Boekenplank:
Kies

Boeken van Cody McFadyen

Meer over Cody McFadyen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigde Staten


Smoky Barrett

  1. De stilte van de hel - Shadow man
  2. Het gezicht van de dood - The face of death
  3. In het duister - The darker side
  4. Tijd om te sterven - Abandoned

gedetailleerd overzicht

Smoky BarrettDe stilte van de hel
Smoky Barrett is een jonge, maar ervaren FBI-agente die de leiding heeft over CASMIRC, een speciale eenheid die zich bezighoudt met onderzoek naar seriemoordenaars.

Zij is tijdelijk met verlof nadat haar man en dochtertje zijn vermoord door de man achter wie zij aanzat. Met behulp van een psychiater probeert Smoky dit trauma te verwerken, maar zij heeft nog een lange weg te gaan.

Dan wordt het ontzielde lichaam gevonden van Annie, Smoky's beste vriendin van vroeger. Smoky neemt de moordzaak op zich en ontfermd zich tegelijkertijd over Annies tienjarige dochter Bonnie.

Wanneer de moordenaar contact met Smoky opneemt wordt de zaak nog persoonlijker. Hij beweert de afstammeling te zijn van Jack the Ripper en daagt Smoky uit hem tegen te houden voordat er nog meer doden vallen...
Schrijver: Cody McFadyen
Oorspronkelijke titel: Shadow man
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022993729
Ebook: 9789044963625
Uitgever: Bruna
Het gezicht van de dood
Het meisje is zestien jaar oud. Ze heet Sarah, bevindt zich op de plaats delict van een gruwelijke, drievoudige moord en houdt een pistool tegen haar hoofd gedrukt. Ze beweert tegenover de politie dat 'de Vreemdeling' haar adoptiegezin heeft vermoord. Dat hij haar al haar hele leven achtervolgt en iedereen vermoordt van wie ze houdt. En dat niemand haar gelooft. En dat klopt, niemand gelooft haar. Tot nu toe...

Special Agent Smoky Barrett heeft de leiding over CASMIRC, een speciale FBI-eenheid die zich bezighoudt met het opsporen van seriemoordenaars. Het team is door haar persoonlijk samengesteld uit de beste specialisten uit de nationale misdaadbestrijding. Ze zijn net zo geobsedeerd en vasthoudend als de psychopaten op wie zij jacht maken. En deze zaak zal het uiterste van hen vergen. Want een nieuwe wrede dubbele moord toont aan dat deze seriemoordenaar op een missie is en verder gaat dan welke moordenaar dan ook.
Schrijver: Cody McFadyen
Oorspronkelijke titel: The face of death
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022993576
Ebook: 9789044963724
Uitgever: Bruna
In het duister
Een leugen, een minnaar lang geleden, een stil en duister verlangen...

Iedere vrouw heeft wel een geheim dat zij aan niemand durft te vertellen. Niemand weet dat beter dan FBI-agente Smoky Barrett. Maar wat probeerde de jonge vrouw te verbergen die hoog in de lucht in een verkeersvliegtuig werd vermoord? En wat is de betekenis van het kruis dat in haar lichaam werd achtergelaten?

Smokey en haar team openen de jacht op een seriemoordenaar die de diepste geheimen van zijn slachtoffers gebruikt om hen te vermoorden.
Schrijver: Cody McFadyen
Oorspronkelijke titel: The darker side
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022993583
Ebook: 9789044963823
Uitgever: Bruna
Tijd om te sterven
Hij noemt zichzelf Dali en biedt mannen die van hun 'lastige' echtgenotes af willen hiertoe de mogelijkheid. Voor een aanzienlijk geldbedrag zorgt hij ervoor dat de vrouwen spoorloos verdwenen zijn. Zijn aanpak is uiterst zakelijk - nauwkeurig, emotieloos, zonder enige mores - waardoor hij vrijwel geen aanwijzingen achterlaat.

Sterker nog, Smoky en haar team hebben zelfs geen weet van Dali's praktijken totdat hij een van zijn slachtoffers 'aflevert' op de stoep van de FBI. Maar waarom heeft de vrouw het mogen overleven? En waarom wordt de FBI op het spoor van Dali gezet?

Het zijn een paar van de vele raadsels die Smoky moet ontrafelen in haar jacht op een psychopaat die een spel speelt met regels die door hem zelf geschreven zijn.
Schrijver: Cody McFadyen
Oorspronkelijke titel: Abandoned
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022996836
Ebook: 9789044962253
Uitgever: Bruna