Boekenplank:
Kies

Boeken van Elena Forbes

Meer over Elena Forbes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Elena Forbes


Mark Tartaglia

  1. Sterf met mij - Die with me
  2. Onze lieve vrouwe van de pijn - Our lady of pain
  3. Kwaad om kwaad - Evil in return

gedetailleerd overzicht

Mark TartagliaSterf met mij
'Ik wil het niet,' fluisterde ze, en ze staarde hem aan. 'Ik wil niet...' Ze was niet in staat de zin af te maken. Sterven. Sterf met mij. Wees voor eeuwig de mijne. Dat had hij gezegd. Een reeks moorden stelt de politie in Londen voor een raadsel. De lichamen van jonge meisjes worden gevonden in verschillende kerken, waar ze van grote hoogte naar beneden zijn gevallen. De politie denkt aanvankelijk aan zelfmoorden, maar de kranten schrijven al snel over een seriemoordenaar met de bijnaam 'de bruidegom'. Inspecteur Tartaglia, een aantrekkelijke Italiaanse Schot die zelf worstelt met relaties, leidt het onderzoek. Te midden van onderling strijdende collega's, psychologen en een chaotisch mediacircus probeert hij de waarheid te achterhalen, terwijl de seriemoordenaar slachtoffers blijft eisen.
Schrijver: Elena Forbes
Oorspronkelijke titel: Die with me
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-2660-8
Uitgever: De Bezige Bij
Onze lieve vrouwe van de pijn
In een park in Londen wordt het lichaam van een vrouw gevonden, lichtjes bedekt met sneeuw. Het lijk is vastgebonden en ligt in een symbolische houding, als in een stille aanbidding. In haar mond zit een papiertje met daarop een gedicht. Wanneer inspecteur Mark Tartaglia en hoofdagente Sam Donovan de moord op Rachel Tenison onderzoeken, blijkt dat haar leven net zo mysterieus was als haar dood. Dan komt er een tip van een journalist die hun aandacht vestigt op een soortgelijke moord die een jaar eerder is gepleegd. Tartaglia en Donovan kunnen niet anders dan concluderen dat ze op zoek moeten naar een seriemoordenaar.
Schrijver: Elena Forbes
Oorspronkelijke titel: Our lady of pain
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-2919-7
Uitgever: Cargo
Kwaad om kwaad
In een oude crypte in Londen wordt het lichaam van bestsellerauteur Joe Logan gevonden. Zijn hals is doorgesneden en hij blijkt gemarteld te zijn. Inspecteur Mark Tartaglia denkt dat het om een persoonlijke afrekening gaat, maar het onderzoek naar Logans verleden verloopt moeizaam. Dan wordt advocaat Charlie Fleming gevonden in een boothuis aan de Theems; hij is op dezelfde wijze vermoord als Logan. Beide mannen hebben aan de universiteit van Bristol gestudeerd en deelden daar een woning. Tartaglia vermoedt dat het manuscript van Logans laatste roman, die gaat over vier studenten die een vreselijk geheim delen, kan helpen bij het oplossen van de moorden. Tartaglia moet op zoek naar de andere twee studenten. Is een van hen de moordenaar of loopt hun leven ook gevaar?
Schrijver: Elena Forbes
Oorspronkelijke titel: Evil in return
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-234-5675-9
Uitgever: Cargo