Boekenplank:
Kies

Boeken van Leighton Gage

Meer over Leighton Gage

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1942 / Overleden: 2013

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Leighton Gage


Mario Silva

  1. Kwaad bloed - Blood of the wicked
  2. Zwijgend graf - Buried strangers
  3. Stervende adem - Dying gasp
  4. Bitter eind - Every bitter thing
  5. Blinde haat - Perfect hatred

gedetailleerd overzicht

Mario SilvaKwaad bloed
Inspecteur Silva onderzoekt de dood van bisschop Dom Felipe Antunes, die vermoord wordt tijdens de inwijding van een kerk in het afgelegen dorpje Cascatas do Pontal. Hij raakt ook verwikkeld in lokale politieke conflicten tussen landeigenaren en de Vereniging van Landarbeiders en krijgt te maken met de verdwijning van Orlando Muniz junior, de zoon van een lokale landeigenaar.

Pedofiele priesters, ontvoeringen, corrupte lokale politieagenten en nog meer moorden versnellen de escalatie van het conflict tussen de landeigenaren en de hervormers, terwijl Silva zijn eigen demonen uit de weg probeert te ruimen door de moordenaars van zijn vader en zijn zwager op te sporen.

Mario Silva heeft als hoofdinspecteur van de federale politie een zware baan. Te weinig personeel voor zo'n immens land. Het terrein van zijn verantwoordelijkheid is groot. Enorm groot. Te groot?
Schrijver: Leighton Gage
Oorspronkelijke titel: Blood of the wicked
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061126966
Ebook: 9789045200729
Uitgever: Karakter
Zwijgend graf
In de bossen aan de rand van Sao Paulo wordt een verborgen massagraf gevonden met daarin dertig lijken, waaronder vierentwintig kinderen. Als een forensisch onderzoeksteam ontdekt dat ze allemaal een orgaan missen, vreest het hoofd van de federale politie dat geruchten dat een satanische cultus erachter zou zitten, invloed zullen hebben op de toeristische industrie van het land. Daarom stuurt hij inspecteur Mario Silva om de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Wat volgt is een bizar en angstaanjagend onderzoek - de mensen die bij elkaar begraven liggen, blijken tot dezelfde familie te behoren - getekend door corruptie, illegale handel in organen en mensensmokkel, dat zich afspeelt tegen de klamme en donkere achtergrond van de grootste stad van Brazilië.
Schrijver: Leighton Gage
Oorspronkelijke titel: Buried strangers
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061126461
Ebook: 9789045200828
Uitgever: Karakter
Stervende adem
Voor het tropenmuseum in Amsterdam komt in tram 9 een bom tot ontploffing waarbij zeventien doden vallen. In de ontstane ravage wordt een verwoest busje van de post aangetroffen met daarin dvd's met snuffmovies die in Brazilië gemaakt blijken te zijn.

Inspecteur Mario Silva wordt door zijn baas op de verdwijningszaak van de kleindochter van een vooraanstaande en welvarende politicus uit Recife en een vriendin gezet.

Beide sporen leiden naar Manaus, een verre uithoek van de Amazone en een stad die bol staat van corrupte politieagenten, armoede en criminaliteit. Inspecteur Silva en zijn team stuiten daar op het spoor van een netwerk van handel in minderjarige meisjes, illegale prostitutie en handel in en distributie van snuffmovies.
Schrijver: Leighton Gage
Oorspronkelijke titel: Dying gasp
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789061126362
Ebook: 9789045200927
Uitgever: Karakter
Bitter eind
De zoon van de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken wordt dood gevonden in zijn appartement in Brasilia, hij lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een crime passionel. Gezien de vooraanstaande status van het slachtoffer wordt hoofdinspecteur Mario Silva door zijn baas opgetrommeld om de zaak te onderzoeken.

Als hij zich eenmaal heeft verdiept in de zaak, ontdekt Silva dat er op exact dezelfde manier een hele serie moorden is gepleegd door heel Brazilië. De slachtoffers zijn eerst in hun maag geschoten en daarna op een gewelddadige manier doodgeslagen. Alles wijst erop dat er een en dezelfde moordenaar aan het werk is, maar de slachtoffers - van verschillende etniciteit, andere woonplaatsen en sociale klasse - hebben helemaal niets met elkaar gemeen. Welk gruwelijk motief verbindt deze moorden?

Silva bijt zich samen met zijn vaste partners Arnaldo en Hector vast in de zaak om te voorkomen dat deze wrede moordenaar nog meer slachtoffers maakt...
Schrijver: Leighton Gage
Oorspronkelijke titel: Every bitter thing
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045203744
Ebook: 9789045201450
Uitgever: Karakter
Blinde haat
Zuid-Amerika wordt binnen een paar uur opgeschrikt door drie aanslagen. Eerst komt er in São Paulo, vlak bij het Amerikaanse consulaat, een bom tot ontploffing waarbij tientallen doden vallen. Op dezelfde dag wordt er in Curitiba, ook in Brazilië, op klaarlichte dag een aanslag gepleegd op kandidaat-gouverneur Plínio Saldana, een zeer populaire politicus die hard op weg was de zittende gouverneur van zijn troon te stoten.

Alsof dat niet genoeg is, krijgen inspecteur Silva en zijn team die dag ook nog bericht dat er in Buenos Aires een aanslag heeft plaatsgevonden in het Israëlische consulaat. Redenen genoeg voor Silva, Arnaldo en Hector om te trachten te achterhalen of de aanslagen met elkaar te maken hebben en wie erachter zit. Tegelijkertijd moet Silva zien af te rekenen met een plaaggeest uit het verleden, iemand die zijn straf probeert te ontlopen door Silva uit de weg te ruimen...
Schrijver: Leighton Gage
Oorspronkelijke titel: Perfect hatred
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045202587
Ebook: 9789045200699
Uitgever: Karakter