Boekenplank:
Kies

Boeken van Sharon Bolton

Sharon Bolton woont in Londen, waar haar Lacey Flint thrillers zich grotendeels afspelen. Ze is genomineerd voor meerdere awards en was in 2010 winnaar van de Mary Higgins Clark Award.

Meer over Sharon Bolton

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): S.J. Bolton

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sharon Bolton


Overzicht

 • Bezwering - Awakening
 • Bloedschande - Blood harvest
 • Die zomer - The pact
 • Kleine zwarte leugens - Little black lies
 • Offerande - Sacrifice
 • Op de vlucht - Dead woman walking
 • Valse vrouw - The fake wife

Lacey Flint

 1. Zielsgeheim - Now you see me
 2. Als het niet had gesneeuwd - If snow hadn't fallen
 3. Nachtmerries - Dead scared
 4. Blijf waar je bent - Like this, for ever
 5. Het donkerste water - A dark and twisted tide
 6. In het duister - The dark

gedetailleerd overzicht

OverzichtBezwering
De anders zo rustige woonplaats van Clara Benning wordt opgeschrikt door een slangenplaag. Als dierenarts is zij de aangewezen persoon om de huizen van de dieren te ontdoen en het mysterie van de plaag op te lossen.

Als Clara 's nachts in haar huis wordt aangevallen door een man wiens handen slijmerig aanvoelen, denkt ze hem te herkennen als een oude dorpsbewoner. Maar die man was toch dood?

Bij een bezoek aan zijn vervallen en leegstaande familiehuis lijkt het alsof er nog iemand woont. Dan komt ze erachter dat de gebeurtenissen in het dorp te maken moeten hebben met een vreselijke gebeurtenis van vijftig jaar geleden...
Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: Awakening
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022993965
Ebook: 9789044962017
Uitgever: Bruna
Bloedschande
De twaalfjarige Tom en zijn familie zijn net naar een kleine plaats verhuisd en wonen vlak naast de begraafplaats. De problemen beginnen als Tom een mysterieus meisje in de buurt van de kerk en de begraafplaats ziet dwalen...

Psychologe Evi Oliver probeert een getraumatiseerde jonge vrouw te helpen, wier dochter is verdwenen. De vrouw is ervan overtuigd dat het meisje nog in leven is, maar ze moet omgekomen zijn in de brand die hun huis heeft verwoest.

Harry Laycock is de nieuwe pastoor en maakt snel contact met de inwoners, maar toch gebeuren er rond de kerk rare dingen waardoor hij misschien wel niet zo welkom is als ze hem doen geloven. Hij begint te geloven dat deze plaats een verschrikkelijk geheim te verbergen heeft.
Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: Blood harvest
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022997307
Ebook: 9789044961263
Uitgever: Bruna
Die zomer

Die zomer deden zij een belofte...

Een oneindige, gouden zomer, zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken. De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen waar kunnen maken. De afspraak is dat zij elk van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen.

Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen...

Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: The pact
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514096
Ebook: 9789044933161
Uitgever: Bruna
Kleine zwarte leugens
Wat is het ergste wat je beste vriendin je kan aandoen?

Het was geen opzet. Een moment van onoplettendheid, een tragisch ongeval - en twee kinderen komen om. Die van jou.

Op een eiland met maar weinig inwoners is het onmogelijk om de vrouw die je leven kapot heeft gemaakt te ontlopen. Elke toevallige ontmoeting is een pijnlijke herinnering aan alles wat je hebt verloren: je gezin, je toekomst, je gezond verstand. Hoe lang duurt het dan nog voordat de gedachte aan wraak onweerstaanbaar wordt?

Dus nu... wat is het ergste wat jij je beste vriendin kunt aandoen?
Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: Little black lies
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400508064
Ebook: 9789044975772
Uitgever: Bruna
Offerande
Een Shetlandse legende vertelt over de Kunal Trows: een mannenvolk dat zwangere vrouwen en baby's steelt en wisselkinderen achterlaat. Negen dagen na de geboorte van een zoon sterft de ontvoerde moeder. De zoons bezitten speciale gaven en hebben macht over andere mensen. Maar dat zijn maar mythen? Toch?

Tora Guthrie is net op de Shetlandeilanden komen wonen. Op een dag vindt ze in haar tuin een gemummificeerd lijk. Het hart is eruit gerukt en in de rug zijn runen gekerfd. Alles wijst op een rituele moord. Als verloskundige kan Tora zien dat het slachtoffer zwanger is geweest. Wat is er met de baby gebeurd?

Samen met rechercheur Dana Tulloch probeert Tora aan de hand van een gevonden ring de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Dat blijkt niet eenvoudig te zijn. Tot haar ontsteltenis ontdekt Tora dat de Shetlandeilanden helemaal niet zo veilig zijn als gezegd wordt. En dat hun bewoners afschuwelijke wanpraktijken te verbergen hebben die terug te voeren zijn op de legende van de Kunal Trows...
Sacrifice - 2016
Regisseur: Peter A. Dowling
Cast: Radha Mitchell, Ian McElhinney, Rupert Graves, e.a.
Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: Sacrifice
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022993934
Ebook: 9789044962116
Uitgever: Bruna


Op de vlucht

Ze heeft het gezicht van de moordenaar gezien, maar hij ook dat van haar...

In de heuvels tussen Engeland en Schotland maken dertien passagiers bij zonsopgang een ballonvaart. Een prachtige ervaring, tot ze op de grond een brute moord zien gebeuren. In het komende uur zal iedereen in de ballon zijn omgekomen, op één vrouw na.

Alleen en bang, terwijl ze niemand nog vertrouwt, vlucht ze voor haar leven. Op weg naar de enige plek waar ze zich nog veilig voelt. Maar ze heeft het gezicht van de moordenaar gezien - en hij dat van haar. Hij zal niet rusten tot hij de laatste getuige van zijn misdaad heeft uitgeschakeld...

Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: Dead woman walking
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400511262
Ebook: 9789044978162
Uitgever: Bruna
Valse vrouw

Olive Anderson eet alleen, deze avond. Wanneer een onbekende bij haar aan tafel komt zitten die tegen de ober zegt dat ze haar vrouw is, brengt dit Olive flink van haar stuk. Maar de onbekende wil praten, en... is dit niet precies waar Olive behoefte aan heeft op deze eenzame winteravond? Haar hart luchten bij iemand die haar niet kent? Ze durft haar vriendinnen de waarheid niet te vertellen: zes maanden na het huwelijk met de man voor wie iedereen haar heeft gewaarschuwd is haar leven een nachtmerrie.

Misschien had Olive moeten vragen met wie haar tafelgenoot echt getrouwd was. Misschien had ze kunnen weten dat deze ‘toevallige’ ontmoeting iets te maken had met haar man. Want er blijkt een reeks verdwenen vrouwen te zijn, die iets te maken hebben met Mr Anderson. En wanneer de ochtend aanbreekt is Olive de laatste van die reeks...

Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: The fake wife
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400517080
Ebook: 9789044936346
Uitgever: Bruna

Lacey FlintZielsgeheim
Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft.

Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn...
Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: Now you see me
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400500648
Ebook: 9789044966091
Uitgever: Bruna
Als het niet had gesneeuwd

Ze zeggen dat sneeuw alles in de wereld bedekt wat laag, verachtelijk en lelijk is… Maar onder dat witte tapijt blijft de lelijkheid.

Rechercheur Lacey Flint is nog aan het bijkomen van een vorige zaak als zij een oproep van de meldkamer binnenkrijgt. Ze komt als eerste op de genoemde plek aan en is daar getuige van een gruwelijke misdaad. Achteraf blijkt dat ze niet de enige getuige is geweest. En dan duiken de daders een paar dagen later op in haar tuin...

Als het niet had gesneeuwd is een kort verhaal en bevat tevens een voorpublicatie van Nachtmerries.

Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: If snow hadn't fallen
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789044972795
Uitgever: Bruna
Nachtmerries
De universiteit van Cambridge wordt geteisterd door verontrustend groeiend aantal zelfmoorden van studenten. Rechercheur Mark Joesbury leidt het onderzoek en moet meer slachtoffers te voorkomen. Daarvoor zet hij de jonge en gedreven politieagente Lacey Flint in, die undercover als onzekere studente in het campusleven duikt...

Alleen psychiater Evi Oliver weet wie Lacey echt is, omdat zij ook onderdeel uitmaakt van het onderzoek. Langzaam ontdekken ze een verschrikkelijke trend en als Lacey dezelfde afschuwelijke nachtmerries krijgt als die waarvan de zelfmoordslachtoffers voor hun dood last van hadden, wordt duidelijk dat zij de volgende is.
Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: Dead scared
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400502772
Ebook: 9789044970586
Uitgever: Bruna
Blijf waar je bent
De twaalfjarige Barney heeft dingen gezien die een kind niet zou moeten zien. Hij raakt geobsedeerd door een serie moorden in zijn buurt omdat hij, net als iedereen, weet dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. En het slachtoffer zal opnieuw een jongen zijn, zoals hijzelf. Het lichaam zal volledig leeggebloed worden achtergelaten op een van de strandjes aan de Thames. En dit kan elk moment gebeuren.

Maar er is nog iets, een geheim dat Barney liever niet had geweten, dat hij met niemand durft te delen. Want wie zou een jongen van twaalf geloven?

Naast Barney en zijn vader woont Lacey Flint, een jonge politieagente die wegens een traumatische gebeurtenis voor onbepaalde tijd thuiszit. Er is geen enkele reden voor haar om bij de gebeurtenissen betrokken te raken. Maar het blijkt onmogelijk om er buiten te blijven. Met alle gevolgen van dien...
Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: Like this, for ever
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400505148
Ebook: 9789044972726
Uitgever: Bruna
Het donkerste water
Lacey Flint heeft een woonboot op de Theems betrokken, en begint deel uit te maken van de kleurrijke gemeenschap die in Londen op de rivier woont. Elke dag zwemt ze ook in de Theems. Op een vroege zomerochtend vindt ze tijdens het zwemmen een in doeken gewikkeld lichaam van een jonge vrouw.

Het lijkt toeval - Lacey werkt sinds kort bij de rivierpolitie en weet hoeveel lichamen er elk jaar uit de Theems gevist worden. Maar onderzoek lijkt aan te tonen dat dit lichaam bedoeld was voor haar om te vinden. Ook al is ze geen inspecteur meer, ze kan niet anders dan zich met deze zaak bemoeien...

Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: A dark and twisted tide
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400505155
Ebook: 9789044972733
Uitgever: Bruna


In het duister

Ooit redde ze zijn leven... Nu verwoest hij dat van haar...

Als een baby vanuit een kinderwagen de Theems in wordt gegooid is politieagent Lacey Flint precies op tijd om een tragedie te voorkomen. Maar wie wil er een kind iets aandoen?

Inspecteur Mark Joesbury vreesde al dat er iets ging gebeuren. Bij onderzoek op het darkweb heeft zijn team een reële dreiging vastgesteld vanuit de vrouwen hatende groepering die bekendstaat als ‘incels’. Joesbury’s team probeert de kern van de groep binnen te dringen, maar op de websites is iedereen anoniem, en het incel-leger is eindeloos groot.

De aanval op de baby is slechts het begin van een hele reeks aanvallen op vrouwen, met als enige doel om hen te terroriseren. En de leiders van de incels lijken Lacey Flint inmiddels te zien als de belichaming van alles wat zij haten - iets wat haar in groot gevaar brengt...

Schrijver: Sharon Bolton
Oorspronkelijke titel: The dark
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400515512
Ebook: 9789044934748
Uitgever: Bruna