Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Ballantyne

De Schotse Lisa Ballantyne heeft jarenlang in China gewoond en werkt nu aan de Universiteit van Glasgow.

Meer over Lisa Ballantyne

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Lisa Ballantyne


Overzicht

  • De schuldige - The guilty one
  • Genade - Redemption Road

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schuldige

In een speeltuin wordt een jongetje dood aangetroffen...

Daniel Hunter, advocaat in Londen, heeft zich jarenlang emotioneel afgesloten voor zijn cliënten. Dan wordt hij voorgesteld aan Sebastian, een elfjarige jongen die ervan wordt beschuldigd een andere jongen te hebben vermoord. Sebastian doet hem aan zichzelf denken toen hij jong was, aan de boze, gewelddadige jongen die opgroeide in tehuizen en pleeggezinnen - en aan Minnie, de vrouw die hem adopteerde. Haar liefde redde hem destijds, tot hij zich ook door haar zo verraden voelde dat hij alle banden met haar verbrak.

Maar wat heeft Minnie misdaan dat Daniel haar vijftien jaar genegeerd heeft? En zal Daniels obsessie met Sebastian ervoor zorgen dat hij alles kwijtraakt waar hij zo hard voor heeft gewerkt?

Schrijver: Lisa Ballantyne
Oorspronkelijke titel: The guilty one
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022962213
Uitgever: Bruna
Genade

Londen, 2014. De kettingbotsing is een keerpunt voor Margaret. Ze raakt bekneld in haar auto die elk moment kan ontploffen, maar ze wordt op het nippertje gered door een man met een misvormd gezicht, die daarna meteen verdwijnt.

Margaret herinnert zich verder niet veel van het incident. Ze is het gewend, haar hele jeugd zit ook vol gaten en gestolen herinneringen. Maar nu, voor het eerst, voelt ze de diepe wens om te ontdekken wie ze echt is. En wie de man is die haar leven redde.

Schrijver: Lisa Ballantyne
Oorspronkelijke titel: Redemption Road
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022962312
Uitgever: Bruna