Boekenplank:
Kies

Boeken van Aryn Kyle

Meer over Aryn Kyle

Genre: Roman

Geboren: 1978

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Aryn Kyle


Overzicht

  • God van de dieren - The god of animals
  • Jongens en meisjes zoals jij en ik - Boys and girls like you and me

gedetailleerd overzicht

OverzichtGod van de dieren
Een meisje wordt dood aangetroffen in een kanaal. Haar naam is Polly Cain, een klasgenootje van de twaalfjarige Alice Winston.

Alice moet zich staande zien te houden in een gezin dat veel problemen kent: haar oudere zus Nona is ervandoor gegaan met een rodeorijder, haar moeder heeft zich teruggetrokken op haar kamer en haar vader probeert uit alle macht zijn paardenfokkerij draaiende te houden.

Tijdens de heetste zomer in vijftien jaar en geconfronteerd met stapels rekeningen nemen de Winstons noodgedwongen de paarden van rijke buren in hun stallen op. Alice maakt kennis met de macht en zekerheid die afkomst en welstand bieden. En omdat niemand zich om haar lijkt te bekommeren, knoopt ze een gevaarlijke vriendschap aan met een van haar leraren op school.

Ze wordt meegesleept in een volwassen wereld vol geheimen, harde waarheden en nog hardere gevolgen. Maar als de regen een eind maakt aan de zomer, leidt Alice' keuze tot verraad - en een schokkende, gewelddadige reeks gebeurtenissen verandert het leven van het gezin voorgoed.
Schrijver: Aryn Kyle
Oorspronkelijke titel: The god of animals
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789046801970
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Jongens en meisjes zoals jij en ik
Geliefd zijn is nog niet zo makkelijk. De jonge meisjes en vrouwen in deze verhalenbundel provoceren, bekoren en vermaken. Ze kwetsen of zijn gekwetst, lopen weg en zoeken warmte bij de verkeerde personen.

Tess bijvoorbeeld liegt over van alles sinds haar moeder verdwenen is. Met de hulp van haar vaders nieuwe vriendin ontsnapt ze aan een vernederend feestje ter ere van haar negende verjaardag. De 21-jarige Claudia moet na een zelfmoordpoging naar een psychologe, maar stuurt haar vijf jaar jongere zus Kate in haar plaats. En de dubieuze voordelen van slapen met je baas worden onthuld wanneer een winkelmanager een werkneemster verdedigt tegen een woedende klant.

In elf verhalen ontleedt Kyle de eenzaamheid, zelfzuchtigheid en hunkering van haar personages. Zij doet dat met verontrustend mededogen en opmerkelijke wijsheid. Jongens en meisjes zoals jij en ik is dan ook een prachtige bundel, waarmee Kyle haar reputatie als groot jong talent bevestigt.
Schrijver: Aryn Kyle
Oorspronkelijke titel: Boys and girls like you and me
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789046808900
Uitgever: Nieuw Amsterdam