Boekenplank:
Kies

Boeken van Laura Wilson


Overzicht

  • De actrice - Stratton's war
  • De minnaar - The lover
  • Duizend leugens - A thousand lies
  • Zielsverwanten - My best friend

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe actrice
Londen, juni 1940. Wanneer het lichaam van actrice Mabel Morgan wordt gevonden, gespietst op een hek, oordeelt de lijkschouwer dat het om zelfmoord gaat. Maar rechercheur Ted Stratton van Criminele Zaken is niet overtuigd. Ondanks tegenwerking van zijn superieuren begint hij rond te vragen, en het wordt duidelijk dat Morgans fatale val uit een raam het werk moet zijn geweest van een van Soho's beruchtste gangsters. Pas wanneer hij Diana Calthrop van de Binnenlandse Veiligheidsdienst ontmoet, die haar invloedrijke baas Sir Neville Apse verdenkt van betrokkenheid bij spionage, komt de waarheid dichterbij. Als bovendien de relatie tussen Morgan, Apse en enkele geheime organisaties langzaam aan het licht komt, moeten Diana en Ted steeds meer op hun hoede zijn.
Schrijver: Laura Wilson
Oorspronkelijke titel: Stratton's war
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-2799-5
Uitgever: Cargo
De minnaar
In de herfst van 1940 wordt Londen verscheurd door oorlogsgeweld. Toch zijn het niet alleen de Duitse luchtaanvallen die de inwoners wakker houden. In een paar weken tijd worden vier verschrikkelijk toegetakelde lichamen van prostituees gevonden in de wijk Soho. De jonge prostituee Renée is doodsbang dat zij het volgende slachtoffer zal worden. Lucy, een kantoormedewerkster die het leven romantiseert, waant zich veilig voor de nieuwe Jack the Ripper, maar slaapt 's nachts onder de keukentafel uit angst voor een bomaanval. De roekeloze piloot Jim zoekt het geweld juist op boven de kust van Zuid-Engeland, hoewel de spanning zijn tol begint te eisen. Een heftig bombardement brengt hen samen in een schuilkelder, waar het gevaar niet alleen van de Duitsers afkomstig is.
Schrijver: Laura Wilson
Oorspronkelijke titel: The lover
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-234-2350-8
Uitgever: Cargo
Duizend leugens
De 36-jarige Sheila Shand krijgt in 1987 een voorwaardelijke straf vanwege de moord op haar vader. Tijdens de rechtszaak blijkt dat Sheila, haar moeder en haar zusje dagelijks door hem werden geslagen en seksueel misbruikt. Jaren later ontdekt de journaliste Amy Vaughan bij toeval dat ze familie van de Shands is. Wanneer ze de zaak verder uitdiept, stuit Amy niet alleen op een web van leugens, maar ook op twee lichamen die lang geleden in het bos bij het huis van de familie begraven zijn. Er is meer aan de hand dan de politie ooit aan de oppervlakte wist te brengen, en het gevaar is actueler dan gedacht.
Schrijver: Laura Wilson
Oorspronkelijke titel: A thousand lies
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-234-2614-1
Uitgever: Cargo
Zielsverwanten
Zijn tweelingbroer Jack stierf bij geboorte, maar Gerald voelt nog altijd zijn aanwezigheid en gelooft dat Jack zijn beste vriend is. Ook Geralds moeder is geobsedeerd door de dood van haar zoon, en haar obsessie heeft een vernietigende uitwerking op haar relatie met Gerald. Zijn ontwikkeling word daardoor ernstig belemmerd. Als Gerald zeven jaar oud is vindt hij het lichaam van zijn zusje Vera. Het gezin valt uiteen. Bijna zestig jaar later, in 1995, staat Gerald aan de vooravond van zijn pensionering. Hij is een eenzame zonderling geworden. Nog altijd wordt hij achtervolgd door de gedachte aan de moord op zijn zusje. Hij ontwikkelt een fascinatie voor Mel, de twaalfjarige dochter van een collega, die hem aan Vera doet denken, en begint haar te achtervolgen. Wanneer zij op raadselachtige wijze verdwijnt, wordt Gerald onmiddellijk als hoofdverdachte aangemerkt.
Schrijver: Laura Wilson
Oorspronkelijke titel: My best friend
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6305-009-7
Uitgever: Archipel

Gerelateerde schrijvers