Boekenplank:
Kies

Boeken van Christoph Marzi

Meer over Christoph Marzi

Genre: Fantasy / SF

Website: Christoph Marzi


De Oude Stad

  1. Lycidas - Lycidas
  2. Lilith - Lilith

Malfuria

  1. Het schip der schaduwen - Das Geheimnis der singenden Stadt
  2. De kracht van de nevelstenen - Die Hüterin der Nebelsteine
  3. Schaduwkoningin - Die Königin der Schattenstadt
De Oude Stad

gedetailleerd overzicht

De Oude StadLycidas
Als de kleine Emily Laing in het holst van de nacht kennismaakt met een sprekende rat die ook nog eens van adel blijkt te zijn, beseft ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar ach, veel slechter kan het niet worden. Emily groeit namelijk onder erbarmelijke omstandigheden op in het weeshuis van dominee Dombey, een eersteklas naarling die het weeshuis in een van de armste wijken van Londen met harde hand leidt.
Emily's grote avontuur begint pas goed als een weerwolf een kind uit het weeshuis ontvoert. Met de hulp van haar beste vriendin, een alchemist die Wittgenstein heet en zijn medestrijder voor de goede zaak, de elf Mauritius Melkwit, gaat ze op zoek naar de dader. Onder de stad Londen ontdekken ze een tweede stad, een fantastische stad, die door de vreemdste wezens wordt bevolkt. Door de engelen uit de bijbel bijvoorbeeld, maar ook door wezens en personen uit andere religies. Door de Egyptische god Anubis en grootkanselier van Kensington. Ze maakt bovendien kennis met verschillende historische personen, zoals Jack the Ripper.
Algauw wordt het Emily duidelijk dat er meer op het spel staat dan het leven van een ontvoerd weeskind. De heren Vos en Wolf, moordenaars van professie, laten daar geen twijfel over bestaan, en zíj evenmin, mevrouw Sneeuwitroze - alias Lilith, de beeldschone demon die een ontzettende hekel aan kinderen heeft.
Hoe het ook zij, van Emily's oorspronkelijke plan om op zoek te gaan naar haar verdwenen vader en moeder, komt niet zo heel veel terecht...
Schrijver: Christoph Marzi
Oorspronkelijke titel: Lycidas
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-245-3021-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Lilith
In Londen gebeuren dingen die te verschrikkelijk voor woorden zijn. Vier jaar nadat Emily en haar vriendin Aurora Fitzrovia de geheimzinnige stad onder het Londen van nu ontdekten, wordt de voorspelling van de Lichtheer bewaarheid: alles en iedereen zal op zekere dag opnieuw tot leven komen, zo niet hier dan wel elders.
Door de omstandigheden daartoe gedwongen - het voortbestaan van de hele wereld wordt bedreigd - dalen de weeskinderen opnieuw af in de mysterieuze onderaardse wereld die wordt bevolkt door opnieuw tot leven gekomen doden, Egyptische goden, gevallen engelen, gouden vogels en sprekend ongedierte. Ze gaan op zoek naar de as van de vrouw die gevonden moet worden om hun wereld te kunnen redden - de as van een vrouw die ooit onder de naam Lilith door het leven ging.
Schrijver: Christoph Marzi
Oorspronkelijke titel: Lilith
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-3102-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

MalfuriaHet schip der schaduwen
Catalina gaat in de leer bij de oude Márquez, een kaartenmaker. Van hem leert zij stads- en landkaarten tekenen. Op een dag laat Márquez Catalina een perkamenten kaart zien van Barcelona, de zingende stad. De kaart is getekend door haar moeder, die de gave bezit om 'levende kaarten' te tekenen.
De kaart beweegt: de zingende stad en het jaartal eronder veranderen. 'Nu de kaart verandert zal het zwarte schip Meduza schaduwen naar de stad brengen. Dan zullen de Gemaskerden jou gaan zoeken, Catalina,' aldus Márquez.
Catalina moet vluchten! Op haar vlucht ontmoet ze Jordi. Samen belanden ze in de Bibliotheek van de Levende Verhalen, waar verhalen geboren worden. Ze willen weten waarom de Gemaskerden op zoek zijn naar Catalina.
Hun zoektocht naar antwoorden voert Catalina en Jordi door de catacomben van Barcelona en naar de Sagrada Família. Brengt de komst van de Meduza de zingende stad in gevaar? Kan Catalina ontsnappen aan de Gemaskerden? En wat is toch Malfuria, de naam die overal rondzingt?
Schrijver: Christoph Marzi
Oorspronkelijke titel: Das Geheimnis der singenden Stadt
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-261-2427-3
Uitgever: De Fontein
De kracht van de nevelstenen
Catalina ontwaakt in Malfuria, centrum van het heksendom, maar haar veiligheid is bedrieglijk. De schaduwkoningin, achtervolgt haar. Catalina voelt zich schuldig, omdat ze haar vriend Jordi in Barcelona achterliet. Daar strijdt hij zíjn strijd tegen de schaduwen, maar niemand weet hoe het hem vergaat.
Tot overmaat van ramp hoort Catalina van de legende van Mephista, de heks die Malfuria ten gronde zal richten. Zowel Catalina als Jordi ontvangen signalen dat zij naar Lissabon moeten reizen. Daar zullen zij haar grootmoeder ontmoeten, hoedster van de nevelstenen. Maar onderweg schuilt een groot gevaar: als de Culebra-slang je bijt, verander je in steen. Ziet Catalina Jordi ooit terug?
Schrijver: Christoph Marzi
Oorspronkelijke titel: Die Hüterin der Nebelsteine
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-261-2429-7
Uitgever: De Fontein
Schaduwkoningin
Catalina wordt door haar moeder ondergebracht bij de oude Márquez, een kaartenmaker. Van hem leert zij stads- en landkaarten tekenen. Geen gewone, maar 'levende' stadskaarten. Wanneer de kaart beweegt, verandert de stad. Maar haar gave trekt de aandacht van kwade geesten. Het schip der schaduwen is de haven binnen gevaren en gemaskerden overspoelen Barcelona. Catalina moet vluchten.
Met haar grote liefde, Jordi, gaat zij op zoek naar haar grootmoeder Nuria, die dezelfde gave bezit en weet welke gevaren er op de loer liggen. Ze zoekt haar toevlucht in de stad van Nacht en Nergens, waar een oeroud wezen woont: de schaduwkoningin. Alleen haar magische gaven kunnen redding bieden aan Barcelona en de hele wereld. Lukt het Catalina om de wereld te redden? En ten koste van wat en van wie?
Schrijver: Christoph Marzi
Oorspronkelijke titel: Die Königin der Schattenstadt
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-261-5340-2
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers