Boekenplank:
Kies

Boeken van Jane Johnson

Meer over Jane Johnson

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Jude Fisher, Gabriel King

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jane Johnson


Overzicht

  • De legende van de kapers - The tenth gift
  • De zoutroute - The salt road

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe legende van de kapers
In een chic restaurant in Londen krijgt Julia Lovat een vreemd geschenk toegespeeld. Het lijkt haar een antiek boekje over borduurwerk, maar bij nadere bestudering vindt ze een oud handschrift tussen de gevlekte en vervaagde bladzijden. Ze ontcijfert een mysterieus en groots verhaal, dat haar leven voorgoed zal veranderen.

Op een zondagmorgen in juli 1625 landden Barbarijse zeerovers aan de kust van het Engelse Cornwall en stormden een kerk binnen. Volgens de archieven namen ze zestig mannen, vrouwen en kinderen gevangen, met de bedoeling ze als slaven te verkopen in Noord-Marokko. Onder hen bevond zich een jonge vrouw, Catherine Anne Tregenna. Ze nam haar borduurschrift mee en hield daarin een geheim dagboek bij over haar lotgevallen.

Bijna vierhonderd jaar scheiden deze twee vrouwen, maar op een uitzonderlijke en geheimzinnige wijze raken hun levens vervlochten tot een meeslepende geschiedenis die over ware liefde gaat - en over de eeuwenoude relaties tussen het Westen en de Islam.
Schrijver: Jane Johnson
Oorspronkelijke titel: The tenth gift
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021800899
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De zoutroute
De zoutroute begint in Londen, in het hier en nu. Na de dood van haar vader vindt Isobel een oud zilveren amulet, gevouwen in een krantenartikel over een vroegere Sahara-koningin. Geplaagd door akelige herinneringen uit haar vroege jeugd, besluit ze op vakantie naar Marokko te gaan, op zoek naar haar identiteit.

Dan neemt De zoutroute de lezer mee naar een jaar of dertig geleden, naar het nomadenvolk dat rechtstreeks afstamt van de legendarische eerste koningin van de Touareg. Eén van hen, een jonge vrouw genaamd Mariata, wordt gedwongen te trouwen met een slager in Zuid-Marokko; ze ontvlucht haar lot echter en reist in haar eentje de Sahara door, op zoek naar haar verloren geliefde.
Schrijver: Jane Johnson
Oorspronkelijke titel: The salt road
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021803692
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers