Boekenplank:
Kies

Boeken van Daisy Goodwin

Meer over Daisy Goodwin

Genre: Roman

Website: Daisy Goodwin


Overzicht

  • Een onfortuinlijke liefde - zie Nouveau riche
  • Nouveau riche - My last duchess
  • Victoria - Victoria

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen onfortuinlijke liefde
Zie voor de beschrijving de eerdere uitgave van dit boek onder de titel: Nouveau riche.
Schrijver: Daisy Goodwin
Oorspronkelijke titel: zie Nouveau riche
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-452-0519-9
Uitgever: Karakter
Nouveau riche
Tegen het einde van de 19e eeuw was er een grote toevlucht van rijke jonge Amerikaanse vrouwen naar Engeland. De verpauperde Britse aristocratie kon in die tijd wel wat geld gebruiken en de rijke Amerikanen waren op zoek naar een hogere sociale status door middel van een titel, iets wat in hun eigen land niet mogelijk was.
Cora is rond 1890 een van de rijkste meisjes ter wereld. Haar vader is een grootindustrieel en ze leeft een zeer luxueus leven in Newport, Rhode Island, en New York. Ze wil graag onafhankelijk zijn en eventueel trouwen met haar goedaardige, niet rijke vriend Teddy, maar haar moeder heeft andere plannen met haar.
Zoals zoveel welgestelde Amerikanen in die tijd wil haar moeder dat ze trouwt met een Engelse hertog, zodat ze de adellijke titel 'hertogin' zou krijgen. Cora staat ambivalent tegenover haar moeders plan, maar laat zich toch overhalen om naar Engeland te gaan, samen met haar moeder en haar trouwe, zwarte dienstmeid Bertha.
Als ze nog maar net gearriveerd is, valt ze tijdens een rit van haar paard en wordt ze liefdevol opgevangen door Ivo Wareham, een vrijgezelle hertog, die toevallig in de buurt is. Cora wordt al snel verliefd op Ivo en hij op zijn beurt kan wel wat financiële hulp voor zijn landgoed gebruiken. Maar vlak voor de bruiloft vraagt Cora zich af of Ivo wel genoeg van haar houdt: hij gedraagt zich erg afstandelijk. Ze vraagt zich af of het hem niet alleen om het geld te doen is.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Een onfortuinlijke liefde.
Schrijver: Daisy Goodwin
Oorspronkelijke titel: My last duchess
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-6112-576-1
Uitgever: Karakter
Victoria
Victoria is een verrukkelijke historische roman, gebaseerd op de eigen dagboeken van koningin Victoria. Ook de recente BBC tv-serie 'Victoria, haar jonge jaren' is bedacht en geschreven door Daisy Goodwin.

In 1837, kort na haar 18e verjaardag, wordt de frêle Alexandrina Victoria koningin van Groot-Brittannië en Ierland. Zij ontpopt zich meteen als een zelfstandige, eigenzinnige jonge vrouw, die allesbehalve preuts of traditioneel is.

Deze roman bestrijkt haar daden, ideeën en gevoelens tot haar 21e en bevat veel romantiek en een heerlijk slot.

Schrijver: Daisy Goodwin
Oorspronkelijke titel: Victoria
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024576869
Uitgever: Luitingh-Sijthoff