Boekenplank:
Kies

Boeken van Steve Cavanagh

Steve Cavanagh groeide op in Belfast waar hij nu nog steeds woont. Hij vertrok op zijn 18de naar Dublin om rechten te studeren. Cavanagh werkte enkele jaren als advocaat burgerrecht, maar is nu fulltime schrijver.

Meer over Steve Cavanagh

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Geboorteland: Ierland

Website: Steve Cavanagh


Overzicht

 • Moorddeal - Kill for me Kill for you
 • Verdraaid - Twisted

Eddie Flynn

 1. De verdediging - The defence
 2. Het pleidooi - The plea
 3. De getuige - The liar
 4. Dertien - Thirteen
 5. Fifty Fifty - Fifty Fifty
 6. Advocaat van de duivel - The devil's advocate
 7. De handlanger - The accomplice

Dubbel uitgegeven titels

 • Geen tijd om te sterven - zie De verdediging
 • Het verweer - zie De verdediging

gedetailleerd overzicht

OverzichtMoorddeal

Ze vermoordt je ergste vijand voor je. Als jij in ruil die van haar doodt...

Op een donkere avond in New York City ontmoeten twee vreemdelingen elkaar bij toeval. Ze gaan samen wat drinken, en al snel ontdekken Amanda en Wendy dat ze veel met elkaar gemeen hebben. Ze voelen zich allebei alleen. Ze drinken allebei alleen. En ze zijn allebei wanhopig op zoek naar wraak op de twee mannen die hun families hebben verwoest.

Samen verzinnen ze het perfecte plan: als jij voor mij doodt, dood ik voor jou...

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: Kill for me Kill for you
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021043180
Ebook: 9789021043197
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verdraaid

Hij doet een moord voor een goed verhaal...

J.T. LeBeau is een succesvolle thrillerschrijver met geweldige verkoopcijfers. Alleen weet niemand wie hij is, ondanks talloze pogingen om zijn identiteit te achterhalen; door de media, uitgevers en anderen. LeBeau is beroemd en berucht om zijn moorddadig goede plotwendingen die niemand ooit ziet aankomen.

Maria denkt te weten wie LeBeau is, maar ze is gewaarschuwd, net als de lezer. Voordat je dit boek gaat lezen, wil LeBeau dat je drie dingen weet:

 1. De politie wil me aanklagen voor moord.
 2. Niemand weet wie ik ben. Of hoe ik het heb gedaan.
 3. Als je denkt dat je weet wie ik ben, kom ik hierna achter jou aan.

Als je dit boek uit hebt, dan weet je: de waarheid is verdraaid...

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: Twisted
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024588381
Ebook: 9789024588398
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Eddie FlynnDe verdediging
Ooit was Eddie Flynn een zwendelaar. Toen werd hij advocaat. Die twee beroepen hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

Een jaar geleden zwoer Eddie nooit meer een rechtszaal te betreden. Nu is hij terug, als verdediger van het beruchte hoofd van de Russische maffia in New York. Deze Olek Voltsjek heeft Eddies tienjarige dochter laten ontvoeren en dreigt haar te vermoorden als hij niet meewerkt. En de op zijn lijf gebonden bom is bedoeld als extra aanmoediging.

Eddie heeft 48 uur om in een sensationeel moordproces de jury te overtuigen van de onschuld van zijn cliënt. Onder het oog van de media en de FBI moet Eddie alles uit de kast halen om te winnen. En om zijn dochter en zichzelf te redden moet hij Voltsjek onschadelijk maken. Voorgoed...
Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: The defence
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022580905
Ebook: 9789402309539
Uitgever: Boekerij
Het pleidooi
Advocatenkantoor Harland & Sinton is al jarenlang de spil van een wereldwijd fraudenetwerk, maar nu zit de FBI hen op de hielen. Wanneer David Child, een rijke cliënt van de firma, wordt gearresteerd op verdenking van moord, vraagt de FBI Eddie Flynn om ervoor te zorgen dat Child wil getuigen tegen Harland & Sinton. Zodra Eddie David Child ontmoet, weet hij instinctief dat de man onschuldig is, ondanks het overweldigende bewijs tegen hem.

Maar de FBI is in het bezit van belastend materiaal over zijn vrouw Christine en voert de druk gestaag op. Voor Eddie is dat het begin van een adembenemende race tegen de klok: niet alleen moet hij Childs onschuld zien te bewijzen, hij moet ook voorkomen dat Christine in handen valt van de FBI of van de gewetenloze advocaten van Harland & Sinton...

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: The plea
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022571606
Ebook: 9789402302226
Uitgever: Boekerij
De getuige
De een kent de waarheid. De ander gelooft de leugen. Wat is gevaarlijker...

Leonard Howells ergste nachtmerrie is uitgekomen. Zijn dochter Caroline is ontvoerd. Op de politie kan hij niet vertrouwen dus belt Howell de enige man waarvan hij zeker weet dat hij zijn dochter terug kan krijgen: Eddie Flynn.

Eddie weet hoe het voelt om een dochter te verliezen en zweert dat hij Caroline veilig thuis zal brengen. Nu mag hij dan wel een succesvolle advocaat zijn, nog niet zo lang geleden begaf hij zich vaak genoeg in de onderwereld van New York als oplichter en straatvechter om er de weg te weten. Maar zodra hij weer voet zet in zijn oude leventje, beseft hij dat de tijd die wereld niet onveranderd heeft gelaten. De spelregels zijn herschreven en zijn tegenstanders spelen vals. Maar wie deelt de kaarten uit? Is er ook maar iemand die de waarheid spreekt in deze zaak?

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: The liar
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022571613
Ebook: 9789402302233
Uitgever: Boekerij
Dertien

In Dertien beslissen dertien juryleden over het lot van de veroordeelde Robert Solomon.

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon veroordeeld voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn.

Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: Thirteen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024583669
Ebook: 9789024583676
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Fifty Fifty

Twee zussen beschuldigd van moord. Beiden wijzen naar elkaar. Wie geloof jij?

De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.

Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen...

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: Fifty Fifty
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024589999
Ebook: 9789024590001
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Advocaat van de duivel

Hij heeft elke rechtszaak gewonnen... omdat hij achter iedere moord zit...

Ze noemen hem de koning van de dodencel. De ambitieuze officier van justitie Randal Korn ziet graag dat gevangenen worden geëxecuteerd. Zelfs als ze niet schuldig zijn.

Andy Dubois is zo iemand, opgepakt voor de moord op een jong meisje. Maar op wie Korn nu niet heeft gerekend, is de New Yorkse advocaat Eddie Flynn. Want die is vastbesloten deze onschuldige man uit een corrupt systeem te redden, en de echte moordenaar te vinden. Hoe gevaarlijk het ook is.

Over een week zal de rechter het vonnis voorlezen, maar zal Eddie dan nog leven?

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: The devil's advocate
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021037578
Ebook: 9789021037721
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De handlanger

Getrouwd zijn met een seriemoordenaar is dodelijk...

Daniel Miller vermoordde veertien mensen voordat hij verdween. Zijn vrouw, Carrie, staat nu terecht als zijn handlanger, en het is aan Eddie Flynn om de jury - en de rest van de wereld - ervan te overtuigen dat Carrie Miller het zoveelste slachtoffer was van de Zandman.

Nu zijn vrouw terechtstaat wordt de Zandman gedwongen tevoorschijn te komen om haar te redden van een levenslange gevangenisstraf. Hij zal doden om haar te beschermen, en iedereen die bij de zaak betrokken is, is een doelwit...

Zelfs Eddie Flynn.

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: The accomplice
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021037585
Ebook: 9789021037851
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsGeen tijd om te sterven
Zie voor de beschrijving van dit boek: De verdediging.
Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: zie De verdediging
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022571590
Uitgever: Boekerij
Het verweer

Zie voor de beschrijving van dit boek: De verdediging.

Schrijver: Steve Cavanagh
Oorspronkelijke titel: zie De verdediging
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021037530
Ebook: 9789021037868
Uitgever: Luitingh-Sijthoff