Boekenplank:
Kies

Boeken van Jason Goodwin

Meer over Jason Goodwin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Jason Goodwin


Yashmin Togalu

  1. De brand van Istanbul - The Janissary tree
  2. De Slangensteen - The Snake stone
  3. De kaart van Bellini - The Bellini card
  4. Het boze oog - An evil eye

gedetailleerd overzicht

Yashmin TogaluDe brand van Istanbul
1836. Europa is aan het moderniseren en het Ottomaanse Rijk zal snel volgen. Nog voordat de sultan radicale veranderingen kan doorvoeren, bedreigt een reeks moorden het fragiele machtsevenwicht aan zijn hof. Een mooie courtisane wordt in haar bed gevonden: gewurgd. Vervolgens wordt er een soldaat van de speciale eenheid van de sultan dood aangetroffen. Het blijft niet bij deze twee slachtoffers. Wie zit er achter de moorden? Yashmin Togalu is de enige die dat kan onderzoeken. Hij is een eunuch. Yashmin leidt ons door de luxueuze haremverblijven van het paleis en laat ons de overvolle straatjes van Istanbul zien. Hij krijgt hulp van een knorrige, wodka drinkende Poolse ambassadeur, een transseksuele danser en een Creoolse koninginmoeder. En hij laat ons kennismaken met de janitsaren. Vierhonderd jaar lang vormden ze de elitetroepen van het rijk. Maar ze kregen te veel macht en de sultan heeft ze tien jaar geleden vermorzeld. Zinnen de janitsaren op wraak en op een wrede terugkeer?
Schrijver: Jason Goodwin
Oorspronkelijke titel: The Janissary tree
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-234-1959-6
Uitgever: Cargo
De Slangensteen
Wanneer de Franse archeoloog Lefèvre in 1838 in Istanbul arriveert met het doel een verloren Byzantijnse schat op te diepen, is de Griekse gemeenschap direct op haar qui-vive: de man beschikt over gevoelige informatie. Yashmin Togalu, de eunuch die eerder op briljante wijze mysterieuze moorden oploste, wordt ingeschakeld om Lefèvre in de gaten te houden. Maar wanneer het verminkte lichaam van de archeoloog wordt ontdekt naast de Franse ambassade, blijkt er maar één verdachte te zijn: Yashmin zelf.
Schrijver: Jason Goodwin
Oorspronkelijke titel: The Snake stone
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-2727-8
Uitgever: Cargo
De kaart van Bellini
Yashim gaat in opdracht van de sultan op zoek naar een verdwenen schilderij van Bellini, het portret van Mehmet de Veroveraar. Hij roept daarbij de hulp in van zijn vriend Palewski, de Poolse ambassadeur, die voor hem op reis gaat naar Venetië. Venetië is in 1840 een stad vol verlaten palazzi en duistere canali, waar Palewski zijn weg zoekt tussen zelfbenoemde kunsthandelaars, verlopen aristocraten en de hedonistische contessa, een flamboyante blondine op leeftijd. Als er echter twee lijken opduiken in een canale wordt het Palewski duidelijk dat de kunsthandel in Venetië niet zonder risico is. En waar is Yashim? De kaart van Bellini is een geweldig avontuur, een zoektocht naar een verloren schilderij die uitmondt in een gevaarlijk kat-en-muisspel, waarbij de Ottomaanse troon en het machtsevenwicht in Europa op het spel staan.
Schrijver: Jason Goodwin
Oorspronkelijke titel: The Bellini card
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-3461-0
Uitgever: Cargo
Het boze oog
Het is onrustig in Istanbul. Sultan Mahmut II is overleden en zijn zestienjarige neef betreedt de troon. De harem van de oude sultan heeft met tegenzin het paleis verlaten om plaats te maken voor de vrouwen van de nieuwe sultan. Dan vinden in de nieuwe harem onverklaarbare gebeurtenissen plaats met dodelijke gevolgen. Eunuch Yashim wordt ingeschakeld om uit te zoeken wie 'het boze oog' heeft en de rust te doen terugkeren. Dan is er nog een andere kwestie die Yashim achtervolgt. De admiraal van de Ottomaanse vloot is overgelopen naar de Egyptenaren. Deze oude bekende van Yashim was meteen ook de enige man voor wie Yashim ooit bang is geweest: de man is meedogenloos en wreed en altijd onwankelbaar in zijn trouw aan de oude sultan. Wat kan hem ertoe gebracht hebben het Ottomaanse Rijk te verraden?
Schrijver: Jason Goodwin
Oorspronkelijke titel: An evil eye
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023471431
Uitgever: Cargo