Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Martha Hall Kelly

Boeken van Martha Hall Kelly

Martha Hall Kelly werkte in de reclamewereld voordat ze fulltime ging schrijven. Toen ze in 1999 op een tijdschriftartikel over Caroline Ferriday stuitte, raakte ze geïnspireerd om een roman gebaseerd op haar turbulente leven te schrijven.

Meer over Martha Hall Kelly

Genre: Roman

Verenigde Staten

Website: https://marthahallkelly.com/


De Ferriday vrouwen

  1. Russische rozen - Lost roses
  2. Seringenmeisjes - Lilac girls

gedetailleerd overzicht

De Ferriday vrouwenRussische rozen

De New Yorkse Eliza Ferriday reist in 1914 opgetogen af naar Sint-Petersburg met haar vriendin Sofia Stresjnajva, een nicht van de tsaar. De dreiging van de Eerste Wereldoorlog wordt echter steeds concreter en de tsarenfamilie verliest de macht. Eliza keert terug naar New York en Sofia en haar gezin vluchten naar hun datsja. Daar huurt Sofia als hulp Varinka in, onbewust van het gevaar dat ze zo in huis haalt.

Eliza start een hulpnetwerk voor gevluchte Russische families die naar Amerika zijn gekomen. Wanneer ze geen brieven van Sofia meer ontvangt vreest ze het ergste...

In het op ware gebeurtenissen gebaseerde Russische rozen neemt Martha Hall Kelly de lezer mee van de paleizen in Sint-Petersburg naar de sloppenwijken van Parijs en de landhuizen op Long Island.

Schrijver: Martha Hall Kelly
Oorspronkelijke titel: Lost roses
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026347788
Ebook: 9789026347795
Uitgever: Ambo | Anthos
Seringenmeisjes

Drie vrouwen. Eén moment waarop hun levens een dramatische wending nemen...

1939. Het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt.

De Amerikaanse Caroline Ferriday heeft in New York haar handen vol aan haar werk op het Franse consulaat - de oorlogsdreiging neemt met de dag toe.

In Polen sluit de jonge Kasia zich aan bij het verzet. Eén misstap kan verregaande gevolgen hebben, zoals Kasia ondervindt, want ze wordt al snel opgepakt. Ze belandt samen met haar zus en moeder in Ravensbrück, bij de ambitieuze arts Herta Oberheuser die tegen wil en dank deel uitmaakt van het kampregime.

Er wordt wel gezegd dat seringen alleen bloeien na een strenge winter. Dat geldt zeker voor de jonge Kasia, die ondanks alle ontberingen Ravensbrück overleeft en na de oorlog in contact komt met Caroline, die haar verder wil helpen.

Seringenmeisjes is een meeslepende roman gebaseerd op ware gebeurtenissen, over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen.

Schrijver: Martha Hall Kelly
Oorspronkelijke titel: Lilac girls
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026344237
Ebook: 9789026337680
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers