Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenny Glanfield


Overzicht

  • Het huis achter de heuvel - Portraits in an album
  • Italiaans verleden - The cuckoo wood

Hotel Quadriga Trilogie

  1. Hotel Quadriga - The Hotel Quadriga
  2. Viktoria - Viktoria
  3. Verdeelde stad - Children of their time

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet huis achter de heuvel
Als Sebastian Devere op een veiling een oude boekenkast koopt, krijgt hij er ook een aantal oude boeken bij. Tussen de boeken vindt hij een fotoalbum uit 1930 dat hij aan zijn dochter Pippa geeft. Pippa, die bij een fotograaf werkt, raakt gefascineerd door de bijzondere kwaliteit van de foto’s in het album. Wat haar daarnaast intrigeert, is dat de achternaam van de fotograaf ook Devere is. Pippa wil weten of de fotograaf nog leeft en via het echtpaar dat haar vader heeft grootgebracht ontmoet ze uiteindelijk haar grootmoeder, Kitty, waarvan ze het bestaan niet kende. De ontmoeting met haar kleindochter is voor Kitty het gelukkigste moment in haar leven, temeer omdat ze daarin een mogelijkheid ziet om de breuk met haar zoon weer te herstellen. Als Pippa haar oma vraagt naar de fotograaf, Gawaine Devere, wordt de oude vrouw onwel, valt en belandt in het ziekenhuis. Bij het verder zoeken naar Gawaine Devere ontdekt Pippa steeds meer over 'haar' familie, de mysterieuze rol van het prachtige landgoed Yondover en de geheimen die de familie verscheurd hebben.
Schrijver: Jenny Glanfield
Oorspronkelijke titel: Portraits in an album
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5695-051-7
Uitgever: Van Buuren
Italiaans verleden
Omdat haar moeder bij haar geboorte is overleden, werd Cara door haar vader ondergebracht bij haar oom en tante, Stephen en Biddie. Op weg naar Italië komt ook haar vader om het leven en heeft Cara haar ouders dus nooit gekend. Stephen en Biddie nemen haar liefdevol op en zorgen ervoor dat ze onbezorgd opgroeit tot een zelfstandige jonge vrouw. Als Cara op een avond tv-kijkt ziet ze een interview met een prinses van Russische afkomst - Hélène Suiska - die beweert dat ze in de tijd dat Cara geboren werd, getrouwd was met de schrijver Connor Moran, haar vader. Cara wil in contact komen met deze vrouw, maar dan blijkt dat ze reeds voor het uitzenden van het interview overleden is. Via de interviewer, Oliver Lyon, ontmoet ze Tobin Touchstone, een familielid van de laatste echtgenoot van de prinses. Cara vindt geleidelijk aan steeds meer stukjes van de 'legpuzzel' van haar vaders verleden en het verleden van die bijzondere vrouw, waarvan steeds duidelijker wordt dat ze haar moeder wel moet zijn. Haar speurtocht voert haar via Londen en Parijs naar Italië waar Hélène Suiska en haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog gewoond hebben. In een villa in de bergen met een uitzicht over het Meer van Lugano geeft het verleden haar geheimen prijs en leert Cara de waarheid kennen over haar familie en zichzelf.
Schrijver: Jenny Glanfield
Oorspronkelijke titel: The cuckoo wood
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5695-065-7
Uitgever: Van Buuren

Hotel Quadriga TrilogieHotel Quadriga
Op de bruiloft van Graaf Ewald ontmoet Karl Jochum zijn toekomstige vrouw Ricarda Graber. Hun ambities en doorzettings-vermogen zorgen ervoor dat een droom werkelijkheid wordt. Hotel Quardriga, een monument van Karls organisatietalent en het gevoel voor stijl van zijn vrouw Ricarda, opent op de dag dat hun dochter wordt geboren. Zij groeit op tussen de Berlijnse adel die het hotel bezoekt, en wordt verliefd op de zoon van een van de belangrijkste adellijke families. Een verliefdheid met dramatische gevolgen... Hotel Quadriga is een fasinerende familiesage die zich afspeelt aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw: van de glorie van het Duitse keizerrijk en de tragedies van de Eerste Wereldoorlog tot de dramatische opkomst van Hitlers Derde Rijk.
Schrijver: Jenny Glanfield
Oorspronkelijke titel: The Hotel Quadriga
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-5695-082-7
Uitgever: Van Buuren
Viktoria
In Berlijn ten tijde van Hitler leidt Viktoria samen met haar man Benno het hotel van haar inmiddels overleden vader. In het Derde Rijk is echter geen plaats voor zakenvrouwen en al gauw moet ze werkzaamheden overdragen aan een assistent. Terwijl de oorlog steeds dichterbij komt, raakt Viktoria niet alleen de controle kwijt over haar dierbare hotel, maar ook over haar privé-leven. Want wanneer de neef van Benno, graaf Peter von Biederstein, na jaren in Berlijn terugkeert, dreigt haar grote geheim aan het licht te komen. Een geheim dat Viktoria altijd verborgen heeft weten te houden voor haar echtgenoot...
Schrijver: Jenny Glanfield
Oorspronkelijke titel: Viktoria
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-5695-117-3
Uitgever: Van Buuren
Verdeelde stad
In augustus 1945 keert Stefan Jochun uit Engeland terug naar Berlijn en ziet hoe zijn landgenoten trachten te overleven in een door de oorlog verwoeste stad. Hotel Quadriga, gebouwd door zijn grootvader is een ruïne. Zijn vader is overleden en zijn moeder Viktoria probeert vanuit een gehavend Café Jochun het hoofd boven water te houden. Uit de as van de afschuwelijke oorlog herrijzen de twee rivaliserende Duitslanden, die uiteindelijk verdeeld zullen worden door de Berlijnse muur.
Schrijver: Jenny Glanfield
Oorspronkelijke titel: Children of their time
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-5695-143-2
Uitgever: Van Buuren

Gerelateerde schrijvers