Boekenplank:
Kies

Boeken van Neil Cross

Meer over Neil Cross

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Neil Cross


Overzicht

  • Luther: De roeping - The calling
  • Verzwegen - Burial

gedetailleerd overzicht

OverzichtLuther: De roeping
Detective Chief Inspector John Luther onderzoekt moorden. Hij is intens; hij is obsessief; hij werkt instinctief. Hij is geniaal en gevaarlijk. DCI Luther heeft buitengewoon veel zaken opgelost en kan rekenen op ongekende loyaliteit van vrienden en collega's. Niemand die ooit met hem heeft gewerkt, zegt een kwaad woord over hem.

Behalve soms, als agenten in de kleine uurtjes samen drinken. Dan worden er verhalen gefluisterd. Deze geruchten komen nooit uit de eerste hand, maar zijn altijd 'waar gebeurd' met een vriend, een ex-collega, een gepensioneerde baas. De strekking is echter altijd hetzelfde: DCI Luther is slecht nieuws. Hij worstelt met een razernij die hij maar nauwelijks kan beheersen. Soms belandt hij op de rand van de waanzin, waardoor hij verder gaat dan zou moeten; ver voorbij de grenzen van de wet. Dat is wat ze zeggen.

Luther: De roeping is de eerste in een reeks boeken over Luthers verleden en denkwereld. Het is het verhaal van de zaak die zijn privéleven verscheurde, zijn werk in gevaar bracht en die hem tot het alleruiterste tergde. Verder dan woede, verder dan wraak. Tot moord aan toe...
Schrijver: Neil Cross
Oorspronkelijke titel: The calling
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022565384
Ebook: 9789460235924
Uitgever: Boekerij
Verzwegen
Kan je grootste geheim verborgen blijven?

Nathan is de ergste nacht van zijn leven nooit vergeten: het feestje dat tot de plotselinge dood van een jonge vrouw leidde. Alleen hij en Bob weten wat er echt is gebeurd en ze hebben afgesproken hier nooit over te praten.

Jaren later staat Bob onaangekondigd op de stoep met een verschrikkelijke mededeling, die Nathans leven compleet overhoop gooit. Want Nathan heeft nog meer geheimen. Geheimen die alles wat hij heeft opgebouwd kunnen verwoesten.

En Bob heeft er nog geen idee van hoe ver Nathan bereid is te gaan om ervoor te zorgen dat die geheimen ook begraven blijven...
Schrijver: Neil Cross
Oorspronkelijke titel: Burial
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022552216
Ebook: 9789460929465
Uitgever: Boekerij