Boekenplank:
Kies

Boeken van Linda Holeman

Meer over Linda Holeman

Genre: Roman

Website: Linda Holeman


Overzicht

  • De doornappel - The linnet bird
  • De granaatappel - The moonlit cage
  • Gouden saffraan - The saffron gate
  • Witte jasmijn - In a far country

Jeugdboek

  1. Vogels in mijn kop - Mercy's birds

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe doornappel
Liverpool, 1823. Na de dood van haar moeder wordt de elfjarige Linnet door haar stiefvader gedwongen tot prostitutie, na afloop van haar lange werkdag. Op een van die avonden wordt ze zwaar mishandeld door een perverse klant. Ze balanceert op het randje van de dood en besluit daarna haar stiefvader te ontvluchten. Terwijl ze zelfstandig het eeuwenoude beroep uitoefent, spaart ze voor de overtocht naar Amerika, waar ze met haar ongeboren kind een nieuw leven hoopt te beginnen. Maar ze wordt beroofd en haar kind wordt doodgeboren. Dan is er eindelijk iemand die zich over haar ontfermt, en na een periode van relatieve rust krijgt ze de kans om haar geluk in India te beproeven. Maar terwijl ze betoverd raakt door de kleuren en geuren van India, wordt ze weer door haar oude leven ingehaald en ziet ze zich gedwongen een ingrijpend besluit te nemen...
Schrijver: Linda Holeman
Oorspronkelijke titel: The linnet bird
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-269-8456-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De granaatappel
De eigenzinnige Daryâ zit gevangen in een gewelddadig huwelijk met een Afghaans stamhoofd. Uit wraak is er een vloek over haar uitgesproken waardoor ze geen kinderen zal krijgen. Maar nog erger is de straf die ze onder ogen moet zien wanneer haar man erachter komt dat ze vervloekt is. Ze vlucht en wordt opgevangen door de Engelse David Ingram, die door Afghanistan reist op zoek naar de raadselen die zijn jeugd omgeven. Het is deze ondoorgrondelijke vreemdeling die haar leven kan redden. Maar hij heeft zo zijn eigen redenen om haar te helpen. Daryâ belandt uiteindelijk in Londen, het hart van het machtige Britse Rijk. Maar is het meisje dat haar weg heeft bevochten door het wrede landschap van Afghanistan wel bestand tegen de uiterst riskante omgeving van het zogenaamd beschaafde Victoriaanse Londen?
Schrijver: Linda Holeman
Oorspronkelijke titel: The moonlit cage
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-269-8548-7
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Gouden saffraan
1930: Sidonie O'Shea geniet van het rustige leven in New York dat ze deelt met haar verloofde Etienne Duverger. Dan verdwijnt Etienne ineens uit haar leven, zonder waarschuwing vooraf en zonder verklaring waarom. Tussen zijn bezittingen vindt Sidonie een brief die haar wereld op zijn kop zet. Sidonie kan niet geloven dat Etienne haar zomaar zou verlaten en daarom reist ze hem achterna, eerst naar Engeland en daarna naar Marrakech, vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Maar niets kan haar voorbereiden op de geheimen die ze er zal ontdekken, zowel van de man die ze blindelings vertrouwde als die van een betoverende wereld vol gevaarlijke geheimen...
Schrijver: Linda Holeman
Oorspronkelijke titel: The saffron gate
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-475-1266-0
Uitgever: Unieboek
Witte jasmijn
'Ik heb moeten liegen en mijzelf moeten vernederen om tot hier te komen.' Witte jasmijn is het levensverhaal van Pree Fincastle, dochter van een excentrieke missionaris in Noord-India halverwege de negentiende eeuw. Haar jeugd brengt Pree van een bescheiden missieziekenhuis net buiten Lahore, tot de nauwe straatjes en kleurrijke bazaars van Peshawar. Haar leven als fatsoenlijke missionarisdochter verandert volkomen als haar vader sterft en zijn vele geheimen een voor een worden onthuld. Verstoten door de kerk gaat Pree op zoek naar haar jeugdliefde, de waarheid van haar familiegeschiedenis en haar eigen identiteit.
Schrijver: Linda Holeman
Oorspronkelijke titel: In a far country
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-475-0801-4
Uitgever: Unieboek

JeugdboekVogels in mijn kop
De vijftienjarige Mercy houdt zich staande in de ellendige omstandigheden waarin ze moet opgroeien. Daar heeft ze zo haar eigen strategieën voor. Ze is net verhuisd en op haar nieuwe school wordt ze als een outcast beschouwd. Haar moeder Pearl kwijnt weg in haar depressie. Haar inwonende tante, Moo, verliest zich in de alcohol en de waarzeggerij. En dan is er ook nog B., de vriend van Moo, die de jonge Mercy niet met rust kan laten. Alle heil komt van haar enige vriendin, Andrea, en van Vince, de baas van de bloemenzaak waar ze bijklust, en zijn moeder. Het boek beschrijft chronologisch, gedetailleerd en met de nodige inleving hoe zij het ‘gezin’ draaiende houdt, hoe ze zich verhoudt tegenover de (niet altijd even tolerante) buitenwereld en hoe ze haar evenwicht weet te vinden tussen zorgen voor de anderen en voor zichzelf opkomen. Binnen dit alles krijgen duiven en andere vogels een intrigerende, mysterieuze rol toebedeeld in het leven van Mercy.
Schrijver: Linda Holeman
Oorspronkelijke titel: Mercy's birds
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5933-032-3
Uitgever: Afijn