan ontmoet hij Angèle, die nieuwe betekenis geeft aan de woorden leven, liefde en dood.
Boomerang - 2015
Regisseur: François Favrat
Cast: Laurent Lafitte, Mélanie Laurent, Audrey Dana, e.a.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Boomerang
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047201113
Ebook: 9789047201359
Uitgever: Ambo | Anthos
Dit leven is van jou

De achttienjarige, introverte Martin Dujeu woont met zijn vader in het gegoede 15de arrondissement van Parijs. Zijn moeder is op jonge leeftijd overleden en met zijn vader heeft hij een slechte band. De enige twee liefdes in Martins leven zijn zijn hond en literatuur.

Tot hij op een ochtend Célestine ontmoet, een dakloze dame die haar toevlucht heeft gezocht in een portiek in zijn straat. Wat begint als een ontmoeting vol vooroordelen, groeit uit tot een hechte vriendschap tussen twee mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben, maar een gedeelde passie ontdekken.

De zware winter blijkt echter te veel voor Célestine en vanuit het ziekenhuis wil ze Martin nog één keer bedanken, op een wel heel bijzondere manier...

Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Célestine du Bac
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026356032
Ebook: 9789026356049
Uitgever: Ambo | Anthos
Een Parijse affaire
Als een vrouw op het punt staat haar man te verlaten omdat ze denkt dat hij zo saai is, verlaat hij háár omdat ze zijn affaires maar nooit in de gaten kreeg. Wat te doen als je er via de telefoon getuige van bent dat je beste vriendin je man verleidt?

Van het wegpoetsen van een slippertje tot machiavellistische wraak - Tatiana de Rosnay beschrijft het huwelijksbedrog in al zijn facetten: soms tragisch, soms humoristisch, in een luchtige stijl, ironisch, met een ontknoping die altijd onverwacht en soms koelbloedig is.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Son carnet rouge
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026331268
Ebook: 9789026331275
Uitgever: Ambo | Anthos


Haar naam was Sarah
De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.
Sarah's Key - 2010
Regisseur: Gilles Paquet-Brenner
Cast: Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, e.a.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Elle s'appelait Sarah
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047201793
Ebook: 9789047201342
Uitgever: Ambo | Anthos
Het appartement
Colombe Barou is een onopvallende vrouw van in de dertig, met een echtgenoot die vaak op reis is, een tienertweeling en een baan als ghostwriter die haar niet echt boeit. Haar saaie bestaan verandert op slag wanneer het gezin verhuist naar een ander, prachtig appartement. Er is één keerzijde: de bovenbuurman, dokter Faucleroy, draait midden in de nacht keiharde rockmuziek, maar alleen als Colombes man niet thuis is.

Dan vraagt de uitgeverij haar de memoires te schrijven van een filmster met een turbulent seksleven. De preutse Colombe moet daarvoor erotische literatuur lezen om de juiste toon te treffen. Al lezend 's avonds, wanneer ze gespannen zit te wachten tot Faucleroy de Stones weer opzet, ontluikt haar sensualiteit en komt ze tot de conclusie dat haar eigen seksleven niet veel voorstelt. Colombes frustraties, hernieuwde seksuele verlangens en woede ten opzichte van haar bovenbuurman stapelen zich op en raken verstrengeld.

Wanneer Colombe uiteindelijk besluit het appartement van de mysterieuze Faucleroy binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Le voisin
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789047202905
Ebook: 9789047203186
Uitgever: Ambo | Anthos
Het huis waar jij van hield
Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingswerken van baron Haussmann verdwijnen complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend.

Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg. Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het tracé van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken.

Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en met de keizer, om het familiebezit te redden, het huis dat een angstvallig bewaard geheim herbergt.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Rose
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047203254
Ebook: 9789047202509
Uitgever: Ambo | Anthos
Kwetsbaar
Op een middag in Parijs wordt Justines dertienjarige zoon Malcolm geschept door een auto en raakt in coma. De bestuurster van de auto rijdt door, alleen een buschauffeur heeft een glimp opgevangen van het kenteken.

Justine is vertaalster en getrouwd met de Engelse architect Andrew en behalve Malcolm hebben ze nog een dochter, de negenjarige Georgia. Na het ongeluk raken Andrew en Justine van elkaar verwijderd: hij vertrouwt op het politie-onderzoek en probeert het normale leven door te laten gaan, zij raakt totaal ontregeld en gaat zelf op onderzoek uit.

Via een tip van een politieman komt Justine op het spoor van Eva, moeder van een autistische zoon en eigenaresse van een schoonheidssalon in Biarritz. Justine zoekt haar op en ontdekt de pijnlijke waarheid achter Malcolms ongeluk.
Moka - 2016
Regisseur: Frédéric Mermoud
Cast: Emmanuelle Devos, Nathalie Baye, David Clavel, e.a.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Moka
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047201625
Ebook: 9789047201786
Uitgever: Ambo | Anthos
Morgen zal het beter gaan

Op weg naar de crèche van haar zoontje is Candice getuige van een auto-ongeluk waarbij een oudere vrouw, Dominique, zwaargewond raakt. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee vrouwen, maar Candice’ vrienden zijn achterdochtig; Dominiques rol in het leven van Candice en haar zoontje wordt steeds groter. Klopt dit wel?

Tegelijkertijd komt ze erachter dat haar vader een dubbelleven heeft geleid. Hij blijkt meerdere geheime relaties te hebben gehad, waarvan Candice nooit geweten heeft. De spanningen en emoties lopen almaar hoger op. Er ontspint zich een zolaësk familiedrama, vol plotwendingen, intriges, geheime liefdes, mysterieuze brieven en jaloezie; Dominique vertoont gelijkenissen met Zola’s maîtresse en woont in hetzelfde appartement, en de geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Nous irons mieux demain
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026361593
Ebook: 9789026361609
Uitgever: Ambo | Anthos


Obsessie
Na haar scheiding vindt Pascaline hét perfecte appartement in Parijs. Het is licht, heeft twee kamers en uitzicht op een levendige straat. Hier kan ze geleidelijk aan haar leven weer oppakken. Maar al snel voelt ze zich onrustig in huis en slapen lukt al helemaal niet.

Van een buurvrouw hoort Pascaline over het drama dat zich tien jaar eerder in het appartement heeft afgespeeld: een meisje van achttien is verkracht en vermoord in Pascalines nieuwe slaapkamer. Pascaline raakt geobsedeerd door de moord en langzaam maar zeker brengt deze obsessie haar eigen verborgen kwetsuur naar boven: het verlies van haar babydochtertje.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: La Mémoire des murs
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026339295
Ebook: 9789026339301
Uitgever: Ambo | Anthos
Onvoltooid verhaal
Wanneer de jonge Nicolas Duhamel zijn paspoort wil laten vernieuwen, blijkt dit nog niet zo eenvoudig te zijn. Hij moet aan kunnen tonen dat hij Fransman is en dan ontdekt hij tot zijn ontsteltenis dat zijn vader, Théodore Duhamel, officieel de Russische naam Koltchine draagt. Naar het verhaal achter deze naam kan hij slechts gissen, want zijn vader is op jonge leeftijd verdwenen tijdens een zeiltocht met zijn catamaran. Nicolas gaat op zoek naar zijn ware identiteit en komt uiteindelijk in Sint-Petersburg terecht.

Aangedaan door wat hij daar ontdekt besluit Nicolas een roman te schrijven, gebaseerd op zijn persoonlijke zoektocht. De roman over een familiegeheim wordt een enorm succes, maandenlang prijkt deze bovenaan alle bestsellerlijsten. Gedurende drie jaar reist Nicolas de hele wereld over voor lezingen en optredens en hij raakt verslaafd aan alle aandacht en luxe die hem ten deel vallen.

Inmiddels wordt er door zijn uitgever reikhalzend uitgekeken naar zijn nieuwe roman. Samen met zijn verloofde Malvina reist Nicolas naar een resort op een eilandje voor de Toscaanse kust waar hij in alle rust zijn nieuwe meesterwerk moet zien te voltooien. Maar in dit paradijs voor de happy few zijn veel verleidingen die Nicolas plotseling in een wel heel oncomfortabele positie dwingen.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Russian ink
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789047203889
Ebook: 9789047203995
Uitgever: Ambo | Anthos
Overspel
Overspel vertelt het verhaal van Hélène, een vrouw met een overzichtelijk leven dat draait om haar man, haar kinderen en haar kleinkinderen. Ze is een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling.

Hélènes overspel eindigt echter in een nachtmerrie wanneer haar minnaar in bed een hartaanval krijgt en overlijdt. Ze vlucht en besluit deze misstap direct te vergeten en er nooit met iemand over te praten. Maar diezelfde avond komt ze erachter dat ze in alle paniek haar handtas in zijn appartement heeft laten staan.

Geconfronteerd met een duivels dilemma gaat Hélène tot het uiterste om de waarheid te verhullen. En dan meldt zich een jonge vrouw die zegt alles te hebben gezien die middag...
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Spirales
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789047204572
Ebook: 9789047204619
Uitgever: Ambo | Anthos

Non-FictieManderley voor altijd
'Vannacht droomde ik dat ik weer naar Manderley ging.'

De openingszin van de roman Rebecca van Daphne du Maurier heeft generaties lezers doen wegdromen. Van Du Mauriers romans gingen miljoenen exemplaren over de toonbank, haar werk werd in veertig landen vertaald en Jamaica Inn en The Birds werden succesvol verfilmd door Alfred Hitchcock. Wat is er bekend over Daphne du Maurier, over de hartstochtelijke ambities van deze schrijfster, haar nauwe band met Frankrijk en de verwevenheid van haar werk en leven?

Manderley voor altijd leest als een meeslepende roman en biedt een fascinerend portret van een vrouw wier leven net zo mysterieus was als het werk dat zij schreef, vol psychologische spanning.
Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Manderley for ever
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026332456
Ebook: 9789026332463
Uitgever: Ambo | Anthos
Tatiana over Tamara

In het voetspoor van Tamara de Lempicka...

Sinds schrijfster Tatiana de Rosnay op haar vijftiende een schilderij zag van de Poolse art-decokunstenares Tamara de Lempicka, is zij altijd gefascineerd geweest door De Lempicka’s werk en haar leven: achter het stuur van haar groene Bugatti was de koningin van de roaring twenties bezig haar eigen legende te creëren, bestaande uit schandalen en geheimen, absolute elegantie en voortdurende ballingschappen.

Tamara de Lempicka (1898-1980) groeide op in het destijds zeer mondaine Moskou en Warschau, maar moest tijdens de Russische Revolutie naar Parijs vluchten. De vijfentwintigjarige bohemienne voelde zich als een vis in het water tussen de kunstenaars van Montparnasse. Tussen haar cocktailparty’s, bezoeken aan nachtclubs en seksuele avontuurtjes door schilderde ze als een bezetene, op de been gehouden door cocaïne. Om aan het opkomende fascisme te ontsnappen, vestigde ze zich in New York, waar ze haar extravagante levensstijl voortzette.

Hoewel haar werk enkele decennia in de vergetelheid is geraakt, heeft zij sinds de jaren tachtig weer grote erkenning gekregen en hangt haar werk in toonaangevende musea over de hele wereld.

Schrijver: Tatiana de Rosnay
Oorspronkelijke titel: Tamara par Tatiana
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789083255118
Ebook: 9789083255200
Uitgever: Orlando