Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Natasha Solomons

Boeken van Natasha Solomons

Meer over Natasha Solomons

Genre: Roman

Geboren: 1980

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Natasha Solomons


Overzicht

  • De Goldbaum dynastie - House of gold
  • De lijst van meneer Rosenblum - Mr. Rosenblum's list
  • De roman in de viool - The novel in the viola

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Goldbaum dynastie

1911. De uit de steenrijke familie Goldbaum afkomstige Greta verruilt tegen haar zin het mondaine Wenen voor druilerig Engeland om te trouwen met haar achterneef Albert. De familie Goldbaum verstevigt op deze manier de familiebanden, want ze weten dat ze - omdat ze Joods zijn - altijd buitenstaanders blijven. De familieband is hun grootste kracht.

De tegendraadse Greta heeft niets met de zachtmoedige Albert: ze voelt zich eenzaam, maar vindt haar passie in tuinieren. Met toewijding creëert ze een paradijselijke tuin, en ook haar liefde voor Albert komt uiteindelijk tot bloei.

Maar zelfs de invloedrijke familie Goldbaum kan de naderende Eerste Wereldoorlog niet tegenhouden. Voor het eerst in tweehonderd jaar komen de Goldbaums recht tegenover elkaar te staan. Greta moet kiezen: het gezin dat ze stichtte, of de familie die ze achterliet.

Met De Goldbaum dynastie schreef Natasha Solomons een meeslepende familiegeschiedenis, gebaseerd op een van de rijkste families ter wereld, de Rothschildts: een familie die zelden in de openbaarheid treedt, maar de machtigste ter wereld is.

Schrijver: Natasha Solomons
Oorspronkelijke titel: House of gold
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026351181
Ebook: 9789026351198
Uitgever: Ambo | Anthos
De lijst van meneer Rosenblum
Engeland, begin 1950. De Joodse Jack en zijn vrouw Sadie zijn vlak voor de Tweede Wereldoorlog uit Berlijn geëvacueerd. Bij aankomst in Harwich in 1937 kregen ze een pamflet in handen geduwd, getiteld: 'Handige informatie en wenken voor iedere vluchteling.' Jack had het gevoel dat hij zojuist het recept voor geluk in handen had gekregen. Deze folder zou hem uitleggen hoe hij een echte Engelsman kon worden. Regel nummer 1: Start onmiddellijk met het leren van de Engelse taal...

Jack beseft: assimilatie is het sleutelwoord. Al snel komt hij er echter achter dat de lijst bij lange na niet compleet is. Dagelijks vult hij de lijst aan met nieuwe gewoonten, gebruiken en manieren van de Britten. Sadie heeft ondertussen hartstochtelijk heimwee naar hun oude vaderland en vindt Jacks obsessie om gek van te worden. Verteerd door verdriet om alle dierbaren die ze heeft verloren, bakt ze torenhoge taarten.

Na vijftien jaar blijkt één ding echter ver buiten Jacks bereik: geen golfclub is bereid hem op te nemen als lid. Jack, één meter zestig pure koppigheid, laat zich ook daardoor niet uit het veld slaan en hij sleept Sadie tegen wil en dank mee naar het Engelse platteland, op zoek naar een plek die hun thuis kan worden.

Jack heeft het onwrikbare vertrouwen dat hij de beste golfcourse van heel Engeland gaat aanleggen - ook al is het land dat hij heeft aangekocht misschien niet helemaal geschikt voor dit doel en reageren de plaatselijke bewoners nogal sceptisch. Niet te vergeten de makke dat hij nog nooit van zijn leven een hole heeft gespeeld...
Schrijver: Natasha Solomons
Oorspronkelijke titel: Mr. Rosenblum's list
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022960318
Ebook: 9789044960167
Uitgever: Bruna
De roman in de viool
Wenen, eind jaren dertig: de nazi's zijn hun jacht op de joden begonnen. Schrijver Julian Landau en zijn muzikale vrouw Anna weten visa te bemachtigen voor hun oudste dochter en haar man: zij vertrekken alvast naar Amerika. Kort daarna krijgen ze een visum voor Engeland voor hun negentienjarige dochter Elise, die als dienstmeisje kan werken in een landhuis in Dorset. Haar vader geeft Elise zijn altviool mee, met daarin een kopie van zijn laatste boek. Iedereen hoopt dat het hele gezin binnen enkele maanden in Amerika herenigd zal zijn...

In het voorjaar van 1938 arriveert Elise Landau op Tyneford. Terwijl de bedienden het zilver poetsen en drankjes serveren op het gazon, draagt Elise haar moeders parelketting onder haar uniform en veroorzaakt ze een schandaal door met de zoon des huizes te dansen. De oorlog is ophanden, de wereld verandert en ook Elise moet veranderen. Op Tyneford leert ze dat ze meerdere kanten in zich heeft... en dat je meer dan eens kunt liefhebben.
Schrijver: Natasha Solomons
Oorspronkelijke titel: The novel in the viola
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022959732
Ebook: 9789044960266
Uitgever: Bruna