Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Richard Schwartz

Boeken van Richard Schwartz

Richard Schwartz wilde graag vliegtuigbouwer worden. Hij studeerde zelfs enige tijd elektrotechniek en informatica, maar verloor zich gaandeweg in eindeloos lange rollenspellen. Tegenwoordig schrijft hij fulltime en restaureert hij voor zijn genoegen oldtimers, zowel auto’s als motoren.

Meer over Richard Schwartz

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Carl A. deWitt, Helmut Wolkenwand

Geboren: 1958

Geboorteland: Duitsland


De Godenoorlogen / Die Götterkriege

 1. De roos van Illian - Die Rose von Illian
 2. De Witte Vlam - Die weisse Flamme
 3. Het bloedende land - Das blutige Land
 4. De vesting van de Titanen - Die Festung der Titanen

Het geheim van Askir / Das Geheimnis von Askir

 1. De eerste hoorn - Das erste Horn
 2. Het tweede legioen - Die zweite Legion
 3. Het oog van de woestijn - Das Auge der Wüste
 4. De marionettenspeler - Der Herr der Puppen
 5. De vuureilanden - Die Feuerinseln
 6. De Uil van Askir - Die Eule von Askir
 7. De kroonraad - Der Kronrat

gedetailleerd overzicht

De Godenoorlogen / Die GötterkriegeDe roos van Illian
De keizerlijke vlag wappert weer boven Askir. Desina, kleindochter van Askannon, heeft eindelijk de troon bestegen. Maar deze blijde gebeurtenis wordt overschaduwd door een verschrikkelijke moord. Havald, de man die niet kon sterven, is vermoord, zijn zwaard Zielentrekker gestolen. Pas als het is terugveroverd, kan de held van Askir weer uit zijn eeuwige slaap ontwaken.

Havalds metgezel Leandra en haar vrienden trekken erop uit om Havalds moordenaar naar Illian te volgen. Maar de Goden hebben zo hun eigen plannen, en het lijkt erop alsof er een grootschalige oorlog op komst is...
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Die Rose von Illian
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024567102
Ebook: 9789024567119
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Witte Vlam
Na een avontuurlijke reis bereikt de halfelfin Leandra samen met zwaardmajoor Blix de kroonstad van Illian. Daar wil ze de troon van de drie koninkrijken bestijgen en de mensen van de belegerde stad eindelijk nieuwe hoop bieden.

Maar de necromantenkeizer Corvulus is allang in de stad geïnfiltreerd en heeft zijn eigen kandidaat voor de troonopvolging op het oog. Dankzij diens intriges laaien de brandstapels van de Witte Vlam vrijwel dagelijks op in de kroonstad en komt zelfs Wezel in het kruisvuur van de religieuze fanatici terecht.

Leandra heeft maar weinig tijd om het lot van Illian af te wenden, voordat ze voor ketterij wordt veroordeeld en geëxecuteerd.
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Die weisse Flamme
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024569359
Ebook: 9789024569366
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het bloedende land
Nadat Leandra van Borons de Witte Vlam heeft weten te redden en de Kroon van Illian weer heeft herwonnen, staat de teruggekeerde held Havald voor de volgende uitdaging.

Al jarenlang houdt de Oostmark in bloedige veldslagen de stammen van de steppe op afstand, maar nu verzamelen de stammen zich onder de banier van de necromantenkeizer en lijken ze het oude rijk te overspoelen. Met een handvol trouwe volgelingen wil Havald het onmogelijke proberen: de stammen verenigen en daarmee de invloed van de dode god verwoesten...
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Das blutige Land
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024573516
Ebook: 9789024573523
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vesting van de Titanen

Havald, de engel des doods, wordt geconfronteerd met een duistere dreiging: de vijand heeft een geraffineerd plan gemaakt om vanuit Thalak de zeven koninkrijken met de grond gelijk te maken. Bij de vesting van de titanen zal een wedstrijd moeten uitwijzen wie de vergetelheidskroon toekomt en wie daarmee de aanvoerder wordt van de barbaren in de Oostmark.

Tot die tijd geldt een wapenstilstand, maar terwijl de necromantenkeizer een oud artefact opgraaft en Havalds bondgenoten aan een gevaarlijk plan staan blootgesteld, moet de ware dreiging nog volgen. Want Havald realiseert zich niet wat een vreselijk onheil de laatste tegenstander in de wedstrijd voor hem in petto heeft - en dat het slechts een kwestie van tijd is voor een diepe duisternis in zijn eigen ziel weet te ontsnappen...

Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Die Festung der Titanen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024592128
Ebook: 9789024592135
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Het geheim van Askir / Das Geheimnis von AskirDe eerste hoorn
Extreem winterweer dwingt de gasten van een afgelegen herberg in een ondergesneeuwd berglandschap binnenshuis te blijven. Ze kunnen geen kant meer op, de donkerelfin Zokora, de halfelfin Leandra en de krijger Havald. Van verveling is echter geen sprake.

Als tijdens een buitengewoon stormachtige nacht een van de andere gasten op beestachtige wijze wordt vermoord, beseffen Havald en Leandra dat ook hun leven gevaar loopt en ze gaan op zoek naar de dader. Al wat vaststaat is dat de moordenaar geen mens is.

Hun speurtocht neemt een verrassende wending als ze onder de herberg onverwacht een oeroud geheim ontdekken dat hen terugvoert naar een lang vervlogen tijdperk, dat van het mythische rijk Askir...
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Das erste Horn
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024548118
Ebook: 9789024548255
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het tweede legioen
In herberg De Hamerkop worden de krijger Havald en zijn geliefde, de halfelfin Leandra, door de mysterieuze Kennard gewaarschuwd voor de naderende ondergang van het rijk Askir. Nu het land is verdeeld over zeven koninkrijken heeft de imperator van Thalak vrij spel.

Havald en Leandra hebben maar één kans om de wrede alleenheerser te stoppen en de inwoners van Askir te redden: alles staat of valt bij hun poging om de zeven koninkrijken weer te verenigen tijdens de eerstvolgende kroonraadzitting.

Halsoverkop reist het duo via een magische tijdpoort af naar het woeste rijk Bessarein om vanuit daar door te reizen naar Askir. Maar onderweg gaat er iets gruwelijk mis...
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Die zweite Legion
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024548217
Ebook: 9789024548392
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het oog van de woestijn
Tijdens hun zoektocht naar bondgenoten in de strijd tegen de gewelddadige imperator van Thalak worden de krijger Havald, de halfelfin Leandra en hun metgezellen in de woestijnstaat Bessarein op onaangename wijze verrast. Leandra valt in handen van een gewetenloze slavenhandelaar en Havald moet zich tot het uiterste inspannen om zijn geliefde te bevrijden.

Als ze na tal van hindernissen de hoofdstad Gasalabad bereiken, belanden ze midden in een hevige strijd om de troonopvolging. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor een magisch artefact - het Oog van Gasalabad. Als dit gestolen wordt, dreigt de troon in handen van vijandelijke machten te vallen en komt de missie van Havald en Leandra in gevaar. Askir lijkt verder weg dan ooit...
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Das Auge der Wüste
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024554997
Ebook: 9789024555062
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De marionettenspeler
De krijger Havald, de halfelfin Leandra en hun metgezellen zijn op zoek naar een manier om weg te komen uit de exotische stad Gasalabad en hun reis naar Askir te hervatten. Het is hun enige kans om hulp te vinden tegen de macht van de heerser van Thalak, de gewelddadige tiran Kolaron, die hun thuisland dreigt te vermorzelen.

Maar Kolarons hand reikt tot diep in Gasalabad en het gezelschap kan maar met moeite ontsnappen aan een reeks moordaanslagen. De vijand doet er werkelijk alles aan om hen binnen de stadsmuren te houden. Al snel is niet langer duidelijk wie ze kunnen vertrouwen. En wie is de mysterieuze tegenstander die schuilgaat achter de bijnaam de Marionettenspeler...?
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Der Herr der Puppen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024558551
Ebook: 9789024558568
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vuureilanden
Terwijl de keizer van de necromanten zich in zijn schuilplaats op de Vuureilanden voorbereidt op een wreed offensief, gaan Leandra en Havald met hun metgezellen op weg naar Askir. De vorst Celan, bevelhebber van de keizerlijke troepen, slaagt er evenwel in Leandra in zijn macht te krijgen en Havald raakt verwikkeld in een gevecht op zee, waarna hij overboord slaat en aanspoelt op de kust van de Vuureilanden.

De druk die vervolgens op Leandra wordt uitgeoefend is zo onmenselijk groot, dat het maar de vraag is of ze niet zal overlopen naar de necromanten. Havald zal alles op alles moeten zetten om zijn geliefde te behoeden voor een uitzichtloze toekomst.
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Die Feuerinseln
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024560066
Ebook: 9789024560073
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De Uil van Askir
In de haven van de oude stad Askir wordt een man aangetroffen die op beestachtige wijze om het leven is gebracht. Het slachtoffer blijkt een geheim agent van de ambassade te zijn. Luitenant Santer wordt belast met het onderzoek naar de toedracht van de moord en wordt daarbij geholpen door Desina, een getalenteerde magiër met de gave om het verleden tot leven te laten komen.

Maar wat Desina van de avond van de moord toont, is zowel raadselachtig als onheilspellend. De conclusie: een vijand die beschikt over machtige zwarte magie bedreigt het voortbestaan van Askir en Desina en Santer kunnen niets anders doen dan machteloos afwachten. Dat wil zeggen, heel even... 

De Uil van Askir is een spin-off die zich afspeelt in de wereld van Askir.
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Die Eule von Askir
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024563715
Ebook: 9789024563722
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De kroonraad
Het reisgezelschap van de moedige krijger Havald heeft eindelijk zijn bestemming bereikt: de havenstad Askir. Maandenlang heeft de groep eindeloze woestijnen en onstuimige zeeën moeten trotseren om aan te komen in de stad. Menig vijand is verslagen om Askir te vinden, maar de strijd is nog lang niet ten einde.

Door een eeuwenoude profetie leert Havald dat hij degene zal zijn die het startsein zal geven voor de oorlog van de goden, maar ook dat hij het gevecht met zijn allerlaatste tegenstander verliezen zal. Als Havald de wereld wil redden moet hij de profetie laten uitkomen, maar dit betekent ook zijn dood.
Schrijver: Richard Schwartz
Oorspronkelijke titel: Der Kronrat
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024561865
Ebook: 9789024561872
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers