Boekenplank:
Kies

Boeken van Sally Beauman

Sally Beauman was schrijfster en journaliste.

Meer over Sally Beauman

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Vanessa James

Geboren: 1944 / Overleden: 2016

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Constance - Dark angel
  • Het angstaanjagend stille ravijn - The landscape of love
  • Speling van het lot - Destiny
  • Terugkeer naar Manderley - Rebecca's tale

Gini Hunter

  1. Verzwegen verleden - Lovers and liars
  2. Bedwelmend bedrog - Danger zones
  3. Fataal vertrouwen - Sextet

gedetailleerd overzicht

OverzichtConstance
Het is het jaar 1910. Op Winterscombe, het imposante landgoed van de familie Cavendish, wordt een groot feest gegeven. Onder de aanwezigen zijn de vier zonen Cavendish, de invloedrijke financier Sir Montague Stern, de lastige tiener Constance Shawcross en haar vader.

Het is een schitterend feest dat uiteindelijk overschaduwd wordt door een rampzalig ongeluk dat voor altijd een stempel op het leven van Constance zal drukken.

Meer dan een halve eeuw later gaat Victoria Cavendish op zoek naar het drama in het leven van haar peettante Constance.
Schrijver: Sally Beauman
Oorspronkelijke titel: Dark angel
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789024516582
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het angstaanjagend stille ravijn
Het is zomer 1967. In een oud, vervallen huis in Suffolk maakt een kunstschilder een portret van de dertienjarige Maisie en haar twee zussen. Tijdens het poseren vertelt Maisie hem over haar familie en over haar idool Daniel, een jonge zigeuner uit het dorp. Is haar idyllische verhaal echter wel de juiste weergave van de werkelijkheid?

Die zomer verandert het leven van de drie zussen onherroepelijk en verschrikkelijk.

Na meer dan twintig jaar keert Daniel terug naar het dorp, belaagd door wanhopige herinneringen en schuldgevoelens.
Schrijver: Sally Beauman
Oorspronkelijke titel: The landscape of love
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024550760
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Speling van het lot
Xavier de Chavigny heeft een imperium opgebouwd, een internationaal beroemd diamantairshuis. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en stuurt hij zijn vrouw en twee zoons naar Londen.

Daar groeien de jongens op in afwezigheid van hun vader, die vanwege verzetsactiviteiten door de Duitsers is vermoord. Ook seksueel worden de jongens opgevoed, met name de jongste: Edouard.

Zijn oudere broer verwekt bij zijn maîtresse een kind. Hij weigert dit voldongen feit te accepteren en regelt een schijnhuwelijk voor de vrouw. Na de oorlog vertrekt zij met haar dochter Helene naar Amerika...
Schrijver: Sally Beauman
Oorspronkelijke titel: Destiny
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789024519019
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Terugkeer naar Manderley
Twintig jaar na de dood van Rebecca, de beeldschone eerste vrouw van Max de Winter, ontvangt hun oude huisvriend Julyan een postpakketje zonder afzender. Er blijkt een zwart notitieboek in te zitten. Het notitieboek is leeg, maar op de titelpagina staat geschreven: Het verhaal van Rebecca. Twee losse plaatjes zitten erbij: een foto van Rebecca als jong meisje, en een ansichtkaart van Manderley.

Ooit heeft Rebecca aan Julyan gevraagd of hij wilde zorgen dat zij begraven zou worden op het kerkhof aan zee. Als ze in de graftombe van de familie De Winter terecht zou komen, zou ze bij hem komen spoken, waarschuwde ze. Het lijkt erop dat ze nu haar belofte nakomt.

Julyan is er nooit achter gekomen of de officiële versie van haar overlijden wel de waarheid was. Was Rebecca een overspelige femme fatale, zoals haar man beweerde, of was zij de tragische heldin die anderen in haar zagen?

Terugkeer naar Manderley is het vervolg op de beroemde klassieke roman Rebecca (1938) van Daphne du Maurier.
Schrijver: Sally Beauman
Oorspronkelijke titel: Rebecca's tale
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024544295
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gini HunterVerzwegen verleden
Journaliste Gini Hunter en fotograaf Pascal Lamartine krijgen van hun hoofdredacteur opdracht onderzoek te doen naar het verborgen leven van de charmante John Hawthorne, de Amerikaanse ambassadeur in Londen.

John Hawthorne, telg uit een beroemde familie, werd ooit beschouwd als de ideale presidentskandidaat, maar heeft zijn politieke carrière opgegeven voor de diplomatieke dienst. Waarom? En wat is er aan de hand met zijn beeldschone en ogenschijnlijk zeer toegewijde vrouw Lisa?

Gini en Pascal raken verzeild in een schijnwereld vol hartstocht, ambitie en... gevaar.
Schrijver: Sally Beauman
Oorspronkelijke titel: Lovers and liars
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789024513468
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bedwelmend bedrog
Journaliste Gini Hunter is zojuist teruggekeerd uit Bosnië. Zij wordt gekweld door gruwelijke herinneringen en staat op de rand van een zenuwinstorting. Maar Gini is te trots om hulp te vragen. Zeker aan haar minnaar, de oorlogsfotograaf Pascal Lamartine, die nog steeds in Sarajevo verblijft.

Rowland McGuire is Gini's nieuwe, sexy collega bij de krant. Hij dwingt haar weer aan het werk te gaan om zo haar depressie te boven te komen. Samen gaan Gini en Rowland de verdwijning van een Engels schoolmeisje onderzoeken. De vijftienjarige Mina Landis is mogelijk ontvoerd door een gewetenloze drugskoerier.

Hun speurtocht naar het verdwenen jonge meisje voert Rowland en Gini van Londen naar Amsterdam en Parijs, waar zich achter de gesloten deuren van het beroemde modehuis Cazarès een schokkend familiedrama afspeelt. Als de kwetsbare Gini op het punt staat zich door Rowland te laten verleiden, keert Pascal terug in haar leven.
Schrijver: Sally Beauman
Oorspronkelijke titel: Danger zones
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024524600
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Fataal vertrouwen
Verslaggeefster Gini Hunter voelt onmiddellijk dat de beroemde actrice Natasha Lawrence haar niet de waarheid vertelt tijdens haar interview. Natasha is mooi, rijk en een geweldig succes in de musical Estella.

Maar waarom ontkent Natasha hardnekkig dat ze hemel en aarde beweegt om te kunnen verhuizen naar een van de meest exclusieve - en best beveiligde - gebouwen van New York? En waarom heeft ze erin toegestemd een film te maken met regisseur Tomas Court, haar ex-echtgenoot met wie ze al jarenlang een haat-liefde verhouding heeft?

Ook haar vriendin Lindsay Drummond stel Gini voor een raadsel. Sinds Lindsay naar een feestje is geweest ter ere van Tomas Courts nieuwe film, die in Engeland zal worden opgenomen, lijkt Lindsay veranderd. Bovendien wordt ze belaagd door twee mannen die vastbesloten zijn haar niet uit het oog te verliezen...
Schrijver: Sally Beauman
Oorspronkelijke titel: Sextet
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024521340
Uitgever: Luitingh-Sijthoff