Boekenplank:
Kies

Boeken van Katharina Fuchs

Katharina Fuchs studeerde rechten in Frankfurt en Parijs en werkte enige tijd als advocaat. Tegenwoordig is ze fulltime schrijver. Anna en Charlotte is gebaseerd op de levens van haar grootmoeders.

Meer over Katharina Fuchs

Genre: Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Duitsland

Website: Katharina Fuchs


Overzicht

  • Anna en Charlotte - Zwei Handvoll Leben
  • Familielevens - Neuleben

gedetailleerd overzicht

OverzichtAnna en Charlotte

Het lot brengt hen bij elkaar, de pijn uit het verleden maakt hen onafscheidelijk...

Duitsland, 1914. Charlotte is de dochter van een machtige landheer in Saksen, en brengt haar jeugd door op een uitgestrekt landgoed. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen, zeker als ze haar officiële debuut maakt tijdens het balseizoen. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit, en verandert alles voorgoed.

Duitsland, 1919. Anna woont in het prachtige Spreewald, waar ze probeert te ontsnappen aan de armoede van haar familie. Op een ijskoude dag stapt ze alleen op de trein naar Berlijn, om daar haar geluk te beproeven. In haar nieuwe wijk Wedding heerst nog steeds armoede en honger, maar ook de energie en levenslust die Anna zoekt. En bovendien zoeken ze in het nieuwe Kaufhaus des Westens verkoopsters...

Het contrast tussen de levens van Anna en Charlotte is hartverscheurend. Maar als de twee vrouwen elkaar uiteindelijk ontmoeten, blijken ze meer gemeen te hebben dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Schrijver: Katharina Fuchs
Oorspronkelijke titel: Zwei Handvoll Leben
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401620048
Ebook: 9789401620055
Uitgever: Xander
Familielevens

Twee vrouwen volgen hun droom, tegen alle weerstand in...

Therese verhuist naar West-Berlijn omdat ze als dochter van een Wehrmachtofficier en grootgrondbezitter niet in de DDR mag studeren. Daar ervaart ze hoe de groeiende verschillen tussen Oost en West ervoor zorgen dat haar familie uit elkaar valt. Ook haar rechtenstudie valt haar zwaar, dankzij haar oerconservatieve professoren en medestudenten.

Alleen Thereses schoonzus Gisela lijkt haar te begrijpen, want het is haar droom om modeontwerper te worden. Beide vrouwen zullen moeten bepalen wat ze ervoor over hebben om hun ultieme droom na te jagen...

Katharina Fuchs baseerde Familielevens op de levens van haar tante, de eerste Duitse vrouwelijke rechter, en haar moeder, een modeontwerper uit West-Berlijn.

Schrijver: Katharina Fuchs
Oorspronkelijke titel: Neuleben
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401621878
Ebook: 9789401621939
Uitgever: Xander

Gerelateerde schrijvers